Tam Sürümünü Görmek İçin : IIS'de asp.net projesini nasıl çalıştırırız?
Ben vb.net dilinde yazdığım bir asp.net sayfasını programın içinde iken sorunsuz çalıştırıyorum.Ancak dosyaları wwwroot içine alıp ııs'de açmaya çalıştığımda bir hata var. Server unavaible tarzı bir hata idi zannedersem.Yardımcı olursanız sevinirim.
Öncelikle hatayı tahmin etmemizi mi istiyorsun?
hata falan değil iis'in içinde asp.net assembleri yoktur büyük ihtimalle. eğer onu yüklersen mühtemelen sorunun çözülür.
ayselozturk
12/03/2008, 16:16
aspx dosyaları localhostta çalışmıyor çalışması için ne yapmamız gerekir bu ııs de asp.net assembler dosyası dediğiniz nasıl yüklenir
Bu resimdeki gibi .net command prompt içinde,
aspnet_regiis -i
Yazman ve yaptığın uygulamayı (virtual directory) "sanal dizin" olarak tanımlaman yeterlidir.
ayselozturk
13/03/2008, 09:04
anov cevabın için teşekkürler. Ama programla uğraşmaya yeni başlayanlayanlardanım. Daha yaptığım ilk uygulamaları bile çalıştıramadım. Yapılacak olan işlemleri biraz daha detaylı anlatabilirmisiniz. Ben ne yapacağımı pek anlayamadım. Şimdiden teşekkürler.
ayselozturk
13/03/2008, 09:10
HTTP Hatası 404.3 - Not Found
Açıklama: İstediğiniz sayfa sunucuda yapılandırılmış olan Multipurpose Internet Mail Extensions (MIME) eşleme ilkesi nedeniyle sunulamıyor. İstediğiniz sayfa tanınmayan bir ad uzantısına sahip ve görüntülenmesine izin verilmedi.
Hata Kodu: 0x80070032
Bildirim: ExecuteRequestHandler
Modül: StaticFileModule
İstenen URL: http://localhost:80/aa.aspx
Fiziksek Yol: C:\inetpub\wwwroot\aa.aspx
Oturum Açan Kullanıcı: Anonim
Oturum Açma Yöntemi: Anonim
İşleyici: StaticFile
En olası nedenler:
Bir işleyici eşlemesi eksik olabilir. Varsayılan olarak, statik dosya işleyicisi tüm içeriği işler.
Kullanmaya çalıştığınız özellik yüklenmemiş olabilir.
Web sitesi veya uygulama için uygun MIME eşlemesi etkinleştirilmemiş. (Uyarı: Kullanıcıların karşıdan yüklememesi gereken içerik (.ASPX sayfaları veya .config dosyaları gibi) için MIME eşlemesi oluşturmayın.)
Deneyebilecekleriniz:
system.webServer/handlers içinde:
Geçerli sayfa için beklenen işleyicinin eşlendiğinden emin olun.
Önkoşullara (örneğin runtimeVersion, pipelineMode, bitness) özel dikkat gösterin ve bunları uygulama havuzunuzun ayarlarıyla karşılaştırın.
Beklenen işleyici hattında yazım hatalarına özel dikkat gösterin.
Kullanmaya çalıştığınız özelliğin yüklü olduğunu doğrulayın.
Web sitesi için MIME eşlemesinin etkinleştirildiğini doğrulayın veya appcmd.exe komut satırı aracını kullanarak MIME eşlemesini ekleyin.
Bir komut istemi açın ve %windir%\system32\inetsrv dizinine gidin.
MIME türü ayarlamak için aşağıdaki sözdizimini kullanın: appcmd set config /section:staticContent /+[fileExtension='dize',mimeType='dize']
fileExtension dizesi değişkeni dosya adı uzantısıdır, mimeType dizesi değişkeni de dosya türü açıklamasıdır.
Örneğin, uzantısı ".xyz" olan bir dosya için MIME türü eklemek için, komut isteminde aşağıdaki komutu yazın ve Enter tuşuna basın:
appcmd set config /section:staticContent /+[fileExtension='.xyz',mimeType='text/plain']Uyarı: Bu MIME eşlemesini listeye eklemeden önce Web sunucunuz için gerekli olduğundan emin olun. .CONFIG gibi yapılandırma sayfaları ya da .ASP veya .ASPX gibi dinamik kod sayfaları doğrudan karşıdan yüklenmemeli ve her zaman bir işleyici tarafından işlenmelidir. Diğer veritabanı dosyaları veya yapılandırma depolamak için kullanılan .XML veya .MDF gibi dosyalar bazen yapılandırma bilgilerini depolamak için kullanılır. Bu dosya türlerini etkinleştirmeden önce istemcilerin bunları karşıdan yükleyip yükleyemeyeceğini belirleyin.
bu şekilde hata veriyor.
mislicihan
10/04/2008, 15:05
başlat/denetim masası/programlar ve özellikler/windows özelliklerini aç kapat
bu pencereyi açtığınızda;
"Internet Information Services" altında "World Wide Web Hizmetleri"ni açın, onun da aşltında "Uygulama Geliştirme Özelliklerini" açın ve CGI hariç bütün kutuları işaretleyin...
bu kadar...
Eğer tüm yukarıda yazılanlardan sonra yine de çalışmazsa, iis'te oluşturduğun virtual directory e sağ tıkla wizard permission a gir ve public.. seçip next next yap..
Server Application Unavailable" Error Message from ASP.NET ...
Beni cok uzen bir konuJ cozumu cok basitmis
genelde ayni iis icinde asp.net'in iki farkli versiyonunu cali$tirmaya cali$inca* alinan hatadir. application pool'un ayni anda iki farkli request'e cevap verememesinden kaynaklanir.
cozumu ise asp.net 2.0 ve asp.net 1.1 icin ayri ayri application pool'lar olu$turmaktir
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=server+application+unavailable/@assert%20h
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=server+application+unavailable/@assert%20h
cozumu cok basitmis bu yuzden demistim tebrik ederim trace=true:)
, iis'te oluşturduğun virtual directory e sağ tıkla wizard permission a gir ve public.. seçip next next yap
diyorsunuzya , virtual directory e nerden ulaşacagız
Başlat->Çalıştır...
inetmgr
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.