PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Nasıl olacak bu iş?

rootbalans
23/01/2007, 14:41
hosting önerileriniz?

Üye sayısı: 6000
Bandwith kullanımı:23 GB (2006 Aralık Ayı - 19 GB Kasım)
Web alanı kullanımı: 238 MB
Günlük ziyaretçi: 7500 civarı (webalizer)
Server: Apache
İşletim sistemi: Linux

Sitenin rakamları böyle. Hergün ortalama 15-20 kişi üyelik başvurusu yapıyor. Bandwith kullanımı sürekli artış gösteriyor.

Yerli hosting firmalarından iyi olanlara baktığımda dilim uçukluyor. Fiyatlar çok yüksek. Zaten bir çoğunun paketleri de ihtiyacıma cevap verecek özellikte değil.

Geriye tek seçenek kalıyor. Yabancı hosting şirketleri. Bu site yanında bir kaç tane daha site host etmeyi düşünüyorum.

Özellikle büyük bant genişliği kullanan arkadaşların tecrübeyle sabit önerilerini bekliyorum.

Ansugo
23/01/2007, 16:37
ev1servers.net

Dudaginin ucukladigi meblayi bilmiyorum ama en az bir 100$ cikacak aylik.

Sen genede Mingitau ile irtibata gec.

rootbalans
23/01/2007, 17:31
Sevgili Ansugo,
Mediatemple falan çözmez mi sorunumuzu? 100 dolar falan dediğine göre dedicated server olmalı diyorsun yani?

rootbalans
23/01/2007, 20:32
Ömer Balyalı bir zamanlar mediatemple'yi öneriyordu. Grid server'e upgrade olmuş, hala öneriyor mu acaba?

Mingitau ile hangi konuda görüşmeliyim?

DynaWing
23/01/2007, 22:28
Merhaba,

Yaklaşık bir senedir kullandığım hosting firmasını önerebilirim benim trafik o kadar olmasada şu ana kadar bir sorun yaşamadım.

Link : http://www.hostgator.com/shared.shtml

İyi çalışmalar.

demirci
24/01/2007, 00:14
http://www.godaddy.com/gdshop/hosting/shared.asp?isc=gooh1006ag sandalet parasına hosting :D

exedat
24/01/2007, 00:19
aylık ne kadar kazanıosun bilmiorm ama layeredtech.com un weekly special larını takip et 60 dolara dedicated sahibi olabilirsin

demirci
24/01/2007, 01:38
rootbalans bu godaddy dediğim şeyi bi incele istersen premium planda transfer 2000 gb ve 200gb da web alanı var 2000 mail sınırsın mail Forwards 50 mysql 44$ değerinde hediye üstelik iki senelik 288 $

exedat
24/01/2007, 04:11
demirci godadynin bayiliğinimi yapıosun :) işleri büyücekse ve içerik yönetim sistemi kullanıosan dedicated şart normal hostta özgürlüğün sınırlı

rootbalans
24/01/2007, 10:38
Merhaba,

Yaklaşık bir senedir kullandığım hosting firmasını önerebilirim benim trafik o kadar olmasada şu ana kadar bir sorun yaşamadım.

Link : http://www.hostgator.com/shared.shtml

İyi çalışmalar.

http://www.forumsunucu.com/index.php?topic=7.msg350

Hosgator kullanan bir arkadaşın acı tecrübeleri. Buna benzer başka yorumlar da hatırlıyorum.

En sonunda bir hosting firması kurmam gerekecek galiba :)

DynaWing
24/01/2007, 11:15
http://www.forumsunucu.com/index.php?topic=7.msg350

Hosgator kullanan bir arkadaşın acı tecrübeleri. Buna benzer başka yorumlar da hatırlıyorum.

En sonunda bir hosting firması kurmam gerekecek galiba :)

Benim online kullancı sayım o kadar yok ama bellimi olur eğer projelerim tutarsa benden sorun olabilir. Artık bunları zamanla görecez.

İyi çalışmalar.

demirci
24/01/2007, 12:40
demirci godadynin bayiliğinimi yapıosun :) işleri büyücekse ve içerik yönetim sistemi kullanıosan dedicated şart normal hostta özgürlüğün sınırlı
yok ya ben yardımcı olmaya çalıştım sadece verdiği hizmete göre fiyatı uygun da

AhmetBSD
25/01/2007, 11:59
abartilacak bi durum deil..
benimde sadece 1 gb forum db si olan 40.000 üye yapmis aylik 45-65 gb arasi trafik harcayan sitelerim var

1gb/ps paylasilan hat 4 gb ram Opteron CPU larda barindiriyorum ve hizdan hic etki olmuyor.. ve almanyada olmasi turkiyeden cok hizli calismasina neden oluyor

rootbalans
25/01/2007, 17:13
Abartmak gibi bir durum söz konusu değil. Sadece fiyat/perfomans olarak bu çaptaki bir site için öneri istedim.

Mesela sen hangi firmayla çalışıyorsun? Dedicated mi? Ne kadar ödüyorsun?

Almanca bilmediğim için Almanya'aki hosting firmalarından bir şey anlamıyorum ama İngiliz hostingler çok pahalı. Alman hostingler neden ingilizce seçeneği koymazlar doğrusu onu da anlamış değilim. Fiyat/performans konusunda Amerika'dan daha iyisini bilmiyorum.

Scorpion
26/01/2007, 15:31
ev1servers.net

Dudaginin ucukladigi meblayi bilmiyorum ama en az bir 100$ cikacak aylik.

Sen genede Mingitau ile irtibata gec.

:ginginn: :ginginn:

ramisk
29/03/2007, 00:04
hosting önerileriniz?

Üye sayısı: 6000
Bandwith kullanımı:23 GB (2006 Aralık Ayı - 19 GB Kasım)
Web alanı kullanımı: 238 MB
Günlük ziyaretçi: 7500 civarı (webalizer)
Server: Apache
İşletim sistemi: Linux

Sitenin rakamları böyle. Hergün ortalama 15-20 kişi üyelik başvurusu yapıyor. Bandwith kullanımı sürekli artış gösteriyor.

Yerli hosting firmalarından iyi olanlara baktığımda dilim uçukluyor. Fiyatlar çok yüksek. Zaten bir çoğunun paketleri de ihtiyacıma cevap verecek özellikte değil.

Geriye tek seçenek kalıyor. Yabancı hosting şirketleri. Bu site yanında bir kaç tane daha site host etmeyi düşünüyorum.

Özellikle büyük bant genişliği kullanan arkadaşların tecrübeyle sabit önerilerini bekliyorum.

Rootbalans arkadas,

Halen ariyorsdaniz size belki yardimci olabilirim. Yurtdisinda hosting var. Ozel mesaj atamiyorum yeni uye oldugum icin.

email/msn: ramisk@live.nl