Tam Sürümünü Görmek İçin : Zope Türkçe kaynak
flashcentury
20/02/2007, 08:15
Merhaba arkadaşlar, zope için Türkçe kaynak arıyorum internet üzerinde çok aradım fakat bulamadım lütfen bildiginiz site, dökaman veya kitap varsa bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Teşekürler...
hasanyasin
23/02/2007, 22:18
Ne yazık ki hiçbir konuda tatmin edici Türkçe kaynak bulmak mümkün değil. İngilizce'den nefret ettirildiğim Anadolu Lisesi hazırlık sınıfı eğitiminden sonra özel ilgim olarak okul dışında hemen hemen tüm zamanımı harcadığım programlama dilleri, yazılım mühendisliği, arayüz vs... konularında kendimi geliştirmek için didinirken fark ettiğim acı gerçek şuydu: "İngilizce olmazsa, bir yere ulaşamayacağım!"
Her şeyi bırakın bir kenara, İngilizce öğrenin. Teknik kitapların dili de öyle zor değildir pek emin olun. Hiç İngilizce bilmeyen biri olsanız bile birkaç ay sonra rahatça anlamaya başlarsınız internette bulacağınız teknik dökümanları.
Zope'la ilgili olarak özel bir cevap vermek gerekirse, Türkçe kaynak aradığınızda, birçok farklı siteye dağılmış kısa kısa giriş makaleleri dışında pek bir şeye ulaşabileceğinizi sanmıyorum.
Ben de size bir soru sorayım: Neden Zope?
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.