Tam Sürümünü Görmek İçin : -= Ö.s.s. =-
Merhaba AradaşLar..
Biliosunuz ki 15 Haziran Kimimizin Hayattaki dönüm noktası Olucak!..(Benim için ÖLe! :) ) Şunun şurasında Bi hafta Kaldı!..
Na çabuk gecti bi sene Ya!.. Yat kalk Ders Çalıştık!. SizLerden sınava girecek arkadaşLar kimler!.. ve Durumunuz Nası? Kazanabilecek misiniz?..Sınava girecek arkadaşLar ne (olmak) istio :) paylaşın!...
Ne diyeyim Hepinize Başarılar!..
gardiyan
10/06/2003, 10:01
evet herkese basarılar :super:
Predator
10/06/2003, 12:51
Bunu ölüm kalım meselesi olarak görmemeniz sanırım sınav anında lehinize olur. Avatar ilginçmiş.
Mingitau
10/06/2003, 14:42
Gecen yil su an sizin oldugunuz durumdaydim. O zamnalar hedefim GyTE Bil Muh tu.Su an ayni okulda baska bir bolumdeyim, ve daha memnunum.
Ancak sosyal sorularinda celdirmece var midir diye oyalanirken Matematige 55 dk birakmistim(tabii isteyerek degil:D). Halbu ki Fen Bilimleri kismi ne kadarda guzel 30 dk da bitmisti, bu da benim icin benim icin bir rekordu ve 1 bos 1 yanlisti.
Su an hedeflerinizi elde etmeye daha yakinsiniz. Sorulari cozerken kendinize belli sayıda soru icin belli bir zaman verin 10 ar soruluk gruplara ayirin en azindan testi. Her bolumde hizinizi biliyorsunuzdur ona gore kendinizi ayarlayin. herhangi ir nedenden dolayi istediginiz yer olmazsa bosuna uzulmeyin, simdiye kadar yaptiginiz planlar bozulmus olabilir. Ancak burada sizden bekleneni yapip geriye kalan tum diger secenekleri hemen sinavdan sonra degerlendirmeye baslayin. Burada secenek degerlendirme derken, sizin girebileceginiz kendinize uyumlu bolumler arayin, tum bolumleri inceleyin tabii egitim kalitesi ayri bir kistas, mumkunse o bolumun uluslar arasi yayin sayisina yayin hazirlayanlarin derslere girip girmedigine bakin. Bir de tanisabilirseniz sizden bir yil oncekilerle gorusup hocalarin derslere kendilerinin mi girdigini yoksa cogunlukla asistanlarini mi yolladigini ogrenin.Kararinizda bence en etkili yol gosterici bu olmalidir. Zira bir kitabi okumak, ozetini okumaktan daha yararlidir.
Unutmayin her sey OSS degil her yolun sonu Universiteye cikmaz, ancak akademik kariyer dusunuyorsaniz, bu mutlaka size gereklidir.
Linus Trovalds, okulunu zorla bitirdi, Bill Gates yuksek okul mezunu degil....
Onemli olan sizsiniz ve siz herkese lazimsiniz, cunku sizden baska siz yok!
Herkese Basarilar......
2 üniversitede okudum (Bir tanesinde devam ediyorum okumaya) 3-4 üniversite gezdim ve derse girdim.
Eğer doktor, polis, asker, avukat olacaksanız Türkiye'nin üstüne eğitim yeri bulamazsınız. Lakin mühendis, IT uzmanı, öğretmen vs. olacaksanız sonunuz hayal kırıklığından öte olmayacak.
Çalışmış olan arkadaşlara başarılar.
Bugun mailime gelen bir yaziyi yorumsuz olarak ekliyorum ;)
Mezuniyet Konusmasi
Amerikan üniversitelerinin çok sevdigim bir adeti var. Her sene, her üniversite kendi alaninda çok sivrilmis ama mutlaka akademik hayattan gelmesi de gerekmeyen bir önemli ismi mezuniyet konusmasi yapmak, yeni mezunlara çesitli ögütler vermek üzere davet ediyor.
Asagida bu sene, ünlü Yale Üniversitesi'nde yapilan mezuniyet töreninde konusmak üzere davet edilen Oracle Bilgisayar Sirketinin kurucusu ve genel müdürü Larry Ellison'un sasirtici, hatta sok edici konusmasi var:
"Yale Üniversitesi mezunlari, daha önce böyle bir giris görmediginiz için özür dilerim ama benim için bir sey yapmanizi istiyorum. Lütfen, etrafiniza iyi bir bakin. Solunuzdaki sinif arkadasiniza bir bakin. Sonra saginizdaki sinif arkadasiniza bir bakin.Ve simdi sunu akliniza koyun: Bundan bes sene sonra, on sene sonra, hatta otuz sene sonra, solunuzdaki kisi hiçbir seyi basaramamis olacak. Saginizdaki kisi de aslinda hiçbir sey basaramamis olacak. Ve siz, ortadaki? Ne bekliyorsunuz? Siz de basaramayacaksiniz.
Basaramayacaksiniz. Aslinda bugün söyle bir etrafima baktigimda parlak gelecek için yüzlerce umut isigi göremiyorum. Yüzlerce degisik endüstride liderligi ele alacak kisiler de göremiyorum. Görebildigim tek sey, gelecegi basarisizliktan baska bir sey olmayacak yüzlerce insan. O kadar.
Sinirlendiniz. Bu anlasilabilir bir sey. Ben, Lawrence 'Larry' Ellison üniversite terk, kim oluyorum ve bu yetkiyi nerden aliyorum ki, ülkenin en prestijli yüksek ögrenim kurumunun bu seneki mezunlarina böyle seyler söyleyebiliyorum?
Bu yetkiyi nereden aldigimi söyleyeyim:
Çünkü ben, Lawrence 'Larry' Ellison, üniversite terk ve dünyanin en zengin ikinci adamiyim. Siz degilsiniz.
Çünkü Bill Gates, o da üniversite terk ve dünyanin -simdilik- en zengin adami. Siz degilsiniz.
Çünkü Paul Allen, o da üniversite terk ve dünyanin en zengin üçüncü adami. Siz degilsiniz.
Baska örnekler de var.
Mesela Michael Dell, o listede 9 numara ve yukari dogru hizla tirmaniyor, o da üniversite terk. Ve siz o listede hâlâ yoksunuz.
Himmm... Simdi çok kizdiniz. Bu da anlasilabilir. O halde biraz da egolarinizi oksamama izin verin. Pek çogunuz burada dört ya da bes sene egitim gördünüz. Önünüzdeki seneler için epey iyi bir egitim aldiniz, bilmeniz gereken pek çok seyi ögrendiniz. Iyi çalisma aliskanliklari edindiniz.
Burada size o önünüzdeki seneler boyunca yardimci olacak bir sürü insan tanidiniz, onlarla baglanti kurdunuz. Ve hayat boyunca yaninizdan ayrilmayacak bir kelimeyle güçlü bir iliskiniz oldu burada: Terapi.
Bunlarin hepsi güzel seyler. Ama gerçekte, o kurdugunuz arkadaslik baglantilarina fena halde ihtiyaciniz olacak. O çalisma aliskanligina ve 'terapi'ye de ihtiyaç duyacaksiniz hayat boyu. Ihtiyaciniz olacak, çünkü üniversiteyi terk etmediniz. Dolayisiyla asla dünyanin en zengin insanlari arasina katilamayacaksiniz. Elbette, belki de listeye 10 ya da 11. siradan, Microsoft yöneticisi Steve Ballmer gibi, girebilirsiniz. Ama herhalde onun kimin için çalistigini söylememe gerek yok, degil mi? Sadece kayda geçsin diye söylüyorum, o da zaten master sinifindan terk. Biraz geç kalmis anlayacaginiz.
Son olarak, herhalde bazilariniz ya da umarim bu konusmadan sonra çogunuz kendi kendinize soruyorsunuz: 'Yapabilecegim bir sey var mi? Bir umudum var mi? 'Maalesef hayir. Çok geç kaldiniz. Içinize çok sey dolduruldu, siz onlara bakip çok sey bildiginizi saniyorsunuz. Artik 19 yasinda degilsiniz. Eveeet, simdi gerçekten çok kizdiniz. Bu anlasilabilir bir sey. Belki de su an, size bir umut isigi vermenin, bir çikis yolu göstermenin tam zamanidir. Hayir, 2000 mezunlari size degil. Siz kaybettiniz. Sizi, senede 200 bin dolarlik komik maas çeklerinizle bas basa birakiyorum. Üstelik o maas çekinin üstünde sizden birkaç sene önce okulu terk etmis birinin imzasi olacagini söyleyerek.
Ögütlerim size degil daha alt sinifta okuyanlara. Size söylüyorum:
Hemen ayrilin. Daha güçlü söyleyemem:
Ayrilin. Hemen toplayin esyalarinizi ve fikirlerinizi ve bir daha geri dönmeyin.
Terk edin. Her seye yeniden baslayin. Size söyleyebilecegim tek sey, o basinizdaki kepler ve kiyafetin sizi aynen su güvenlik görevlilerinin beni kürsüden asagi çektigi gibi asagi çektigi..."
Üniversite bitirmenin herşey demek olmadığını gösteren gayet yerinde bir yazı...
Şahsım adına söylüyorum;
Üniversiteyi, bir zaman kazanma aracı olarak gördüm hep.Kendimi geliştirmek için bana zaman kazandırması yeterliydi.Tabi üniversiteden de beklentilerim yok değil.Okumak istediğim bolum de muhendislikti.Ama işte okulun verdiği kesinlikle yetmiyor.Nasıl yetmiyor? Okul size müfredat veriyor.Siz ise kendiniz ne almak istiyorsanız ona çalışıyorsunuz.Okul size olta veriyor, siz çalışıp balık tutuyorsunuz.O yuzden üniversite okumayan kendini geliştirebilir.Olta bulabileceğiniz o kadar yer varki...
Hem de daha iyisinden.Ülkemizdeki koşullar malum.Ben okumasam bir işe girmek durumundayım.O yuzden kendimi geliştirmek için bana zaman kazandırmaktan başka bir şey değil üniversite.Bir de sonunda verilen o kağıt işe yarar belki...
Kolay Gelsin...
Başarılar...
Bende girecem ama hiç bi beklentim yok.bir tek soru bile çözmedim. bilgisayar mühendislikleri meslek liselerine verilmedende öss ye çalışmak gibi bi niyetim yok.
Belki sırf ortam için tekrar okumak isterim ve ArkHe nin demesi gibi zaman içinde....
Yarışmacı arkadaşlara başarılar... :D
Aslında dünyanın 2. zengin adamının söyledikleri doğru ama burası malesef Türkiye.
Bir patent alayım dedim önce 1 milyar sonra 400$ sonra 600$ en sonundada vatandasın biri itiraz ederse masrafı 200$ şimdi gelde bu ülkede bilimi teknolojiyi ilerlet de hem vatandaş hemde ülke emeğiyle köşeyi dönsün.
redial gönderdiğin yazı bu hâliyle dolaşıp duruyor nette ama asılsız.
işte ispatı:
önce bunu okuyun - http://iktibas.net/metin.php?seri=10
sonra da bunu - http://iktibas.net/metin.php?seri=11
herkese kolay gelsin.
bAhAdIr'in ozellikle Turkce bolumunden basarili olmasini diliyorum. Umarim Turkce bolumunu tam ceker. :)
( Tabi eger Turkce bolumunu tam cekip sonra gene gelip "Bi seyler oluyo, neleR oLUyo, oLum kaliM" derse o zaman kimse beni girismekten uzak tutamaz!" :) )
Isin gercek bolumune gelirsek :
Universite okumak bir tercih meselesi. Istersen okursun, istemezsen okumazsin.
Universite bir kurtulus yolu degil. Bitirmeden zengin olabilir, bitirip senelerce ac gezebilirsin.
Universite dertlerin cozumu degil. Giripte begenmeyebilirsin, giremeyip heveslenebilirsin.
Universite olsa olsa bir degisiklik, hava degisikligi olabilir. Yeni insanlar gormek olasi! (Tabii gidersen yani...)
Cins cins hocalarla ugrasmak bir eglence! ( Kimisi bilgilidir ders anlatamaz. Kimisi bilgisizdir ama bir ders anlatir seni kopartir goturur. Kiminde soz alirsin, yuzune tukurmedigi kalir. Kimisi zekasi calisan ogrenciye istedigini yazsada yazmasa da puan verir, kimisi istedigi kalip olmazsa 0 i verir. Hatta kimilerine cok cesitli seyler yazip inceleme yazisi yazarsan kafam karisti diye 0 bile verebiliyor)
Bir suru gencin "Ay su oglanla bir konusabilsem!", "Ay su kiz ne hos, keske benim olsa", "Bu sicakta da ne guzel gezilir", "Hangi oje yakismaz ki kiz sana", "Ay bunun arabasi var...", "Oha len suna bak Lacoste giyiyo", "Ulem bu kirmizi papuclarda amma mode oldu", "Cuss be o giyilir mi yani", "Oglum bunlarin anasi babasi bunlarin ne giydigini gormuyo lan, cuuus" turu dusuncelerinin etrafta bir o yana bir bu yana gezmesini izlemekte bir ayri zevk!
Tabii en guzel okul, bos zamanlarda McDonalds taslayip anti-emperyal, anti-emperyal gezilen okuldur. Bos zaman aktiviteleri yuksektir boyle okullarin.
Bunlarin haricinde okulda birsey yapilmaz. Gidersin, birisi kursuye gecer ve circir konusur. (Sen gitmesen de konusur..) Eger gidip birseyler kaparsan ileride isine yarar. Yok sen sinav geceyim dersen sinavlardan bir gun once ezberler gecersin (Gerci bunu da yapmayan essek sipalari var)
Universite seni egitmez, boyle bir gorevi yoktur. Universite sana birseyler verir, senin geri kalani nasil ogrenecegini kendi basina ogrenmen gerekir. Universite temel, bittikten sonra senin yapacaklarin ise ogrenmedir.
Bunlari bilin. Bunlar benim gozlemlerim. ( Ben hayatimin cogunu mecburen okulda gecirecegim icin gozlemlerim degerlidir yani. Kac sezon mezun edecegim daha. Mezun ettigim her kusak benim cocuklarim gibidir. Severim onlari, incitmem. )
Ve asla istemediginiz yeri kazanip tez elden "Adam olayim" deme gafletine dusmeyin. Tez elden adam olmak diye birsey yok. Istediginiz yeri kazanamazsiniz seneye bir daha girmek diye birsey var.
Çakya Muni
12/06/2003, 22:02
Hmmm, ben de üniversite hayatının son iki-üç günü yaşayan biri olarak bişiler diyeyim bari....
Üniversite de derslerden çok öğreneceğiz hayatın kendisi oluyor genellikle, bu yüzden mümkünse evnizden farklı şehirde üniversiteye gidin ve mükünse orada ev tutup, öğrenci evinde kalın... gerçekten üniversite anlamını buluyor...
Bu arada anguso nun dediklerine katılmakla beraber "tüm genellemeler tehlikelidir bu bile" diyorum :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.