PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : İpucu: Resim içine dosya saklayın

turker
04/02/2007, 01:49
http://www.metacafe.com/watch/370365/file_image_invisible/

çalışıyor mu denemedim...

ProJecT
04/02/2007, 02:17
Çalışıyorda basit birşey bu , zaten dosya uzantıları ile oynayarak Yapabiliniyor

MEsela diyelim 2 Tane dosyayı diyelim ceviz.txt ve ceviz1.txt

Bunu bi rar dosyasının içine atın . Klasör seçeneklerinden bilinen dosya türlerinin uzantısını kaldırın . ve oluşturdugunuz winrar dosyasının uzantısını görücekisniz yani rar .

Onu dosya.rar yerine dosya.jpg yapıp , yine saklıyabilirsiniz , ha şu var Ön izleme olmucak ama Videodakilerin aynısı :)

turker
04/02/2007, 02:26
bahsettiğin şey ile video arasında bir alaka yok.

ProJecT
04/02/2007, 02:30
Aynı olay degilmi , Arşiv aç diyerek jpg dosyasından metin dosyalarını çıkartıyor ,

rar uzantısınada jpg yazarak resim yapıyoruz , ha şu var arşiv aç bölümünden yararlanamıyoruz ve Ön izleme olmuyor fkt buda bi gizleme teknigi .

dvdbil
04/02/2007, 02:31
@ProJecT
kendinden ne kadar da eminsin..

yazdığının mantığı yok.. konuyla ilgisiz..

videonun sanırım sadece başını ve sonunu izledin.. tekrar baştan sona incelemeni şiddetle tavsiye ediyorum.

@turker
kesinlikle çalışıyor, olayın mantığı eminim aklına gelmiştir, copy ederken 2 nci dosyayı ilk dosyanın sonuna yazıyor windows birleştirilen tek dosyanın sorgusuz sualsiz ilk headerlarından okumaya başladığı için resimi haliyle gösteriyor böylece windowsun belirgin bir açığı ortaya çıkıyor

ayrıca videoyu paylaştığın için teşekkürler.

Meteryus
04/02/2007, 02:46
Ahaha :) hoşuma gitti.
böylece windowsun belirgin bir açığı ortaya çıkıyor
neden açık olsun ki, zaten öyle olması gerekmez mi ?

dvdbil
04/02/2007, 02:58
durumla ilgili senelerdir lanse edilen tek bir cümle var, eğer kötü amaçlı kullanılabiliniyorsa açıktır :D

ProJecT
04/02/2007, 03:02
Video nun tamamını izledim , Özür dilerim Arkadaşlar . fkt benim dedigim yollada bişi saklanablir :D heç suçlu hem güçlü :)

MEHMET
04/02/2007, 09:51
Video nun tamamını izledim , Özür dilerim Arkadaşlar . fkt benim dedigim yollada bişi saklanablir :D heç suçlu hem güçlü :)
Saklanabildiği doğru fakat sizin oluşturmuş olduğunuz dosya farklı uzantı olarak ayarlandığından direk çalışmayacaktır. yani açılmaz gibi hata verecektir.
Fakat burda farklı olan resim içine istediğin dosyayı attığın zaman resimin hala sağlıklı şekilde çalışıyor olması.

MEHMET
04/02/2007, 10:05
bir ornek yaptım.
bu jpg dosyasını zip ile açıop bakabilirsiniz

dileksila
04/02/2007, 11:00
benden video dosyasi istiyor, ben resim verecegimi saniyordum. Yada ne yapmamiz gerktigini biraz acik yazsaniz sevinecegim. Tesekkurler

dileksila
04/02/2007, 13:14
Birde mehmetin ornek resim dosyasinda kilobytendan bir seyler gizlendigi belli oluyor????
yani bana fazla guvenilir gelmedi.

perlci
04/02/2007, 14:05
C:\Windows>CD\
C:\>copy /b resim.jpg + aa.rar gorunen.jpg

komutu ile gizlendik. Denedim ayanen dedikleri gibi doğrudur.

Ansugo
04/02/2007, 20:30
Imaj dosyalari icine birseyler saklamak eski bir yontem degil miydi yahu?

dvdbil
04/02/2007, 20:36
98 second edition :)

ProJecT
04/02/2007, 23:43
Sakladıgımız veriyi jpg dosyasını notepad ile açıp bakabiliyoruz .

Fkt Veri gizleyici programı ile onuda Gizliyebiliyoruz .

Sam Orpheus
05/02/2007, 01:48
arkadaşlar illa birşeyler saklamak istiyorsanız :) niye bunu uzantı değiştirme vs. ile deniyorsunuz,

arama motorlarında aratın folder lock vs..

microsoft private folder vardı bence en iyisi o,fakat sürümü dağıtımda yok isteyen arkadaşlara pm ile atabilirim,legal dağıtımda maalesef değil kaldırdılar,ama en iyiside o bence.

dvdbil
05/02/2007, 02:23
folder lock dizin kilitleme demek değil mi ?
konumuzla ne ilgisi var ?

Sam Orpheus
10/02/2007, 19:12
folder lock dizin kilitleme demek değil mi ?
konumuzla ne ilgisi var ?

veri gizlemeyi şöyle düşündüm,

bir veri var diyelim her hangi birşey olsun bu dosya klasör vb.
ve bunun gizlenmesi isteniyor,
bunun gizlenmesi için böyle basit uygulamalar değil bunun üzerine yazılmış olan yazılımlarla yapılması adına öneride bulundum,

bu folder locklarda dosyalarda verilerde saklanabiliyor.

en azında micro$oft private folder un yaptığıda bu,

verinin misafirlere gizlenmesi bu yönde olabilir adına konuya cevap vermiştim,
sanıyorum ki sağlıklı bir mesaj yazmamışım bunu anladım.

MEHMET
10/02/2007, 21:02
sizin fikrinizde 3.parti yazılım kullanılıyor ama burda onemli ve bu konunun açılmış olmasının sebebi bu yontemin her PC de ikinci bir yazılım kurmaya gerek kalmadan dosyayı bir resim dosyasına atmanız ve resim dosyasının şüphe çekmemesidir.

@birdost@
16/02/2007, 04:12
Abiler bunu yapmak ne işe yaracak bana da anlatın :)

Jehovah
26/05/2007, 19:17
yaw bu çok eski bi criptolama yöntemiydi.. yani zamanında ( gizli servisler dahil ) bazı yerler bu resim dosyalarında iletiler gönderirlerdi. hani şu filmlerde izlediğimiz türden şeyler. kendini yokeden bi bant değil ama olsun.. normal şartlarda resim dosyası dikkat çekmediğinden basit bi image gibi dururdu ama içinde veriler saklanırdı. hatta bu veriler alındığında resim biraz daha çözünürlük kaybeder-di(di diyorum çünkü benim bildiğimde böyleydi ve ben kendi bildiğimi anlatıyorum) ama 2000lere yaklaşırken bu yöntemde deşifre olunca maalesef değiştirildi. çünkü herkeste bu cripto programı gezmeye başladı ve gizlilik prensibi ve kriptolama yöntemleri açığa çıktığından yöntem pas landı.

yani bu normal şartlarda pek işinize yaramayacak bi yöntem. bi kriptolama yöntemidir. eğer gizli mesajlar göndermeyecekseniz kullanım alanı olacağını pek sanmıyorum. ama üyelik sistemlerinde üye bilgilerini resimlerin içine yazdırıp değişik bi şifreleme kullanılabilir. örneğin şifresi maile gitmek yerine resim dosyası gönderilir. ona pass koyulur falan :) yani yaratıcılık mevzusuna bağlı olarak geliiştirilebilir. ama dediğim gibi 2000lere yaklaşırken bitti o devir. gerçi yeni uğramış sanki buralara ama :) aslında kullanılabilir tabi üyelik sistemleri için. bi nevi database görevide görebilir üye bilgileri saklanabilir. mysql mssql acc db2 vs.. kullanmak yerine her üyenin db si ayrı olur.