Tam Sürümünü Görmek İçin : XP görünümlü Tkinter (?)
Arkadaşlar Tkinter'da yazdığım uygulamalardaki elemanların xp'deki button, labelframe vb... elemanlar gibi görünmesini istiyorum bunu nasıl yapabilirim?
Web'i çok araştırdım ama hiçbir bilgiye ulaşamadım, tk84.dll'yi kurcalıyarak en fazla "cur" uzantıları resimleri değiştirebildim :( yardımlarınızı bekliyorum...
Aslında tkinter'in altarnatifleri var fakat kullanımı tk'ya göre zor :( hem ben sıkı bir TKcıyım :)
Teşekkürler...
Doğan görünümlü şahin gibi bişey yapmaya çalışıyorsun yani ;)
Bulunduğu ortamin doğal görüntüsünü alması için Tkinter yerine wxWidget kullanmalisin. Tkinter, ortama göre şeklini değiştirmiyor.
Peki arkadaşlar şöyle bir şansımız varmı. Gimp kullanarak pencere dekorasyonları yaptık diyelim. Bunları kodlar ile bir araya getirerek penceremizi bunlardan oluşturamaz mıyız. Aslında pencerenin iç kısmında bunun mümkün olduğunu biliyorum. Dış kısmınada genelde kullanılan OS hükmediyor ama... Yorumları ve hatta kodları bekliyoruz.:ginginn:
Türkpython.net'e de ekledim, Şu adrese bakmanızda fayda var; http://tktable.sourceforge.net/
Çok güzelmiş :) Şuradan (http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=11464) Tile yi indiriyorsunuz, ardından paketi C:\Python*\tcl\ içine açıyorsunuz. tile.*. vs ise ismi klasörün tile yaparsanız iyi olur.
Aşağıda örnek bir kod mevcut. Tema isimlerini değiştirdikçe butondaki farklılığı göreceksiniz.
from Tkinter import *
root = Tk()
root.tk.call('package', 'require', 'tile')
root.tk.call('namespace', 'import', '-force', 'ttk::*')
root.tk.call('tile::setTheme', 'alt')
b2 = Button(root, text='Button 2')
b2.pack(fill=BOTH, expand=1)
root.mainloop()
Temayı tanımlamak için şu satır içinde düzenleme yapıyoruz:
root.tk.call('tile::setTheme', 'alt')
#alt yerine aşağıdaki tema isimleri gelebilir.
classic
alt
winnative
xpnative
step
LucidDreamer
24/11/2007, 07:36
peki bu screenshot kısmında gördüğümüz misal pixmap altındakileri nasıl uyguluyoruz? çözemedim bi türlü :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.