mrcplus
15/02/2007, 14:35
Python ile web üzerinde çalışmaya başladım. Süresi dolmuş alan adları arasında arama yapılabilecek bir sistem geliştiriyorum. Yanlız veritabanı konusunda bir sorunla karşılaştım.
Kullanılan veritabanı mysql. Tek tablo kullanılıyor ve tabloda yaklaşık olarak bir milyonu aşkın kayıt var. Aşağıdaki kodlarda out of memory hatası alıyorum. Bu sorunu nasıl giderebilirim?
Bu sorunu giderdiğimi farzedersek ilerki aşamalardaki sorgulamalarda sizce hız vs konularında tek tablo ile devam etmek mantıklımı?
#!/usr/bin/python
import cgi,cgitb
import MySQLdb
print "Content-Type: text/html\n"
print
cgitb.enable()
def main():
baglan=MySQLdb.Connection(host="sunucu", user="kullanıcı", passwd="parola", db="veritabanı")
islem=baglan.cursor(MySQLdb.cursors.DictCursor)
islem.execute("Select a_ID from ed")
islem.close()
if __name__=="__main__":
main()
Teşekkürler, iyi çalışmalar.
Kullanılan veritabanı mysql. Tek tablo kullanılıyor ve tabloda yaklaşık olarak bir milyonu aşkın kayıt var. Aşağıdaki kodlarda out of memory hatası alıyorum. Bu sorunu nasıl giderebilirim?
Bu sorunu giderdiğimi farzedersek ilerki aşamalardaki sorgulamalarda sizce hız vs konularında tek tablo ile devam etmek mantıklımı?
#!/usr/bin/python
import cgi,cgitb
import MySQLdb
print "Content-Type: text/html\n"
cgitb.enable()
def main():
baglan=MySQLdb.Connection(host="sunucu", user="kullanıcı", passwd="parola", db="veritabanı")
islem=baglan.cursor(MySQLdb.cursors.DictCursor)
islem.execute("Select a_ID from ed")
islem.close()
if __name__=="__main__":
main()
Teşekkürler, iyi çalışmalar.