PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Kablonet Avrupa yakasından çekiliyormu?

fatihhood
13/06/2003, 10:36
Selam ile...

Geçen gün otobüste tanık olduğum ilginç muhabbete ilişkin ufak bir yazı.

Aslında BT 'nin özellikle programcı kesimi dışarıdayken aklındaki binlerce düşünce ile sağa sola pek kulak asmaz. Ama ben Kablo net ve İhale kelimlerini duyunca bir dinleyim dedim. Ehh malum herşeyin olduğu gibi bu şeyinde book 'unu çıkartırken ( book : spec. ) önümüzdeki 3-4 ay içerisinde bilgiyi paylaştığım kişilerin yatırımlarını birazcıkta olsa yönlendirme sorumluluğum var.

Muhabbeti ilginç kılan en önemli cümle " Kablonet avrupa yakasını bırakıyormuş. " cümlesi oldu.

Yerine kim gelecek çok merak ediyorum... Bu da telefon şebekeleri-şebekleri gibi olmaz inş. Yoksa köprünün sağındaki "Half Life, Unreal, imesh, kazaa " cılar ile solundakiler arasında tartışmalar başlıyabilir. Yok efendim avrupa yakasında lag var 4 ün 1 ini alamadım... anadolu yakasında imeshten 3 gün de 1 divx çekiyorum, 1 divx bedava veriyorlar geyikleri süreeer gider.

Evet ilginç nokta kablonet in bırakıyor olması. Hani telekomdakiler kendi self-saf akılları ile bu işi ihaleye dökselerdi helal derdim ama nerdeee. ( 3e )

Bunları anlatan genç kişi, çalıştığı şirketin bu ihaleye gireceğini söylüyordu. Tabi patronları için " bu herifler bana muhtaç, ben bir tek nt ile linux bilmiyorum, onun içinde adam kiralar yaptırırım " gibilerinden konuşması beni iyice dehşete düşürmüştü.

Zaten ne geldiyse başımıza bu kiralıklardan geldi. Haa birde bu yazıyı yazma nedenime geleyim. Şuan bu ihaleden kaç kişinin haberi var hiç bilmiyorum. Belkide aylardır telefomdan açıklamalar geliyor herkes forumlarda konuşuyordur. Ama ben uzun zamandır ceviz ve diğer bt ocaklarından uzak olduğum için konuyu bilmiyorum. Zaten buda önemli değil. Önemli olan bu zibidinin söledikleri.

Düşünsenize bir... Patronları parayı bastırıp-batırıp ( parayı nereye bastırdıkları daha önemli aslında. ) bu ihaleyi alırsa neler olur.

Zamanında zırt pırt açılan ISS lerde olduğu gibi, sniffer lı serverlar, sorun çıktığında aradığında hatunsan " ne oldu bacım neyin kablosunu zokamadın " gibi konuşmalar. Amcasının oğlu yeni çıkan bir filmi istedi diye ISS in toplam hat kapasitesinin yarısı ile film indiren sistem yönetici-yiyici leri. Daha neler neler.

Haaa bir durup bakalım şöle. Yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Telekomunda hakkını yememek lazım. Üst üste yaptığı zamlarla 3-4 yılda şirketleri bezdirerek yeni ve taze kan taşıyan şirketleri piyasaya kazandırması-kazıması çok önemli elbette.

Daldan dala atladım biraz, ama bu işlerde iki ucu book 'lu deynek gibi. Nereden tutsan eline bulaşıyor.

Bu yazıyı sonuna kadar okuyan arkadaşlardan bir ricam olacak. Lütfen çalıştığınız veya tanıdığınız şirketlere bu konuda dedikodu mahiyetinde bazı şeyler çıkartın. Eğer doğru ise gelecekte belkide iyi bir internete sahip olabiliriz. Zira 10 şirket yerine belkide 1000 şirket katılabilir bu sayede.

Haaa ama yok fatihhood 'un canı sıkılmış aylar sonra boş olmasın diye bu text box ı doldurmaya çalışmış gibilerinden düşünüyorsanız, ozaman bir kaç ay sonra tekrar görüşürüz.

Ama eğer nişantaşında bir firma bu ihaleyi alırsa , o zaman neyin boşuna olduğu daha iyi anlaşılır.

Saygı ve Selam ile...

P.S. Gezgin kardeşim bu forumda son yazdığım mesajlarıma nasıl ulaşacam ben. Adamı hasta etme. Şöle yukarılara bir yere bir link iliştirin. Mesala şu üst bannerdaki cümlede geçen " zanneder " kelimesine falam bir map yap. Zira nerde kaldım ne oldu hiç anlaşılmıyor. :) + Sen şu bana eklediğin resimi ( Robin Hood ) bulduğun siteyi bana mesajla yollarmısın başka resimler varmı bakayım. :)

Mingitau
13/06/2003, 12:28
Fatih kullanici profilinde olmasi lazim bu uyeye ait son mesajlar diye bir yer....
Boyle diyen bir patron varsa o ihalenin olup olmadigindan supheye dustum, ya da ihaleyi duzenleyen kurum kulliyen salak...

Sahin
17/06/2003, 11:22
Sayfa bu ama başka Robin resmi yok orda Fatih http://www.jam.org/LD/robinhood.jpg

Ama şunlarıda bir incele :p

Valla bu konuya abone ol falan gibi bir şey vardı ama hatırlamıyorum sanırım vb3 versiyonunda bunlara çözüm düşünürler :)

http://www.ihsband.org/Robin.gif

http://www.power-surge.com/postcards/robinhood.jpg

fatihhood
17/07/2003, 13:50
Selam ile...

Ya ben bu mesajı daha şimdi gördüm. Gezgin kardeş teşekkür ederim.

Yalnız ikinci resimde bana bir şeymi ima çalışıyorsun pek anlıyamadım. Ha sen " inş. sende böle olursun bir gün " diyorsan Allah razı olsun.

:super: