PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : opengl ile ilgili bir soru

caylakprogramci
02/02/2007, 13:59
Merhaba,
Internette gezerken bir forumda

"Microsoft, OpenGL'in Windows'ta kullanılmasını istemiyor, bu yüzden de OpenGL'in karşısına engeller çıkarıyor. Yeni çıkacak olan Windows Vista'da büyük ihtimalle yer verilmeyecek OpenGL'e. Eğer sadece Windows ile uğraşacaksan, DirectX kullan.
Linux altında geçerliliği devam edecektir OpenGL'in."

şeklinde bir yazıya rastladım. Bu doğrumu sizce? Ben opengl öğrenmeye çalışıyorum. Yanlış mı yapıyorum yoksa?

mr1yh1
02/02/2007, 17:24
windowsun eski bir opengl versiyonu ile geldiği doğru(sanırım 1.1 idi ),
ama hiç gelmese ne yazar ?
opengl destekleyen 3D grafik kartları, opengl sürücüsünü zaten kuruyorlar.
bu noktada esas unsur ekran kartı üreticileridir, microsoft değil.

yesilvadi
02/02/2007, 19:24
opengl birçok büyük firma tarafından desteklenerek ortaya çıkarıldı; intel, m$, sun vs. bu sebeple m$ in opengl desteğini tümden keseceğini düşünmek mantıksız geliyor bana. zaten opengl deki open kelimesi büyük firmalara açık, ortaklaşa desteklenen gibi bir anlama geliyor diye biliyorum. m$ directx e opengl den daha fazla destek verebilir bu mümkün çünkü kendisi yazıyor, geliştiriyor ve sadece windows altında destekleniyor. ancak benim tanıdığım m$ windows altında bir alternatif oluşturan böylesi popüler bir yolu tıkayacak kadar yanlış bir karar vermez.

bence yanlış bir düşünce, opengl sağlam devam eder diyorum ben

Revne
03/02/2007, 10:45
opengl birçok büyük firma tarafından desteklenerek ortaya çıkarıldı; intel, m$, sun vs. bu sebeple m$ in opengl desteğini tümden keseceğini düşünmek mantıksız geliyor bana. zaten opengl deki open kelimesi büyük firmalara açık, ortaklaşa desteklenen gibi bir anlama geliyor diye biliyorum. m$ directx e opengl den daha fazla destek verebilir bu mümkün çünkü kendisi yazıyor, geliştiriyor ve sadece windows altında destekleniyor. ancak benim tanıdığım m$ windows altında bir alternatif oluşturan böylesi popüler bir yolu tıkayacak kadar yanlış bir karar vermez.

bence yanlış bir düşünce, opengl sağlam devam eder diyorum ben

Bilmiyorum ama son zamanlarda microsftun yeterli kadar destek vermediginden yakınıyor insanlar... (OpenGL kullanan yazılımcılar)...