PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Windows Explorer çöküyor, napsam?

Bonecrusher
27/01/2007, 13:15
Bazı klasörleri açmak istediğimde windows explorer çöküyor, kapanıyor ve sonra tekrar açılıyor.

Artık o klasörlerde beğenmediği dosyalar mı var, yoksa windows mu bozuk onu bilemem.

Ama bilgisayarımdaki tüm klasörlere ulaşıp dosyaları düzenleyip bir araya getirmem gerek. Sonra harddisklerime (3 harddisk var ^^ ) format çekmeyi düşünüyorum.

Ancak şu an için o bozuk klasörleri windows explorer ile görüntüleyemiyorum.

Directory Opus denedim. Gayet sağlıklı gösteriyor o klasörleri. Ama trial bitince kullanmama izin vermiyor. Crack felan denedim kar etmedi.
Satın alayım dedim ama 65 dolar. Fiyatı çok tuzlu geldi.

Aslında Linux'te çok güzel, bedava programlar var, Konqueror felan.
Ama Windows'ta bu işi nasıl yapçam ona karar veremiyorum.

yesilvadi
27/01/2007, 22:36
bozuk klasör ile neyi kastediyorsun. klasör bir dosya biçimidir ve bozulursa bir daha kullanılamaz. eğer başka bir programla açabiliyorsan win explorer ile de açabilmen gerekir. bence bozuk olan klaösrler değil explorer veya kayıt defterinde bir sürü kötü niyetli girdi var. ad-aware gibi bir programla önce bir tarat sonra tekrar dene istersen. boşuna windows yüklemesi veya daha ağır çözümlerden önce denesen iyi olur

Bonecrusher
28/01/2007, 00:02
bozuk klasör derken, açmaya çalıştığımda windowsu çökerten klasörleri kastediyorum.
yani içindeki dosyalar yüzünden açılmayan klasörleri.

DynaWing
28/01/2007, 12:07
Merhaba,

Sorun windowsun kendisindenmi bilmem ama ben windows expolerla dosya işmelerleri yaparken sorun yaşıyordum. Daha sonra total commander dosya yönetisi programını kullanmaya başladım bir sorun kalmadı. Eğer 3 diskin varsa bu program sayesinde daha kolay toparlarsın.

İyi çalışmalar.

Predator
28/01/2007, 13:41
Çöküyordan kastın nedir? just in time hatasımı veriyor explorer?

Vincent
28/01/2007, 14:58
sanirim "explorer.exe gecersiz bir islem yuruttu.." seklinde bir hata veriyor bahsettigin klasorlerde. bu durumda format atman bence en mantiklisi, ama ondan once deneyebilecegin iki yol var:
windows disk birlestiriciyle harddisklerini taratabilirsin, uzun surer ama bu tip sorunlari cozdugunu biliyorum.
baska bir dosya yoneticisi kullanabilirsin, ornegin nero kendi penceresini kullaniyor dosya yonetimi icin, bu tip programlarla o klasorlere girebilirsin. hatta browserlarda(opera, ff) adres cubuguna klasor adresini yazip girebilirsin. mutlaka bu is icin yapilmis programlar da vardir.

*hatta googledan buldugum iki sonuc yaziyorum sana, ancak denemedim tavsiye edemiyorum*
http://www.explorerxp.com/
http://www.xyplorer.com/product.htm

Predator
28/01/2007, 15:17
Windows Explorerı tamir edip düzgün kullanmak yerine gidip garip şeyler kullanmayı son derece anlamsız görüyorum. Ayrıca shell ile file explorer karıştırmamalı.

Vincent
28/01/2007, 20:49
"bu durumda format atman bence en mantiklisi";)

ProJecT
30/01/2007, 02:47
Windows Explorerı tamir edip düzgün kullanmak yerine gidip garip şeyler kullanmayı son derece anlamsız görüyorum. Ayrıca shell ile file explorer karıştırmamalı.

PEki Explorer i nasıl Tamir edicez ? Xp cd sindeki Onar Muhabbetindenmi Bahsediyorsun ? .