PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Uzaktan Masa Üstü Erişimi

Hoscakal85
15/02/2007, 10:38
öncelikle selam arkadaslar. ben dışarıdan modem üzerinden evimdeki bilgisayara bağlanmak istiyorum yalnız evde network kurulu 5 bilgisayar var. modemin router ayarlarını nasıl açarım açtıktan sonra ağdan hangi bilgisayara nasıl girebilirim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

dvdbil
15/02/2007, 11:31
evindeki modemin paneline gir. bu konuda bilgin yok ise modemin kullanma klavuzunu yada intrernetten pdf dökümanını bulup incele.

panelden virtual server tanımla, hangi bilgisayara bağlanmak istiyorsan host ipsini yaz public port: dışarıdan bağlanacağın port oluyor (3389 yapmalısın) private ise local port yani masa üstü erişim yapacağın için o da 3389 olmalı.

networkteki tüm pcler için statik ip belirtmemişsen üstte yazdığımı yapamazsın. mutlaka bağlancağın makinaya (network içi) statik ip belirtmelisin.

Hoscakal85
15/02/2007, 12:26
virtual server nasıl tanımlanıyor ben birden çok makinaya bağlanmak istiyorum bunlar network içinde değil dışarıdan yapmak istiyorum statik ip hepsinde var ama net ip sitatik değil biraz daha geniş anlatabilirseniz sevinirim yada bakabileceğim bir yer varsada ben bakabilirim ordan teşekkurler

dvdbil
15/02/2007, 13:38
virtual server nasıl tanımlanıyor

öncelikle modemin modelini belirtirsen daha sağlıklı cevap alırsın

Predator
15/02/2007, 14:10
Virtual host desteklemese bile bütün modemlerde port forwarding var. Daha hızlı bir çözüm olmasada, remote desktop bağlantısını kabul edecek bilgisayarlarda remote desktopın standart portu olan 3389'u değiştirerek daha sonrada belirlediğin portlara belirlediğin iplere port forwarding yaparsan sorununu çözebilirsin.

http://support.microsoft.com/kb/306759

sencersoylu
15/02/2007, 14:47
peki ben birşey diyim benim uzak masa üstü ile bir server a bağlanıp o server da user açıp user kendi şifreleriyle bağlancak ve bir program war onu çalışıtrıcak olabilrimi böle bişey??

Predator
16/02/2007, 00:59
@sencersoylu

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=terminal+services&btnG=Ara&meta=lr%3D

Hoscakal85
16/02/2007, 10:14
teşekkur ederi arkadaslar