PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Vista'dan Kurtulmak

deggial
11/02/2007, 11:43
Selamlar..

XP yüklü bilgisayarımın başka bir disk bölümüne Vista Ultimate kurdum.
Sorun şu ki... kaldırmak istiyorum.. Ancak kurduğum disk bölümü yaklaşık 70 GB kadar başka önemli dosyaları da içeriyor ve yedeklemem olanaksız gibi görünüyor. Bu diski formatlamadan Vista'yı sistemimden nasıl kaldırabilirim??
Dosyları silsem sonra diskin MFT'sini Partition Manager ile temizlesem yeterli ve güvenli olur mu?? "güvenli" olması önemli, çünkü diskteki diğer dosyalarımı kaybetmem beni intihara kadar sürükleyebilir =)

Aslında 10GB yer kaplamasa sorun etmezdim varsın kalsın derdim.. ama çok yer kaplıyor ve daha 1 yıl kadar da vista kullanmayı düşünmüyorum..

Yardım ?

hus
11/02/2007, 13:50
1. Klasör özelliklerinden "Hide protecting operating system files..." ın işaretini kaldırıp kendi dosyaların dışındaki tüm Vista dosyalarını sil.

2. Boot menüsünü kaldır.

http://www.huseyinunal.net/windows-vista-nasil-kaldirilir-vista-uninstall.htm

deggial
11/02/2007, 17:37
vistaya ait "documents and settings" "Program Data" "Users" klasörlerini silemiyorum.. İzin ayarları tamam.. XP altında hepsinin sahipliğini ve Denetim izinlerini ayarladım ancak yine de silmiyor.. "Dosya Silinemedi" diye hata veriyor XP...

deggial
11/02/2007, 17:58
"Users" içerisindeki "All Users" klasörüne girmeye çalıştığımda "Sistem Erişemedi" şeklinde hata veriyor.. klasörün Securtiy ayarları da gözükmüyor.. kaldı öylece.. diğer silinemeyen iki klasör de aynı şekilde bu tür alt klasörlere sahip anlaşılan..

ApexLoader
11/02/2007, 18:02
Ben gerekli bilgilerimi C ye atıp "yönet /disk yönetimi"nde d yi biçimlendirmiştim ancak ole kurtuldum.... bende silmeyi başaramadım.....

hus
12/02/2007, 10:48
xp den açıp unlocker gibi bir programla silmeyi deneyin olmadı sahipliklerini alıp silin.

deggial
12/02/2007, 10:57
sahipliklerini alamıyorum.. Çünkü bu klasörlerde ilginç bir şekilde "Güvenlik" sekmesi görünmüyor.. ((Administrator oturumundayım.. sınırlı kullanıcı değil yani))

deggial
12/02/2007, 11:09
K:\ProgramData\Application Data\Application Data\Application Data\...........\Application Data\Application Data

sonsuz tane klasör var oO" ??? şimdi de böyle bir şey çıktı...

deggial
12/02/2007, 11:26
sonsuz klasör yokmuş.. bana öyle gelmiş..
en uçtaki klasörde şöyle şok edici bir olay var
>>>

deggial
12/02/2007, 11:26
(link çıkmadı)
http://img216.imageshack.us/img216/5972/7777np1.jpg