Tam Sürümünü Görmek İçin : photoshoptan freehande resim ve baskı
:) merhabalar!
uzun zamandır takip ettiğim forma bugün üye oldum.:)
Freehand ve photoshop kursu aldım. Ama sanırım yeterli olmadı.Benim sorunum baskıda.Bir gazete sayfasını baskıya gönderirken en son aşamalar nedir?
Ayrıca elimdeki resimler jpg.Bunları freehandde hangi formata cevirmem gerekiyorKi baskıda problem olmasın? Teşekkürler.
http://forum.ceviz.net/photoshoptan-freehande-resim-t38472.html?t=38472
yapmamalısın böyle.
arananadam
07/02/2007, 16:44
Bi önceki mesajdan bişi anlamadım!....
Freehand yada başk abir program olarak adlandırmayaım çünkü ben corel'ciyim =) genel olarak yapılacaklar..
dikkat edilecek çok fazla nokta var kabaca ve önemli olanlar şöyle...
1-) bitmap larin formatı önemli değil aslında Tiff en sağlıklı bitmap formatıdır ama yüksek dpi lı bir jpg de iş görecektir. Önemli olan resmin kalitesi ki bu en az 305 dpi olmalıdır..
2-) Çalıştığın sayfa kesinlikle CMYK olmalı sayfa içindeki tüm resimler ve yazılarda CMYK olmalıdır. Asla RGB ve diğerleri kullanılmaz. (Not: Word veya diğer proramlardan copy Paste ettiğin yazılar RGB gelebir mutlaka rengini CMYK formtındaki siyah:100 olarak girmelisin.)
3-) çalışmanın işi bittiğinde yazılarını convert lemen gerek (corel dilinde) yani karakter namına bişi bırakmamalısın yada mutlaka işi acıacak olan diğer bilgisayara kullandığın font'ları götürmen gereklidir.
4-) mümkün olduğunca efektten kullanmaktan kaçınmalısın.. eğer mecbursan efektlerini bitirdikten sonra bitmap yap.. çoğu zaman sıkıntı verir film çıkışta.
5-) Gazate baskısı için söylüyorum.. %10 luk tramların altına düşme 8 punto yazınında altına inme eğer ineceksen bold yapma yada karakter aralıklarını fazlalaştır.. gazete baskısı çok hassas işlerde berbat sonuçlar doğura bilir yazılar iç içe girer yada tramların yok olabilir..
NOT: Bütün bunlar kabaca bilinmesi gerekenler .. en sağlıklı yöntem matbaanla yada baskıyı yapacak olan yerle bir görüş.. mutlaka sana tiyolar vereceklerdir.
Kolay gelsin
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.