PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : C öğrenme yolları

ridvan
06/06/2003, 03:40
Herkese Selamlar;

Forumda yeniyim yavaş yavaş ısınma turlarına başladım.

Forumda usta programcılar olduğuna eminim... Ben daha yeni yeni başlaıyorum denilebilir.

C öğrenme çabalarım var. Biraz ilerledim ama daha elle tutulur birşeyler yapamıyorum. C öğrenenlerden nasıl bir öğrenme metodu izlediklerini öğrenmek isterim.

Yani kitabı mı klaıvuz olarak mı kullandılar yada daha başka yollardan mı öğrendiler.

Kitaplarını ne zaman rafa kaldırdırlar...

Düzenli çalışarak mı öğrendiler ... Yani günde 1 saat gibi...

Buna göre kendime bir yol çizip daha emin adımlarla şu işi tamamen öğrenmek istiyorum.

Herkese şimdiden teşekkürler...

acemi
06/06/2003, 10:25
Benim taktigim su sekilde: Eger yapmam gereken gercek bir is yoksa, dil (ya da baska birsey) ogrenmeye calismiyorum. Yine cok yuzeysel olarak konulara bakiyorum ama ogrenmek icin degil, bakmak hosuma gittigi icin...

Gercek bir is yapmam gerekince uygun araclari/dili seciyorum ve yapmaya basliyorum. Sorun cikinca/takilinca kaynaklara (kitap, web v.b. ama forumlar degil :)) bakiyorum ve devam ediyorum. Sorun cikmadigi surece kaynaklara bakmiyorum.

Bir de yine bir isle ugrasirken bir teknigin/yontemin isime yarayacagini hissedersem "acaba bu teknik gercekten dusundugum isi mi yapiyor" diye o konuya hizli bir goz atiyorum. Yarayacak gibiyse kullanmaya baslayorum, takilinca yine kaynaklara bakiyorum.

Ozetle, gercek bir is varsa ogreniyorum;, yoksa, oturup ders calismiyorum. Benim icin en etkili ogrenme yolu bu...

LEthaL
06/06/2003, 23:42
Eğer temel programlama bilgin yoksa iyi anlatan bir kitaptan öğrenmek için kitap takip edebilirsin.

Kaan Aslan - A'dan Z'ye C klavuzu başlangıç için iyi.
Kaynak kod incelemekte de yarar var.

noNick
07/06/2003, 02:10
Bence C ile ilgili temel şeyleri, dosya okuma yazma dahil, öğrenince direk C++, C# veya Java çalış. Tabii ki sistem programlama yapmayacaksan..

Bu diller hem nesne yönelimli hem de gözde diller..:)

İşine epey yarar, özellikle C# ve Java...:cool:

ridvan
07/06/2003, 02:34
Hepinize teşekkürler bunlardan yararlanmaya çalışacağım...

Şu an bende iki tane C kitabı var. Bunlardan ilki Rıfat Çölkesen'in kitabı diğeri Dr.Sabih Aksoy, Ömer Akgöbek'in kitapları bunlardan daha çok Rıfat Çölkesenîn kitabından yararlanmayı düşünüyorum... Daha başlangıçta sayılırım biraz daha ilerleyince sanırım kitabın nasıl olduğu ortaya çıkacak. Bu kitabı baya övdükleri için aldım.

Kitabı bilenlerinde yorumlarını almak isterim...

Birde C'den C++'ya geçiş için ek olarak ne kadar bir öğrenim sürecinden geçtiniz.

Yukarıdaki Nesneye yönelik dillerin önemi araştırdığım baya yerde duydum sanırım artık bu tarafa bir kayma var.

Yukarıdaki programlama dilli tavsiyeleri içinde teşekkürler...

Ancak ben bunun için Python'u seçtim... C'ye paralel olarak bunu da öğrenmeye çalışıcam...Ne dersiniz!

Python ile uğraşan arkadaşlar varsa onlarında görüşlerini almak isterim...

Bütün arkadaşlara teşekkürler...

acemi
07/06/2003, 11:05
Birde C'den C++'ya geçiş için ek olarak ne kadar bir öğrenim sürecinden geçtiniz.

Yapisal programlamadan, nesne yonelimli programlamaya gecince dusunme yontemin tamamiyle degisiyor. Cunku soruna bakis, bunu cozumleme, uygun bir programlama algoritmasi gelistirme seklin tamamiyla degisiyor.

Burada C bilgin olumlu degil, olumsuz etki yapiyor. Ne kadar iyi C biliyor ve C'de ne kadar tecrubeli isen o kadar zor geciyorsun.

Tabii bence...

deptor
07/06/2003, 12:55
başlangıç için güzel bir c dersi kitabı istersen.

deptor.sitemynet.com/cdili.zip

noNick
08/06/2003, 02:27
hoş bir kaynak gibi göründü ilk incelemede :super:

ridvan
08/06/2003, 04:09
Selamlar;

Kaynağa baktım ama tabiki fazla birşey anlamadım. Sanırım ilerleyen zamanlarda örnek olarak işime yarar. Ne gibi programlar var içinde... Yada sadece bir tane program mı...

Kaynak için teşekkürler..

Kolay gelsin...

Gurhan
08/06/2003, 12:13
bunlarda benden

http://bekledigin.sitemynet.com/cdili.zip

işinize yarar İnşallah

Gurhan
08/06/2003, 12:16
öyle açılmıyor

bekledigin.sitemynet.com/cdili.zip

bu daha iyi

noNick
09/06/2003, 05:01
Şuralara da bir bakın isterseniz:

http://www.cmpe.boun.edu.tr/courses/cmpe150/spring2003/01c/coursematerial/

http://haydut.cmpe.boun.edu.tr/cmpe150c.htm

ridvan
09/06/2003, 06:32
Arkadaşlar ilginize ve kaynaklarınıza teşekkür ederim....

fixman
13/06/2003, 17:15
Rıdvan, sen linuxdeneyimi Rıdvan mısın?

ridvan
13/06/2003, 18:43
Evet fixman o Rıdvan'ım

Yani aynı kişi...

fixman
13/06/2003, 19:02
Biraz geç olacak ama hoşgeldin...

ridvan
13/06/2003, 20:48