PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : ACİLL server 2003-yazdırma biriktiricisi

enuma
13/02/2007, 08:45
arkdaşlar kolay gelsin herkese
elimde HP laserjet 1018 yazıcı var..ama serverda yazdırmıyor..uygulamayı yolluyorum "yazdırılıyor-biriktiriliyor" yazıyor. hizmetlerden yazdırma biriktiricisini yeniden başlatıyorum ama nafilehttp://www.chip.com.tr/forum/skins/chip/images/icon_smile_sad.gifhttp://www.chip.com.tr/forum/skins/chip/images/icon_smile_sad.gif
başka ne yapılması gerek?? (bu arada yazıcıyı serverdan bağımsız bilgisayara kurduğumda çalıştı)

Predator
13/02/2007, 10:02
Ben senin yazdığın sorudan birşey anlamadım.

Serverda yazdırmıyordan kastın printerı direk sunucuyamı taktın? Eğer böyleyse aşağıda serverdan bağımsız demişsin bu cümleden sanki domain ortamında değilde standalone makinaya taktığında çalışıyor anladım?

enuma
13/02/2007, 10:20
arkadaşım daha açıklayıcı olursa;yazıcı thin clientte çalışıyor..normal pc de değil..ve yazıcı normal bir şekilde çalışırken birden yazdırmıyor. ve başka bi çıktı gönderdiğinde durum kısmında "yazdırılıyor-biriktiriliyor"yazıyor. yazıcının kablolarını değiştiridim olmadı..hizmetlerden yazdırma biriktiricini ve bağımlı olduğu servisleri yeniden başlattım olmadı..thin clientte bağlı diğer yazıcılarda bir prob. yok. bende tutum yazıcıyı bir notebook a kurdum (networke bağlı değil) oradan çıktı alabildim..yani sorun yazıcıda değilmiş..ama sorun nerede onu anlamadım.. thin cliente 4 defa farklı IP lerle kurulumyaptım fakat sonuç değişmedi..?*başka ne yapılabilir bu durumda bunun cewabını arıyorum!!! inş. sorunu anlatabilmişimdir.

Predator
13/02/2007, 11:46
Yerinde olsaydım ilk önce aynı şekilde usbden bağladığın ve printerın sorunsuz çalıştığı clientta sorunlu olanı takıp denerdim. Eğer problemsiz çalışırsa sorunun o kullanıcıdaki hesapta olduğu ortaya çıkar.

Birde sorunlu clienta başka bir usb aygıt takıp usb portunun düzgün çalıştığından emin olurdum.

enuma
13/02/2007, 13:55
arkadaşım söleydiğin şeyleri en başında denedim ama nafilee...

ozlermucahit
13/02/2007, 20:49
selam dostum yazicinin driverini kaldır tekrar yüklemeyi dene olacağına eminim