PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Hızlı trende hayal oldu

Sahin
12/06/2003, 04:04
Trilyonları gömdük

Yapımına 28 yıl önce başlanan Ankara-İstanbul Sürat Demiryolu Projesi "uygulanabilirliği yok" denilerek durduruldu

ÖNDER YILMAZ Ankara

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bugüne kadar 650 trilyon lira harcanan projeyi uygulanabilirliği olmadığı için durdurduklarını açıkladı. AKP hükümeti, mevcut demiryolu hattını iyileştirerek Ankara - İstanbul arasını 3 saat 15 dakikaya düşürecek projeyi "hızlı tren" olarak kamuoyuna tanıtırken, gerçek hızlı tren projesi rafa kaldırıldı. 390 kilometrelik Ankara - İstanbul arasını 1.5 saate düşerecek gerçek hızlı tren projesi, sorumsuz siyasilerin oy kaygısına kurban gitti.

devamı http://www.milliyet.com.tr/2003/06/12/guncel/gun01.html

mustafa
12/06/2003, 16:00
milliyet'e inanmıyorum. doğan'a inanmıyorum.

Sahin
12/06/2003, 16:33
Sence proje bitecek mi yani Mustafa?

mustafa
12/06/2003, 17:14
mevzûyu hiç bilmiyorum, ama işin milliyet'in lanse etiği gibi olmadığından adım gibi emînim.

doğan'ı tanımak için illâ ki bir yakınımızı ona kurban vermek zorunda mıyız?

Mingitau
12/06/2003, 19:13
Milliyet' in lanse etmesi etmemesi o kadar onemli degil.

Hukumet gercekten yanlis kararlar vermeye basladi.
Meslea Seka Balikesir' in sirf arazisi $1 M den fazla ederdi. Albayraklar' a sivandi. Simdi bakiyorum Petkim' de de benzer bir durum olunca mirin kirin etmeye basladilar ve hemen ardindan Rumeli' ye bagli iki sirkete, sozde ticaretten cekileceklerini soyleyen bakanin emriyle, el konuyor. Ayni seyi Pamukbank' ta da gormustuk. Orda Dogan kadar Turkcell Grubu' na dis bileyenler de etkiliydi. Sirketler kotu yonetiliyorsa amenna, ancak apar topar yoneticilerin disari cikarilmasi ticari olarak iliskide bulunan diger sirketlerin yoneticilerinin iceri girmesi ahlaki bakimdan ne kadar dogrudur tartisilir. İceride yapilacak olan tum herseyin noter huzurunda kopyasinin alinmasi olmaliydi.

Dogan a kurban vermek konusuna gelince... herhalde Afganistan Daglarinin cetin sartlari bir gun olur sahitlik eder.

Ansugo
12/06/2003, 19:59
Peki Tupras, Tekel (Sigara) , Tekel (Alkol) sirketleri kimlere sivanacak acaba? Sivanabilitesi ne olabilir?

Milliyette nasil lanse edilmis ya da lanse edilen ne kadar dogru su siralar bilmem mumkun degil.

Ancak 650 Trilyon ile kurtulmak ileride ki zararlari engelleyecekse varsin rafa kaldirilsin. Eger simdiye kadar 650 trilyon harcanipta birseyler yapilmadi ise ve bir 650 trilyon daha gerekiyorsa yapmamak daha iyi olabilir.

Yanliz haberde bir gariplik var. Tren sisteminin bitirilmemesinden ne gibi bir siyasi kaygi duyulabilir? Acikcasi o sistemi ben bitirirsem o zaman catir catir siyasi cikar olarak kullanirim. Neden bundan zarar edeyim ki siyasi olarak?

Haa, Milliyet sunu dusunmus olabilir : Kendileri bir sistem baslayacak ve kendileri bitirecek. Ben basladim ben bitirdim diyecek. Acaip oy alacak falan...

Bu da biraz hikaye olur. Eger hali hazirda birseyler varsa onu kullanmak varken kimse gidip trilyonlari dokup siyasi sermaye yapmaz. Hazir olani sermaye yapar.

Mesela Karayalcin, Ankara metrosunun %90'inini ben yaptim diyordu. Gokcek'te yeni bir metro hatti dosemedi. Bir yere kadar gelmis olan Metro'yu bitirdi ve siyasi sermaye yapti. Ikisinin kavgasini bilmem ama bana gore mesela Gokcek gelene kadar Ankara, Ankara cayinda akan seylere benziyordu. Ondan sonra adam oldu.

Toplarsak, halk gordugune oy verir. (Kimi zaman gorse bile vermez. Ornegin Cayyoluna Gokcek elinden geleni vermesine ragmen 100 oy almismidir bilemiyorum) Bu sebeple hukumet az para ile bitirebilecegi bir proje icin daha fazla para gerektiren bir proje almaz.

Bu haber mantiken curuktur. Zirve hortumcularin eski Tren yolunda istirakleri var mi arastirmak lazim. Milliyet'in zirve hortumcularla bagi var mi arastirmak lazim. (Kari var mi?) Haber surmanset mi ona bakmak lazim.

Habere bakilirsa zemin saglam degilmis. Ayni zamanda tunelde verimli olmamis. E o zaman halk nasil oyuna gelmis? 28 yil boyunca hukumet mi yemis tren yolunu? Daha 12 milyar gerekiyor denmis haberde. Haber guzelde sonunu istedikleri gibi baglamislar.