PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Nasil Patent Alacagim?

xXx
09/06/2003, 09:55
Uzun zamandır proje haline getirmek istediğim bir fikrim var. Fakat destek için biryerlere başvurmadan önce patentini almak veya bir şekilde fikir hakkını edinmek istiyorum. Neler yapmam gerekli bu işlemler için?

Mingitau
09/06/2003, 15:17
patent başvuruu ici 1000 ile 1200 $ arasi paralasim sirf harc filan falan icin,
eger aracilik sirketlerinden biriyle gorusursen bilgi alabilirsin.

www.destekpatent.com.tr

Ansugo
09/06/2003, 17:22
Patent genel olarak Turk Patent Enstitusune tescil ediliyor.

Ancak fiyati daha ucuz diye biliyorum. http://www.turkpatent.gov.tr/Ucretler/patent.htm Surada fiyatlar ama guncel mi bilemem.

Normalde kendin basvurmak istediginde bir kitapcik veriyorlar. O kitapcikta hersey yaziyor.

Ancak Axion'un dedigi gibi bir araci kisi ile bu isi yapmak daha az zahmetli olsa gerek. Tabii, daha az kar alan bir araci ile.

Mingitau
09/06/2003, 19:50
Daha az kar alan patent aracısını daha az kar alan ama sağlam iş yapan olarak değiştirelim.

EAN
09/06/2003, 20:14
Şu patent işinden nefret ediyorum.

Hem oturup beynimi bir işe adayıp bir şey geliştiriyorum. Hem de bir çuval dolusu para veriyorum.

Geliştirdiğim bir şeyin, -zaten her büsküvi alışımda bile vergimi seve seve verdiğim- devletimin koruması altında olması gerekmez miydi?

Belkide olayın mantığını tam olarak bilmiyorum. Ben aslında tek bir şey biliyorum; GPL.

Mingitau
10/06/2003, 13:00
Eh eh :D

xXx
10/06/2003, 15:17
Bu ne ya???

Arkadaş bir ... anladıysam ne olayım. Ulem vatana millete hayırlı bir iş yaptık diye donumuzuda isteyecekler nerdeyse.
Çok sinirlendim şimdi bunlara :mad: Şimdi bu özellikle bir ... a yaramaz gov.tr sitesini özellikle millet bu işlerden caysınlar diyemi yapmış bunlar:mad: Biz düşmanı dışarıda arıyoruz ama bazılarımızın haberi yokki bu memleketi kendimiz batırıyoruz elaleme gerek yok.

---------------------

Şimdii bu deneyou patent sistemi ile olmayacak galiba projemi döküman haline getirip notere onaylatsam olurmu acaba siz nedersiniz?