PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Mesleğimiz

Zerzevat Adam
02/06/2003, 01:56
Şimdi aramızda lise'den orta okuldan terk'lerde olabilir var galiba biliyorum neyse....

Şimdi hedefimiz öğrenci olanların ve lise'de olanların üniversite...

Webmaster, grafiker, webprogramcısı olmak isteyenler acaba nereye gitmeyi düşünüyorlar...

Acaba gidince yeterli olabilicekler mi?
Mesela grafiker olmak için nereye gidilebilirki?

Ben endüstriyel tasarım'a gitmeyi planlıyorum maalesef sadece Mimar Sinan ve METU'da var....

Orayı bitirenlere tasarımcı deniyor ama başında web yok :D

bakalım ben tasarımcı olacağım inşallah web'i de kendim ekleyeceğim....

Ya siz:confused:

p4r4h4t
02/06/2003, 07:02
napacan grafiker olup bosver bunlari. donanimci & donanimi kullanilabilir yapan yazilimci ol.

shaka sen ne olmak istiyorsan o olursun

EAN
02/06/2003, 11:26
Geçin bu işleri,

Helikopter pilotu olmak varken bilgisayar başında uyukluyoruz. :o

Rapsodi
02/06/2003, 11:49
bilgisayar basinda ol o dedigini :)

fixman
02/06/2003, 12:29
Hep aşçı olmak isterdim...
Belki bu işlerden elimi ayağımı çekersem ilerde bu idealimi gerçekleştirebilirim...

Son günlerde Taho'dan da ses seda yok...

Belki yaz geldi diyedir ama şirkete gitmek için içimde hiç bir istek bulunmuyor...

Sabahtan akşama kadar dandik sulama otomasyon programları yazıyorsun, bu da yetmezmiş gibi onun RAM'i, bunun HardDisk'i, makina ne zaman hazır olur abii???

Donanımcılıktan yetiştiğimiz için süper yazılımcı olsak bile(nerde o günler?) bu meret peşimizi bırakmıyor, teknik servis muamelesi görüyoruz çoğu zaman! Bu yüzden forumlarda uzak durduğum bölümlerin başında gelir "Donanım"

Bu yüzden bilgisayar dergilerinin de ancak beşte birine şöyle bir göz gezdiriyorum...

Budur işte...

Bence sen grafiker ol...

Sağlam meslek...

EAN
02/06/2003, 13:03
Orjinal mesajı gönderen Rapsodi
bilgisayar basinda ol o dedigini :)

Uçak oluyor da helikopter zevk vermiyor. Gerçeğinin tadı başka..

xXx
02/06/2003, 13:26
Entas a bende merak sardım, gecen senede msü yetenek sınavınada girdim ama 15 günlük hazırlanma ile olmadı tabiki. Sonra yine grafiğe hababam devam ediyorum bu sene tekrar dediyeceğim bakalım :rolleyes:
Donanıma gelince, bilgs. ile ilk tanışmam donanım ortamında oldu ama ömür törpüsü bana göre, eskiden söker takar parçalar değişik konfrigasyonlar denerdim ama masanın rahatlığındanmıdır nedir şimdi eziyet geliyor çogu donanım işleri :uff: en iyisi fare ekran ve sen birde hayal dünyan açarsın müziğinide ohhh sakin sakin çalışırsın.

Bu arada tam adresini unuttum akitera diye bir adres var orada tüm mimar, entas, metu msü öğrencileri toplanıyorlar birde oraya takıl belki bir fikir edinirsin.

ASA
02/06/2003, 16:18
Ooooolm siz ne diyorsunuz :) Ben tip okuyorum :D

:cool:

EAN
02/06/2003, 16:35
Senin doktor olmuş halini düşünemiyorum;

Arkadaşlar, sağ taraftan breakpoint'i alalım.

Şu karaciğeride patch ettik mi tamam. Geriye hastanın sistemini geri yüklemek kalıyor. :D

JakaBo
02/06/2003, 16:47
En iyisi sermayen varsa süpper bir internet cafe kurmak. Ben 1 sene kadar işletmeciliğini yaptım çok zevkli iş. Tabi birden fazla ortak olsun ve büyük biyer olsun. İşinide biliyorsan mükemmel bir iş olabilir. Benim ilerideki hayalim bu. Sağlam biryere yapılırsa gelecek var.
:D

Mingitau
02/06/2003, 16:56
Gereksiz işlerle ilgilenmekte üstüme yoktur.
Gerkli olan ne varsa devamlı o kısımlarda yokumdur.

/*Bu makinalarda donanım üstünde değişiklik yapınca restarta gerek yokmuş :D -*/

Zerzevat Adam
02/06/2003, 17:09
benim ilk istediğim meslek astronot tabi o zamanlar hayat toz pembe idi :D

sonra 2-3 sene öncesine kadar savaş pilotu (çokta eğlenceli olmadığını biliyorum ne kadar zor olduğunu ve o halde istiyordum hala da isterim ama ):uff:

Gurhan
02/06/2003, 17:24
ilkokulda mimar olmak istiyordum
ortaokulda kimyager
lisede benden bişey olmaz demiştim
ünv.de şansa bilg. donanımı bülümü tutunca bilg. tam bana göre dedim 1. sınıfta programcı olmayı hedefliyodum sonra network un en iyisi oldugu kanısına vardım İnşallah önce a+ sonra cisco sertifikalarını alarak network'te iyi bir yere gelirim
herşey gönlümüzce ve hakkımızda hayırlı olur İnşallah
ama yinede Network :super:

mustafa
02/06/2003, 23:41
helikopter pilotu olunca sanki bilgisayar başında olmayacaksınız. helikopter nasıl kumanda ediliyor? ya da yarın nasıl kumanda edilecek?

EAN
03/06/2003, 12:29
mustafa o açık zaten ama helikopterin içindeki elektronik parça kokusu ve uçarken hissettiklerin bilgisayar başında algılanamıyor. Yok ileride ben tam uyumlu bir helikopter simülasyonu yazarım diyorsan ayrı :)

Mingitau
03/06/2003, 12:34
He He ....

Gusel gusel...

Rapsodi
03/06/2003, 13:02
ilkokulda bilgisayarci olmak isterdim hep ama bilgisayari kendimden akilli zannederdim de ondan ,cozemedigim AL sorularini cozdurecek biri bulamadigim icin hep aklima bilgisayar gelirdi cozse cozse "O"cozer diyordum,ama dusundugum cikmadi ve bilgisayarci olma hayalim ilk o zaman zedelendi ama yilmadim ve oldum(!),ee simdi?

HunTER
03/06/2003, 18:09
Yok yok.. En ıyısı gol basında ıhtıyar bır balıkcı olmak.. Soyle serın bı ılkbahar gunu aksam gunes batarken tuttugunuz balıkların ızgaradan yukselen kokusu burnuzda, elınızde sıze en yakın ve yırmı kılımotre otedekı kasabadan aldıgınız sarap ıle kohne kulubenızın basucunda sessızlıgı dınlemek..

:) Yoksa kım beynı kulaklarından akıncaya dek cam yuzeye yansıyan harf ve rakamları takıp edıp yorumlamak ısterkı hayatı boyunca?

Çakya Muni
03/06/2003, 21:38
bende mesleğin ne deyince ID (instructional Designer- Eğitim Tasarımcısı) deyince insanların yüzüme uzaylıymışım gibi bakmalarından bıktım, acilen insanların adını bildiği bir iş bulmam lasım :D

ArkHe
04/06/2003, 02:08
Orjinal mesajı gönderen HunTER
:) Yoksa kım beynı kulaklarından akıncaya dek cam yuzeye yansıyan harf ve rakamları takıp edıp yorumlamak ısterkı hayatı boyunca?

Öyle birini çok yakinen tanıyorum :D

noNick
04/06/2003, 04:54
Orjinal mesajı gönderen Çakya Muni
bende mesleğin ne deyince ID (instructional Designer- Eğitim Tasarımcısı) deyince insanların yüzüme uzaylıymışım gibi bakmalarından bıktım, acilen insanların adını bildiği bir iş bulmam lasım :D

Canım sen de Eğitim Teknoloğuyum de. Aman ha bilgisayar öğretmeniyim deme. Bizim hocanın biri fena kızıyır bu lafa..

xXx
06/06/2003, 13:27
ASA

Facilius est multa facere quam diu. :)

penarena
07/07/2003, 23:52
ya ben kendim olmak istiyorum... İlk başta astront sonrada savaş pilotu... Olabilirdimde pilot ama küçük bi tatsılıkla sınava giremedim... Sonra gitar mı bilgisayarmı ayırımına geldim... Ve hala seçmedim... Gitarda istesem çok para kazanırım... Bilgisayr beni korkutuyo biraz. Bu ara bişi soracam... Php derslerini veren, Yani bizim ceviznet ten çok daha ileri düzeyde ders veren üniversite nerden bulurum, gidiceğim bölümün adı ne olur... Bana tam olarak ne öğretirler??'?'?

MUBNET
08/07/2003, 00:05
İyi güzel de, hepiniz çatır çatır belki de program yazıyorsunuz, donanımla uğraşıyorsunuz.Benim branşım elektronik.

Adamlar sınavda mikroişlemcileri soruyorlar ya.Hem de Bilgisayar bölümündekinden kat kat ayrıntılı olarak.Aklınıza ne gelirse benim branş(elektronik açıdan).

Adam ses kartını getiriyo',
TV kartını getiriyo',
Modemini getiriyo',
Floppy'yi, CD-ROM'u getiriyo', getiriyo' da getiriyorrrrr.

Bir de utanmadan tost makinelerini getiriyorlar :D

He, bir de anfi vardı tabi...

Zerzevat Adam
08/07/2003, 00:07
koca bir hiç:cool:

yok yok şaka ama üniversitede php veriyorlarmı ?

belki c+ verirken onuda aradan kaynatırlar ama öğrencilerin çoğu mesela Predator c+ dersi almadan bir önceki snee php'ye giriş yapıyorlar,

şuan hangi okuldasın?
ayrıca bence öyle kim tutar seni o tutar beni gibi lafları boşfer de bence eğer bir referans yazarsan oraya insanlar o zaman vaay adam yapmış desinler ben o hataya düşmüştüm kaç sene önce sonra baktık ki aslında boş :cool:

Zerzevat Adam
08/07/2003, 00:08
bence git bir yerden php miyeçpi sertifikası al şehrindeki üniversitedeki linux grubuna katıl orda bulunur php'ci onlar bilir php kursu mursu..

LEthaL
08/07/2003, 01:16
En güzeli yaparken; "nerden girdim bu işe, başka meslek mi yoktu?" gibi soruları sormayacağınız meslkeleri seçmek bence. Yoksa sen milyarları götür yaptığın iş işkence gibi gelsin iş mi bu?

Zerzevat Adam
08/07/2003, 01:30
+1 lethal

ama birde şu var diyelimki o milyarlığı bıraktık bu sefer rahattayız ama sadece zaman boş yoksa hiç rahat yok o zamanda ah eşekler gibi çalışsamda parasız kalmasam :D

xXx
08/07/2003, 11:40
donanımmm ÖMÜR TÖRPÜSÜDÜR :( EN İYİSİ MASA BAŞINDA RAHAT OLMAK (kocadıkmı ne;)

ironic
08/07/2003, 12:51
I am from İstanbul Tıp, zar zor intern olduk sonunda :)

fatihhayri
09/07/2003, 16:01
Bence ne olmalıyımdan ziyade
ne olabilirim ve ne olmak istediğinin kombinasyonu sana doğru yolu gösterecektir. Aynı Lisedeki Felsefe hocam gibi konuştum be.:D

Memlekette bir iş sahibi olmak karnını doyması olmadığı için insanlarımız kendi istediği mesleğe pek yönelmiyorlar veya yöneltilmiyorlar.

Ben ne olmak istiyorum sorusunun cevabı bence o kadar kolay değildir. Ancak cevabını bulup o yönde hareket etmekle hayatınızın geri kalanını kazanmış olacaksınız.

Üniversitede bir hocamız "En az keşke diyecek şekilde hayatınızı ayarlayın" derdi.

Her ne sektörde çalışıyorsanız. O işin profosyeneli olmaya çalışın.