Tam Sürümünü Görmek İçin : C++ öğrenmeye karar verdim?
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. C++ öğrenmeye karar verdim fakat nereden başlamalıyım bilmiyorum. Klasik bir soru bu ama bir kerelik maruz görün. C++ hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Nerede kodlanır nasıl derlenir nasıl kaydedilir hangi editör kulanılır vs.. Linux kullandığım için yardımlarınızı bu yönde bekliyorum. Şİmdiden teşekkür ederim.İyi günler.
Saygılarımla.
Ercan DEMİR.
Merhabalar öncelikle lünux altında çalışan bir IDE edinmelisiniz ki tavsiyem Code::Blocks dur.(Çapraz platform bir IDE)
http://www.codeblocks.org/
Eğer İngilizceniz var ise Accelerated C++
Practical Programming by Example
Adlı kitabı tavsiye edebilirim(Benim öğrendiğim kaynak)
Yazarları:Andrew Koenig & Barbara E. Moo
Ayrıca kendinizi geliştirmek için http://www.nergin.com/practice.php adresindeki alıştırmaları yapmaya çalışabilirsiniz.
Ve çoğunlukla C++ programcılarının tavsiye edeceği kitap Herbert Schildt'nin "Temel C++ Öğrenim Klavuzu" kitabını temin edinebilirsiniz.
Fakat 0 dan başlamak için bu kitabı asla tavisye etmiyorum. Çünkü kitap OOP üzerine kurulu.
Şimdilik söyleyebileceklerim bunlar.
PlayG7SeveN
09/02/2007, 18:40
DERLEYİCİ olararak visual kullanmanı ısrarla tavsiye ederim...
Visul Studio 2005 Express Edition
Visual C++ 2005 Express Edition Boyut:462MB
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=57034 (http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=57034)
Dosta ISO biçimindedir.Programı kullanabilmeniz için winrar kulanabilirsin.
Crc No
Visual C++ 2005 Express Edition:3DE23D4A
DERLEYİCİ olararak visual kullanmanı ısrarla tavsiye ederim...
Visul Studio 2005 Express Edition
Linux altında ben Kdevelop kullaniyorum. Kurulum Kullanım oldukça basit. Code::Blocks a dün ve bu gün göz atma fırsatım oldu, windows altında Borland IDE sinden kurtulmak için denedim sınıflar için otomatik tamamlama yapilabiliyor ama kütüphaneler için yaptıramadım. Belkide yapılıyordur ama ben bulamadım... Kdevelop yeni başlayan biri olarak benim için hem çalışma ortamı olarak çok rahat hemde kütüphanerin otomatik tamamlama özelliği işime yarıyor.
İlginiz için teşekkür ederim . Kdevelop kurdum şimdi. Ama elimde hiçbir belge yok nereden başlıyacağımı bilmiyorum. C++ hakkında en ufak bir bilgiye sahip değilim. Yazılan kodlar hangi uzantıda kayıt edilir onu bile bilmiyorum. Hİçbirşey bilmeyen biri için bir belge, döküman vs.. varmı acaba?
Her dilde merhaba dünya yazmış birisi olarak şunu söyleyebilirim ki netten döküman okuyarak maalesef çok fazla ilerlenemiyor. Düşünün, bugün bir C++ kitabı yaklaşık 400 sayfa. Fakat netteki siteler size yaklaşık 20 ayrı başlık altında sadece basit kısımlarını anlatıyor.
Fakat bunun yanında ufak bir başlangıç olarak http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/ adresine göz atabilirsiniz. Eğer İngilizce bilmiyor iseniz mutasyon.net adresindeki dökümanları inceleyebilirisiniz. Maalesef ceviz.net'teki dökümanlar yeni başlayanlara pek hitap etmiyor.
Bunların yanında daha önce Kdevelop kullandığım için derleme işleminin nasıl yapıldığını bilmiyorum bilen bir arkadaş yardımcı olur. Son olarak C++ kodları *.cpp uzantılıdır :)
Peki o zaman şöyle bir soru sorayım :) Kodları not defterinde bile yazabilirim bildiğim kadarı ile.
Kodları yazdıktan sonra xxx.cpp diye kaydettim. Şimdi bunu nasıl derleyeceğim? Ve nasıl çalıştıracağım? Yani bu cpp uzantılı dosyayı nasıl program haline dönüştüreceğim?
myavuzselim
11/02/2007, 08:41
Saniyorum ubuntu kullaniyorsun. g++ programi kurulu olmali. Kurulu degilse konsolda
$ sudo apt-get install g++
diyerek kur. Sonra programini
$ g++ program.cpp
diyerek derlersin. Cikti olarak a.out diye bir program uretir.
quasimodo
12/02/2007, 17:36
Ve çoğunlukla C++ programcılarının tavsiye edeceği kitap
Herbert Schildt'nin "Temel C++ Öğrenim Klavuzu" kitabını
temin edinebilirsiniz.
.
Peki Harvey M. Deitel & Paul J. Deitel in kitabi yakkinda nasil
yarum yaparsiniz? Hem turkceside var. Yeni baslayan biri icin uygun mu?
yeni konu acıp kalabalık yapmıyım dedim, bu güne kadar profosyonel olarak sadece web programlama (php) ile ilgilenmiş, az-buz olarakta pascal, basic, vb gibi şeylere göz atmış biri olarak, bu aralar hem standalone birşeyler'de yapabiliyim, hemde bazı windows gui kullanımı gerektiren ihtiyaçları (mouse/pencere/keyboard kontrolleri temel olarak) giderecek birşeylere yönelmek istiyorum..
amacım ilerleme değil, sadece bunlar yeter.
basic (vb degil) ve pascal (delphi değil) ile sanırım bunlar mümkün değil, az biraz c ile uğraşmışlığımda var zamanında, sizce bu tarz ihtiyaçlar için c++ olayınada giriş yapayım mı?
aslında şuan ihtiyacını hissettiğim şey basit bir makro sistemi diyebilirim, cursor 360 derece rotate olacak, istediğim şekilde tıklama yapacak, istediğim pencere aşağı inip, tam ekran olacak vb. gibi şeyler, araştırdım biraz, bunları autoit ilede sağlayabilirim sanırım (http://www.autoitscript.com/)
birde sizlerin görüşlerinizi alayım? sözün özü, detaylarla boğuşmadan gui ve i/o kontrollerini sağlayabilen birşeylerle uğraşmak istiyorum, java ve C#'ı baştan eledim :) (not: C syntax'ına halihazırda alışkın biriyim)
eğer ingilizcen varsa kesinlikle Deitel&Deitel C++ How To Program kitabını tavsiye ederim
Kaç gün oldu hala başllayabileceğim bir kaynak bulamadım. İngilizcem hiç yok malesef. Sıfırdan başlayıp ince detaylarına kadar anlatan bir döküman bulmak zorundayım fakat bulamıyorum. Kitap almak isterdim ama bugüne kadar birçok şeye karar verdim kitap aldım ama yarı yolda kaldım. Onun için bu sefer kitap almadan bu işe başlamak istiyorum. Hevesim kırılmaya başladı açıkcası :aglama: Sanırım php ye dönmeliyim :aglama:
acehreli
26/02/2007, 20:04
Necati Ergin'in ders notlari hakkinda iyi seyler duydum:
http://www.csystem.org/downloads.php
Ben tamamini okumadim ama bayagi iyi. Ek olarak Herbert Schildt'in Turkcelestirilmis kitabi da fena degildi. Bu iki kaynagi bitirdikten sonra Herb Sutter'in Turkcelestirilmis kitaplarini okumani oneririm.
Bu arada, C++ ogrenmenin cok zaman aldigi kabul edilir. (Bende de oyle olmustu.) Cok da kaynak okumak gerekir. Bence bunlari bastan bilmekte yarar var.
Ali
ben de Ali Bey'e sonuna kadar katiliyorum C++ ogrenme asamasi biraz uzun oluyor, bu nedenle israrla ustunde calismak gerekiyor.
bu arada deitel in turkcesi de var ama cevirisi nasildir bilmiyorum.
necipakif
02/03/2007, 01:51
arkadaşım linux kullanıyorsan http://anjuta.org/ sitesinden IDE indirip kullanabilirsin. .cpp uzantılı dosyanı IDE'nin seçeneklerini takip ederek derleyip sonucu görebilirsin. Hiç yapamazsan google'da ufak bir arama yaparak istediğin cevabı görebilirsin.
C++ türkçe kaynak bulmakta aşırı zorluk çekiyorum hatta bulamıyorum desem yeridir. Son çare olarak istemesemde kitap almak zorunda kaldım fakat sıfırdan başlangıç için kitap dahi bulamadım :garip: Acaba C ile başlasam sonra c++ a geçsem dahamı mantıklı olur ? Kaynak daha çok.(hiçbirşey bilmiyorum çünkü). Bora güngörenin bir kitabı var fakat o da piyasada kalmamış :aglama: Sıfırdan anlatımı olan bir kitap önerisi yaparsanız sevinirim arkadaşlar. (Sİtede birçok yerde kitap önerisi gördüm fakat verilen cvplardan pek birşey anlamadım doğrusu :garip:)
Bende merak ettiğim bir hususu siz bilenlere sorayım bu başlık aracılığı ile =)
Şimdi bazı kitapları kurcalarken (Bir çoğu diyebiliriz) şöyle bir ibare geçmekte "Bu kitap C bildiğinizi varsayarak anlatıma başlamaktadır" tarzında...
Yani sözüm o c++ başlamadan önce muhakkak C öğrenmek gerekir mi?Yani yazarlarımızın bir bildiğimi var yoksa hazıramı kaçıyorlar.(Merak ettiğiniz gibi c++ başlangıç kitapları)
PS: Bu arada bende size Anjuta öneririm IDE olarak.
necipakif
02/03/2007, 17:59
Ad3m, yazarlar kolaya kaçmıyorlar. Bizlere de ilk olarak(temel olsun diye) C öğretmişlerdi. Ondan sonra diğer dillere geçiş daha kolay oluyor. C yazan biri c++ yazmayı da çok rahat öğrenir, uzun zamanlar harcamadan. Çünkü yapıyı biliyor olacak. Hatta kanımca şu sıralama da öğrenim ve ilerleme olmalı c -> c++ -> c#
C++ e book bulamıyorum sanırım bulamayacağımda (türkçe). En iyisi C ile başlayıp sonra C++ a geçmek. C ile ilgili bir kaç döküman falan buldum ama sizlerinde bildiği sıfırdan anlatımı olan güzel bir e book ya da döküman varsa paylaşırsanız sevinirim. İlgilendiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.
@nacipakif
Hatta kanımca şu sıralama da öğrenim ve ilerleme olmalı c -> c++ -> c#
kesinlikle buna katılıyorum, ben bu şekilde eğitim aldım. ama c++ pekde gerek yok bence. c de işin temelini ve algoritma mantığını öğrenip, daha sonra .NET teknolojisiyle beraber nesnel tabanlı programlamay geçebilirsin. o zaman tam süper olacaktır ;)
@nacipakif
Hatta kanımca şu sıralama da öğrenim ve ilerleme olmalı c -> c++ -> c#
kesinlikle buna katılıyorum, ben bu şekilde eğitim aldım. ama c++ pekde gerek yok bence. c de işin temelini ve algoritma mantığını öğrenip, daha sonra .NET teknolojisiyle beraber nesnel tabanlı programlamay geçebilirsin. o zaman tam süper olacaktır ;)
vay be, kac yillik bir tecrube bunlari soyluyor? Biraz sebeplerinden bahsetsene aydinlatmis olursun hem beni hem burdaki bir suru insani.
C++ ogrenicem diye soru sorulmus, nerelere gelmis.
necipakif
02/03/2007, 21:15
vay be, kac yillik bir tecrube bunlari soyluyor? Biraz sebeplerinden bahsetsene aydinlatmis olursun hem beni hem burdaki bir suru insani.
C++ ogrenicem diye soru sorulmus, nerelere gelmis.
Son cümlenize katılmamak elde değil. Ne varki buraya kadar gelinilmiş durumda. Yazıma bir açıklama da getirmek istiyorum. Evet bir sıralama verilmiştir ancak bu dilleri mukayese amacıyla değildir. Hangisinin iyi olup olmadığını burada söylemek uygun düşmez. Fikrimiz merak edilirse o zaman başka bir konu açılıp orada söyleriz.
Selametle...
Arkadaşlar c++ için güzel bir kitap öneriniz varmı? Ama c değil dikkat edin c++. Birçok yerde c++ kitabı soranlara link verilmiş şu kitap denmiş ama baktığımda karşıma çıkan hep c kitabı oldu. Benim istediğim c++ ı sıfırdan anlatan bir kitap. (Hiçbirşey bilmeyenler için).
Bu kadar kasma bence.. Bır kıtap al, herhangı bır kıtap.. En kotusu bıle suan ıcınde bulundugun kararsızlıktan ıyıdır.. Hem bana sorarsan dıger konuda da soyledıgım gıbı PHP ogren.. C++ hobı ıcın ogrenılecek bır dıl degıl..
HunTER evet haklısın c++ hobi için öğrenilecek bir değil. Ama işin garip tarafı hobi olarak aradığım dili, mesleğe çevirme düşünceleri doğmaya başladı bende. Düşündümde madem o kadar kasacam c++ için, neden bunu meslek olarak kullamıyayım :garip: Php den daha çok kazandırır gibi geldi acaba yanılıyormuyum? Php yi çok seviyordum kitabını aldım az çok birşeyler öğrendim ama hayatımda c++ girince php çok basit bir şey gibi geldi. Madem birşey öğreneceğim gerçekten işime yarasın istiyorum (eskiden hobi olaraktı ama artık meslek olabilir). Php bana bir gelir sağlıyacaksa (aile bakacak kadar) php ye devam ederim. 5 ay sonra evleniyorum ve işsizim, okumuyorumda. Mesleğimde yok işin kötüsü. C++ öğrenip bunu mesleğe çevirmek gerçekten cazip geldi bana.
Yanı, sadece PHP kodlayarak ev gecındırebılıyorum ve buna mucıze dıyemeyız (baskalarıda yapıyor).. Ote yandan, pek cok kez soylendıgı gıbı gelecek web programlamada.. Bu nedenle en azından C# benzerı web agırlıklı bır dıl ogrenmen senın ıcın daha hayırlı olur.. Ama ote yandan, ortalıkta PHP ıle ılgılı daha cok proje vardır emınım.. C# olanlar ıse cıddı kurumlar altında yapılıyordur (yanı hanı su askerlık, ıngılızce, dıploma ısteyen turden)
O nedenle.. PHP baslangıc ıcın ıyıdır bana kalırsa.. (ASP de olabılır).. Burda bıraz pıstıkten sonra (referans, proje, deneyım vs.) dıledıgın dıle gecersın..
onur2200
04/03/2007, 16:10
Web programlama öğreneceksen ki zaten Masaüstü artık ölü durumda , bence de bir an önce PHP ye geç , asp den daha güvenlidir ve çok yaygındır , paylaşım konusunda sorun yaşamazsın...
Biraz araştırdım kariyer sitelerini iş ilanları olan siteleri. Dediğiniz gibi web programlama daha çok aranıyor ama sadece php yada sadece asp değil aradıkları. Php mysql javascript ve bir kaç tane daha dil bilen arıyoruz gibi ilanlar var. Yani sadece php yada sadece asp falan değil. Hepsini öğrenmek kısa sürmez heralde. Sadece php ve mysql yada sadece c# ile bir ev geçindirilebilirmi? Bunların yanında başka diller bilmesem geçinebilirmiyim? Bir de php mi öğrenmek daha mantıklı yoksa c# mı.
borsaci_b
04/03/2007, 18:15
iş ilanlarında java+oracle görüyorum. ayrıca php yi oracle ilede kullanmak mümkün. Bende bu hafta oracle öğrenmeye başlıyacam: http://www.oracle.com
onur2200
04/03/2007, 19:16
Bunların yanında başka diller bilmesem geçinebilirmiyim?
ubuntu arkadaşım bu işi sadece zevk için yapmak istediğini sanıyodum , yani yanlış anlama tabi ki beni ilgilendirmez ama zevk için öğrenebileceğin diller ile ev geçimi için öğreneceğin diller birbirinden farklıdır...Bak ben sana nerelerde ne kullanabileceğini söylim böylece kafanda kargaşa olmaz...
Java ve Delphi 'yi bilirsen çok iyi iş olanakların olur , büyük şirketlerde de çalışabilirsin...Zorluk dereceleri biraz falzadır.(Kendim kullanmıyorum ama çevremdeki birçok kişinin görüşü)
PHP ile , yazdığın kodları paylaşabilirsin , satabilirsin , yenilikler hiç bitmez , eğlencelidir ve çok karışık değildir...Ev geçindirebilirsin...
Visual basic ve c++ öğrenirsen her tür programı yazarsın ama delphi ve javanın yerini tutmaz ikisi de...
ASP ile PHP arasında kaldıysan PHP yi seçmeni şiddetle tavsiye ederim , daha hoş bir dil olduğuna inanıyorum...
php mi öğrenmek daha mantıklı yoksa c# mı.
C# nin kötü bir dil olduğunu kastetmiyorum ama PHP kadar yaygın değil en azından sorularına kolay cevap buabileceğin bir dil değil tüm dünyada PHP çok yaygın...Henüz keşfedilmemiş bir dil arıyorsan Java ve Delphi var (.ok fazla kullanıcısı yoktur ve hemen hemen heryerde bilinmesi istenir)...
Visual basic ve c++ öğrenirsen her tür programı yazarsın ama delphi ve javanın yerini tutmaz ikisi de...
Java ve C++ karşılaştırması tartışılabilinir ama VB ile C++ ı aynı kefeye nasıl koydun ? Bana VB de çapraz platform bi program yazabilirmisin ?
C++ neden Delphi nin yerini tutamasın piyasa(iş imkanı) açısındanmı yoksa yapı açısındanmı ?
...Henüz keşfedilmemiş bir dil arıyorsan Java ve Delphi var (.ok fazla kullanıcısı yoktur ve hemen hemen heryerde bilinmesi istenir)...
Keşfedilmemiş derken ne demek istedin ? Fazla kullanıcısı yoktur demişsin belki java için doğru ama delphi için neye dayanarak böyle birşey söyleyebildin ?
onur2200 evet zevk için başlıyacaktım ama araştırdıktan sonra gördümki bu işi öğrenmek öyle kolay bir şey değil. Sonra kendi kendime dedimki madem uğraşacam birşeyler öğrenecem neden para kazanmim? Bu işte uzmanlaştıktan sonra para kazanmamak biraz lüks kaçar gibi geldi yanılıyormuyum :garip:
onur2200
04/03/2007, 22:14
Mr. Moon arkadaşım , delphi için bunu söyledim çünkü çok fazla tanınmış değil yani kullanıcı azlığındaki kasıt bir yana , delphinin daha adını bile duymamış bir çok kişi var bu yüzden.
C++ neden Delphi nin yerini tutamasın piyasa(iş imkanı) açısındanmı yoksa yapı açısındanmı ?
evet iş açısından , iş bulma sitelerine bir göz gezdirirseniz kesinlikle bilinmesi gereken
diller hangisi olduğunu görürsünüz.Evet bu sözümün arkasındayım , Delphi ve Java yı hemen hemen her yerde isterler...
VB ile C++ ı aynı kefeye nasıl koydun ?
İki grup yapacak olursak , gelişmiş ve gelişmemiş diller olmak üzere
VB ile C++ => Gelişmemiş
Delphi ile Java => Gelişmiş
yani C++ tabi ki gelişmiş bir dildir ama iki grup yapacaksak bu şekildedir...
--------------------------------------------------------------------------------------------
İyi hoş ubuntu ama zevk için yapsan bile programı satıp para kazanabilirsin...
Euclides
04/03/2007, 23:36
İki grup yapacak olursak , gelişmiş ve gelişmemiş diller olmak üzere
VB ile C++ => Gelişmemiş
Delphi ile Java => Gelişmiş
yani C++ tabi ki gelişmiş bir dildir ama iki grup yapacaksak bu şekildedir...
hmmm, dilleri hangi kriterlere göre ayırıyoruz ? mesela brainf*ck, whirl, intercal ve unlambda kıyaslamak istesek sonuç ne olur ?
onur2200
05/03/2007, 00:24
arkadaşa yardımcı olamk için söylediğim küçük bir sözün bu kadar büyüyeceğini bilseydim inanın hiç yazmazdım...Üstelik yazdığınız cevapların konu ile hiç alakası yok...
sadece konuşmuş olmak için mi konuşuyorsunuz bilmiyorum ama bir şeyi bu kadar irdelemeyin...
iki kritere göre yazdım evet , çünkü bu 4 ünün hangi özelliklere sahip olduğnu araştırdım , ilk ikisi (vb ve c++) diğer ikisinden (java ve delphi) daha az özellik sahibi ve bu yüzden gelişmemiş ünvanını uygun gördüm...
brainf*ck, whirl, intercal ve unlambda kıyaslamak istesek sonuç ne olur ?
o mesajdaki amacım arkadaşa biraz olsun bilgi vermekti yani paylaşımdı , ama sizin söylediğiniz sözlerin konu ile hiçbir alakası yok.
ya da başkalarının anlamadığı bir dilde konuşmak hoşunuza gidiyor sanırım...
kim bilir
Meteryus
05/03/2007, 00:37
sevgili onur2200 , Euclides'in mesajında hiç bir olumsuz cümle geçmezken senin mesajını fazlasıyla agresif ve kışkırtıcı buldum, üyeliğinizin selameti açısından diğer üyelerle olan diyaloglarınızda kırıcı olmamaya özen gösterirseniz sevinirim.
Bu arada ubuntu boyle devam edersen aradan seneler gectıkten sonra dahı hangı dıl dıye sorarken bulucaksın kendını.. Basla bırıne.. Yanılsan bıle ogrendıgın yanına kar kalır.. Bu tecrubeyı dıger dıllere rahatlıkla aktarırsın.. Sonucta her dılde kontrol yapıları, degısken ve fonksıyonlar vardır.. Senın ılk etapta ogrenmem gereken de zaten bunlar..
Hepinize teşekkürler arkadaşlar sonunda kararımı verdim ve php den yana kullandım. Zaten az bile olsa php yi kavradım. Hazır kitabıda elimdeyken php öğrenim en iyisi. Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim. C++ la belki ileri bir tarihte tekrar karşılaşırız. İyi günler.
onur2200
05/03/2007, 22:50
üyeliğinizin selameti açısından diğer üyelerle olan diyaloglarınızda kırıcı olmamaya özen gösterirseniz sevinirim
tek bir şahıs için değil genel konuştum , agresiflediğimdeki amaç yazdıklarımın içindeki konu değil de sürekli farklı seylerin irdelenmesi) , amaçlarının kötü olduğunu kastetmiyorum ama güzel bir olay değil bu arkadaşalar...Kendi yazdıklarınızın tamamen boş olduğunu düşündürüyor insana...
Şu kitapların hangisi sıfırdan başlayanlar için uygundur acaba? Ya da türkçe bir kitap önerisi? (Türkçe)
http://www.seckin.com.tr/reyon.aspx?catid=102315
http://www.papatya.gen.tr/Cpp.htm
http://www.pusula.com/default.aspx?part=books&ID=908
Ya da şurdaki derslerden çalışsam olurmu?
http://www.turktekno.net/teknoloji1/c%2b%2b_dersleri/
Ya da bu?
http://mutasyon.net/dersoku.asp?id=44
Not: Link vermek yasak ise özür dilerim bir daha olmaz.
ubuntu sen yine karar verememişsin php den başlıcam demişsin c++ kitaplarını sormuşsun :)
Ben php öğrendim ve geliştiriyorum c , c++ bilmiyorum ama merak sardım ilerki zamanlarda ilgilenceğim. Bu konuda fikir vermesi açısından iyi oldu paylaşım yapan arkadaşlara teşekkür ederim.
ubuntu ben php öğrenirken pusula nın (mehmet şamlı) kitaplarının çok faydasını gördüm c++ içinde kitaplarının olması lazım. Bir önerim daha var mysql da php ile öğren mutlaka. başarılar...
sevgili akrdeşim ubuntu. Şuanda Yazdıkalrını okuyorum Ve aynı dert bende de var C++ Nasıl Başlanır Hangi derleyici nasıl Kullanılır Ve varsa e-kitap yada Artık kagıttam bir kitap hatta taşa bile ayzılmış olsa gidip alacam..Ancak Şunu diyebilirimki C++ İyi bildiği halde yardımcı olmak yerine mesaj kalabalığı yapmışlar.
İnşallah Birkaç aya kalamz şu işi çözüp (c++ birkaç ayda çözeceğim anlamı çıkmasın) C++ nasıl başlanır Hangi derleyici nasıl kullanılır dosya nasıl kaydedilir vs... Bir giriş hazırlayacam. Bendne sonra birilerinin bu cefayı çekmesini istemem ne baş belası bir olaymış:)) bU BAŞLANGIÇ yinede forumdaki kıymetli bilgileriniz için Allah arzı olsun
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.