Tam Sürümünü Görmek İçin : Hiçbiri Türkçe font yazmıyor..Lütfen yardım..
verbalkint
13/02/2007, 21:56
Arkadaşlar ben forumda yeniyim.Photoshop cs 8'de Türkçe font kullanamıyorum.Burası zaten çoğu kişinin karşılaştığı bir problem.Fakat İngilizce Office'de Word'de yazmıyor Türkçe karakterleri,ayrıca WordPad'de dahi yazmıyor.Bazı bilindik fontlar (New Times Roman-Arial) hariç burada da çıkmıyor Türkçe harfler..Ne yapabilirim,lütfen yardımcı olun.En azından WordPAd'de ya da Word'de bile çıksalar copy-paste'a razıyım..Lütfen yardım..!!
arananadam
15/02/2007, 14:38
Valla garip bir sorun gibi gözüküyor..
Deneyip denemediğini bilmiyorum ama Denetim Masası --> Bölge ve Dil seçenekleri --> diller sekmesi --> ayrıntılar diyipi bi bak bakalım türkçe q klavye yüklümü..
değilse ekleyiver.. kapat aç bi daha dene =)
umarım halolur sorunun..
başka bilgisayardan windows/fonts klasöründeki default fontları bu sorun yaratan makineye yükle restart et.
Bu sorun Not Defterinde oluyor mu?
-olmuyorsa:
-Şimdi not defterini aç, yazmak istediğin yazıyı oraya yaz ve kopyala ardından photoshop'a geç ve yapıştır...(kopyala-Yapıştır)
-eğer sorun not defterinde de oluyorsa muhtemelen işletim sisteminde veya ayarlarında bir sorun vardır...
MatRiX58
23/02/2007, 16:05
arkadaşım dediğin sorun bende de var ancak not defterinde yaıp photoshop a yapıştırırsan bir sorun kalmıyor photoshop cs ve üstünde bu sorun var
Başlat > Ayarlar > Denetim Masası > Bölge ve Dil seçenekleri'ni çalıştır, Diller sekmesindeki Ayrıntılar butonuna tıkla ve Yüklü Hizmetler çerçevesinde Mavi üzerine beyaz yazıyla "EN" yazılmış ikonlu İngilizce klavyeyi görüyorsan onu sil. Sadece Türkçe kalsın. Ben Photoshop'taki sorunu bu şekilde çözmüştüm.
ilker.efsane
14/03/2007, 15:46
babacan en iyisi bir arkadaşından fonts klasörünü kopyala kendi pc ne yapıştır...
font klasörüne o şekilde müdehale edersen sorun çıkar Sniper ın anlattığı şekilde sorunu çözebilirsin. Photoshop CS nin CE sürümünde türkçe karakterler problem olmuyor.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.