PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Resim Hırsızlığına karşı Java Applet

Zerzevat Adam
31/05/2003, 15:05
Şimdi omerbalyali.com'da dumur resimler koyacağım ama biliyorumki birileri alacak komikaz.net
kahkaha.com yazacak ondan sonra sanki ben araklamışım gibi olacak.....

Java applet kurcalanılamdığına göre bende dedim resimleri öyle saklarım....

sadece resmi gösterecek bir java applet varmı...

Ansugo
31/05/2003, 22:20
Java Applet neden kurcalanmasin?

Zerzevat Adam
31/05/2003, 22:35
bak şöyle birşey var jpg fln yapmıcam ztn

yani direk jpg koymıcam siteye

swf yapsam flash swflerden image ve movie araklayan programlar var

muharrem_tac
01/06/2003, 00:42
Java appletleri decompile eden programlar var.Fakat decompile edecekler diye hiç mi applet kullanmayalım?Olmaz tabi.

Elindeki CD'lerde mutlaka JSDK vardır.Bunu makineye yüklersin.Sonra Bilgisayarım->Özellikler->Gelişmiş->Ortam değişkenleri yolundan giderek buradaki path bölümünü bulursun.En son değere bir noktalı virgül (;) ekledikten sonra makineye yüklenen JSDK'nın yolunu yazarsın atıyorum

c:\jsdk1.3.1_01\bin

ki javac.exe derleyicisini bütün klasörlerin içinden görebilelim.Şimdi herhangi bir yerde Başlat->Çalıştır cmd yazıp komut istemini açar ve javac yazarsak Java derleyicisine ait bir takım yazılar çıkması gerek.Bu yazıları görüyorsak java derleyicisi hazır demektir.

Şimdi mesela not defterini ya da daha uygun bir java editörün (mesela Borland JBuilder) varsa bunu açarak içine aşağıdakileri yazıp resim_gosterici.java usantısı ile kaydedelim:

import java.awt.*;
import java.awt.event.*;
import java.applet.*;

public class resim_gosterici extends Applet {
Image img;
public void init()
{
img=getImage(getDocumentBase(),"banner.gif" );
}
public void paint(Graphics g)
{
g.drawImage(img,0,0,this);
}

}

Komut satırından

c:\javac resim_gosterici.java

yazarsak bize class uzantılı bir dosya vermesi gerek.Bu java kaynak kodunun derlenmiş halidir.Bu appleti HTML sayfasına

<applet
code = "resim_gosterici"
width = "400"
height = "300"
hspace = "0"
vspace = "0"
align = "top"
>

</applet>

Biçiminde ekleyebiliriz.

Basit ama Java'ya başlangıç için hızlı bir yol.Resimleri kopyalamanın en kolay yolu da PrintScreen tuşu zaten.

Zerzevat Adam
01/06/2003, 02:29
sağol muharrem abi....

Bilmiyorum, biliyormusunuz Kadir Başol diye eski hacker vardı töbe etti o işleri ama jvm ile pclere izinsiz girebilen program yaptı neyse vardır onda compilier bakalım ona söyliyecem yardımcı olur herhalde

:D tanıdık ve öyle hacker mekır değil artık Worm virüsüyle ilgili show tv onunla görüşmek istemişti bir baktım tvye kadir :)

HunTER
12/06/2003, 15:41
Resim saklamak print screen tusu oldugu surece sızcede biraz mantıksız değilmi? Evet karsı tarafı bıraz yavaslatmıs oluyosunuz ama sonucta engellıyemıyosunuz..

Hatta print screen dahı engellense aynı ısı yapıcak tonla ucuncu partı yazılım var.. Bu durumda bu ugras bana bıraz gereksız gıbı gelıyor..

Hem ınsan yayınladıgı seyı neden paylasmak ıstemezkı? Tavsıyem her resmın uzerıne bı copyright notu dusmen.. Bu sayede resmın asıl sahıbı her zaman bellı olur.. Ama buda o resmı sen cekmedıgın surece pek dogru degıl.. Kı emınım o resımlerı sen cekmıyorsun?