PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Windows Sorunu

kumdeniz
16/02/2007, 23:52
Merhaba
Windows Xp kullanıyorum.Norton System Workste bulunan Go Back programını
silerken elektrik kesildi.Elektrik geldikten sonra silmek mi istiyorsunuz yoksa devam
etmek mi istiyorsunuz diye sordu devam etmek istiyorum dedim.Sonra ise bilgisayar açılıp kapanıyor Windows başlangıç logosuna kadar açılıyor hep aynısını yapıyor.Nasıl düzelir?Ne yapmam lazım?
Teşekkür ederim.

ProJecT
17/02/2007, 01:53
acaba sildimi :S , ama öyle olsa windows ekranı gelmez idi . windows ekranından masa üstüne geçmiyor o zaman .
Win xp cd si ile onarmayı denermisin .

HaokaH
17/02/2007, 03:41
Olmadıysa, sistem ayarlarını bir önceki sorunsuz sistem kayıt kayıtlarına getirirmisin yani Sistem Geri Yükleme..

dvdbil
17/02/2007, 05:53
Go back programını reinstall yapıp silmeyi dene.

bvural2003
17/02/2007, 12:00
Allah Yardimcin Olsun Formatla

kumdeniz
17/02/2007, 12:36
Öncelikle yanıtlarınız için teşkkür ederim.
Windows Xp cdsi ile deneyeceğim birazdan.
Sistem geri yükleme yapamadım.Ama tekrar deniycem.
Programı çalıştıramıyorum ki reinstall nasıl yapacağım.
Windows başlangıç logosuna kadar açılıp kapanıyor.
Şimdi yeniden düzeltmeyi deneyeceğim.
Teşekkürler.

Sniper
17/02/2007, 16:25
Bilgisayarı güvenli modda aç (DOS ekranı gelmeden F8e sürekli bas) ve aşağıdaki anahtarların içeriklerine bak.

- HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Run
- HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\RunOnce
- HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Run
- HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\RunOnce

Eğer bu anahtarlardan birinde o programa dair bir iz bulursan sil ve normal başlatmayı tekrar dene. Eğer çalışırsa programı tekrar kur ve kaldır.

kumdeniz
17/02/2007, 21:14
Güvenli moda geçemiyorum hiçbir şekilde windows başlamadı silmeyi göze almıştım baştan ama dosyaları kurtarmak istedim o da olmadı.Yapamadım windowsu yeniden kuracağım.
Windows açılmazsa dosyalarımı nasıl kurtarabilim?
Teşekkür ederim
İyi akşamlar

Sniper
17/02/2007, 21:20
Birinden emanet bir harddisk bul ya da ikinci el düşük bir hdd al ve birincil olarak bunu takıp windows kur. Şu an açamadığını da ikincil olarak sistemine eklet ve istediğin dosyaları güvenli bir yere aldıktan sonra bas formatı ve windowsu tekrar kur. Yapabileceklerinden biri de bu ama sen yine de onarmayı dene.

Yalnız, windows CD'sini taktıktan sonra ilk sorulan onarma seçeneğini geç (onarmak için R'ya basın diye sorduğu zaman yani). Eski kurulmuş windowsu arasın bulsun seçtikten sonra onarma işlemini yap. Diğer türlü command prompt'a düşüyor ve ben şahsen orada ne yapabileceğimi bilmiyorum. Dediğim zaman onarmaya kalkarsan yeniden kuruyormuş gibi oluyor ama hiçbir dosyan zarar görmüyor. Sadece tanımadığı sürücüleri tekrar istiyor o kadar...

kumdeniz
17/02/2007, 21:28
Sniper,hemen yanıt yazdığın için teşekkürler.
Başka bir hard disk takıp denemeyi bende biliyordum ama hiç yapmadım doğru o şekilde olabilir dosyaları kurtarırım,sağo

Kurulum sırasında R Kurtarma seçeneğini seçtiğimde hiçbirşey yapmıyor.Olmuyor.

Yapamıyorum.

Yardımların için çok teşekkürler.

kumdeniz
17/02/2007, 23:12
Windowsu baştan kurdum ama daha sonradan chip dergisinin çok önceleri vermiş olduğu linux cd sini buldum ve kurma yok ayar yok cdyi koyuyoruz entera basarak linux işletim sistemi başlıyor ve linuxdan windowstaki dosyalarınıza ulaşıyorsunuz.Tabi ben bunu yapamadım çünkü çoktan silmiştim.
Sorunlu olan bilgisayarda bunu denemedim olurmu olmazmı bilmiyorum ama büyük ihtimalle olur.
Bu tür bir sorunla karşılaşanlara bir tavsiye ediyorum.
Yanıtlara tekrardan teşekkür ederim.
İyi günler diliyorum.

dvdbil
17/02/2007, 23:13
e kardeşim hiç bişi yapmıyor diyorsun
diskini başka pcye takıp yedeklerini al sonrada makineni formatla, formattamı atamıyorsun? yeni disk al
ne diyelim.. :)
1 gündür çözemedin.. (format 25dk diyelim | driverlar 5 dk diyelim | programlar 30 dakika diyelim.. 1 saatte biter bu iş)

kumdeniz
17/02/2007, 23:19
dvdbil,riskli birşey yapmak istemedim.Disk takmayı daha evel yapmadım,denemedim.
Sorunumu çözdüm.
Sana da yanıtın için teşekkürler.
İyi günler