Tam Sürümünü Görmek İçin : Baskıya gidecek resmi özellikleri...
Merhaba, ben baskıya gidecek bir resmin çözünürlüğünün 300 dpi civarı olması gerektiğini biliyorum. Ancak bu değer her zaman tutturulamayabiliyor. Ne kadar opsiyon olduğunu bilmiyorum. 72 dpi resmi corelde bitmap yaparsak sonuç en azından vasat olabilir mi? Ya da web sitesinden alınan 20 kb civarı resimler küçük de olsa corelde 300 dpi bitmap şeklinde kullanılabilir mi? Sonucu deneyip görmek istemediğim için sorma ihtiyacı duydum. Şimdiden teşekkürler...
Predator
27/01/2007, 10:44
Konu ile birazcık alakasız olacak ancak elimde kalitesiz birkaç fotoğraf vardı, bunları photozoom professional isimli programla kullanılabilir hale getirdim. Mucize beklemeyin tabiki ancak gözle görülür bir fark yarattı. www.benvista.com adresinden deneme sürümünü indirebilirsin,
yuvarlayarak söylüyoruz ama baskı için gerekli değer 300 dpi değil 305 dpi'dır. 305 dpi, film çıktısı alan (piyasadaki çoğu) makinanın çözünürlüğüdür. film ve ctp'den maximum verim için resim değerlerinin 305 dpi olmasına özen gösteririz. 250 dpi çözünürlükte (büyük ebatta kullanılmayan) fotoğraflarında iş gördüğü oluyor. bu konudaki opsiyonumuzu aslında yalnızca çözünürlük değil resmin kaliteside belirliyor. çok yüksek kalitedeki bir resmi örneğin küçük ebatta 250 dpi kullandığınızda işi idare edebilir.
ama 20 kb'lık bir resim hemen hemen hiçbir yerde işinize yaramaz. bu ebattaki bir resmi 305 dpi'a çevirdiğinizde heralde 1x1 cm gibi bir ebada düşer.
resimleri düzeltirken photo paint veya photoshop'u kullanmanızı öneririm. zaten hazır programlarda bunlardaki efektleri otomatik olarak uygulamak dışında bir şey yapmaz.
Ayrıca bakınız
http://forum.ceviz.net/300-mu-306-dpi-mi-t3007.html?t=3007&highlight=%E7%F6z%FCn%FCrl%FCk
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.