Tam Sürümünü Görmek İçin : Hangi kitabı önerirsiniz?
KAFAYI-7M
11/06/2003, 20:40
Delphi'ye başlamak istiyorum...
Önceden php çabaladım baya yol aldım! ASP azcık ve visual basic 6 azcık biliyorum!
Deneyimliyim ve azimliyim! Bana hangi kitap ile başlamamı önerirsiniz?
Veya ne gibi atraksiyonlar önerirsiniz?
Şimdiden thnx!
Sedat Atif
11/06/2003, 22:24
Öncelikle İhsan Karagülle ve Zeydin Pala'nın "Delphi 6" isimli kitabını öneririm. Türkmen Kitabevinden çıkan bu kitap oldukça iyi. 1065 sayfa. Aynı zamanda bu yazarların "Delphi ile Veritabanı" ve "Delphi ile İnternet Pogramcılığı" isminde kitapları da var. Daha sonra da Marco Cantu'nun kitaplarını inceleyerbilirsiniz.
KAFAYI-7M
12/06/2003, 21:40
İhsan Karagülle'nin kitabını kime sorsam en ön planda öneriyor... İyi bakalım alalım şu kitabı da kaç paradır?
KAFAYI-7M
14/06/2003, 12:23
Bugün gidip bakıcam kitaplara gerekli bilgiyi buraya yazarım diğer arkadaşlarda faydalanır...
Karagulle-Pala'nin kitabi iyi guzel de soyle bir sorunu var : Dilin yapi taslarini tam olarak anlatmayi unutmuslar. Mesela kitapta yazim kurallarini goremiyorsunuz. Mesela hicbir yerinde "fonksiyonlarin buyuk kucuk harf ayrimi var mi?" sorusuna cevap bulamiyor ya da "satir sonlarini satir sonu karekterinden mi yoksa noktali virgulden mi kesiyor bu derleyici?" sorusuna...
Memik Yanik'in "ultra" kitaplarinda var midir bilemiyorum...
KAFAYI-7M
15/06/2003, 12:38
Valla Karagülle'nin "Delphi 7" kitabını 35 milyona aldım ve çok memnun kaldım ilk günden kendime istediğim form işlerini kısmende olsa yapıyorum... Hatta hack programı bile yazdım sayılır kısmen... Çok zevkli bi iş bu...
farukcalikusu
29/06/2003, 16:32
Bence doğru bir seçim yapmışsın. MArco Cantu nun kitabınnı iyi diyorsunuz hoş diyorsunuzda programlamaya yenibaşlayan birisi o kitabın dilinden nasıl anlayacak düşündünüz mü?
Kitabın Dili ağır ?
Sedat Atif
29/06/2003, 21:57
Orjinal mesajı gönderen farukcalikusu
Bence doğru bir seçim yapmışsın. MArco Cantu nun kitabınnı iyi diyorsunuz hoş diyorsunuzda programlamaya yenibaşlayan birisi o kitabın dilinden nasıl anlayacak düşündünüz mü?
Kitabın Dili ağır ?
Dikkat ettiyseniz "daha sonra" dedim. Yani "ilk üç kitabı bitirdikten sonra, isterseniz" demek istedim. Haklısınız, kitabın dili ağır. Türkçe'ye çevriminin de biraz kafa karıştırıcı olduğunu düşünüyorum.
Öncelikle İhsan Karagülle ve Zeydin Pala'nın "Delphi 6" isimli kitabını öneririm. Türkmen Kitabevinden çıkan bu kitap oldukça iyi. 1065 sayfa. Aynı zamanda bu yazarların "Delphi ile Veritabanı" ve "Delphi ile İnternet Pogramcılığı" isminde kitapları da var. Daha sonra da Marco Cantu'nun kitaplarını inceleyerbilirsiniz.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.