Tam Sürümünü Görmek İçin : Firma İsmi Arıyorum
Selam arkadaşlar bir maruzatım var bir kaç arkadaşla beraber bir şirket kuruyoruz bilişim ve dıl ticaret üzerine olacak ağırlıkda bilişime onun için bana bi isim bulurmusunuz firma ismi kafa patlattık ama adam gibi bişi bulamadık ayrıca bulan arkadaşa söz benden domain + host :) işallah konunun yeride buradır hayırlı günler ayrıca com ve net ide boş olmalı öyle bir isim arıyoruz.
Ilk aklıma geleni yazıyorum:
dil-tech
Türkçe - İngilizce karışımı bir şey :hmmm:
boyle mumkunse arada çizgi vs le rolmayan bişiler olursa sevnirim yinede saol kardeş. başka yokmu yauuu.
muharrem_tac
31/05/2003, 11:20
Ömer ben bu "dıl ticaret"ten birşey anlamadım.Dil ticareti mi dil ve ticaret mi yoksa dış ticaret yazarken yanlış mı yazdın?
ıyyyy abi o dış ticaret olacaktı
Mingitau
31/05/2003, 11:41
Birleşik Teknoloji Ltd.
BTL de alınmamıştır herhalde...
muharrem_tac
31/05/2003, 11:52
Bir kere mutlaka ama mutlaka tr uzantılı olmasında yarar var.Ayrıca öyle bir isim bulmalı ki bunun tüm diğer uzantıları da alınmamış olsun.Yani biz bunu .com,.net,.com.tr,.net.tr,.gen.tr gibi bütün isim tescillerini yapabilelim.Almasak bile en azından boş olsun yani alınabilir olsun.(Bu paragrafı yazarken yazının son bölümünü okumamıştım.Sen de aynı şeyleri söylemişsin zaten.)
İkinci bir konu bu ismi disticaretgibi Türkçe ol(a)mayan bir isimle alırsak komik durumlar ortaya çıkabilir.Salt Türkiye için değil tüm ulusrarası arenada boy göstermeyi düşünüyorsanız -ki madem dış ticaret- İngilizce ağırlıklı olması ve Türkçe sayfa linki bulunması gerekiyor.Fakat bunun Türkiye menşeli olduğunun da isimde vurgulanması daha iyi olur diye düşünüyorum.Mesela www.exportingturk.com.tr www.turktech.com gibi.
Zerzevat Adam
31/05/2003, 13:03
Evet turktech.com bayağı iyi exporting'de iyi ama turktech.com en iyisi bence...
expoturk.com diye düşüntüm ama registered
senin ve arkadaşlarının isimlerinin baş harflerini dene istersen.
Zerzevat Adam
31/05/2003, 14:18
:)
turktech kulaga hos geliyor ben dil okuyup yazmıştım :)
TurkTrans, TurkT, transTurk, Aklıma gelmiyor başka.
Hiç İngilizce kelime içermemesi ya da tamamen İngilizce olması kanımca daha profesyonel bir izlenim verir.
Bunlara ek olarak bir kaç isim önerisi sunayım;
Türkçe>>>
Dış Dinamik Ltd. Şti.
Kilit Kırlangıç Ltd. Şti.
Noktabilgi Ltd. Şti.
İngilizce>>>
Fordynamic Co.
Locktech Co.
Knopoi Co.
İyi çalışmalar.
Kolay gelsin.
ORBiS...
"Ortaklık Bilişim Sistemleri"
Hem kısaltması kulağa İngilişçe gibi geliyor...
Yabancılar fazla kasmazlar kendileri... okurken...
ORBiS...
ORBiS Corporation...
ORBCorp...
Teehhh!
Ayrıca şirketi kurduktan sonra da orbis.com.tr'yi alırsınız...
EAN saol çok enteresan şeyler önerdin saol
ben bir isim düşünürken, karizmatik durup durmadığına, kulağa hoş gelip gelmediğine en son bakarım. önce neye isim olacaksa, onu tam ifâde eden bir şey bulmaya çalışırım. sonra bulduklarımın arasında estetik düzeltmeler yaparım. sizi ve sizi târif edecek olanı bilmiyorum. size yakışacak olanı hiç bilmiyorum. o yüzden maalesef bir teklifte bulunamayacağım. öyleyse bunu niye yazdım? temel'in dediği gibi "benden umûdu kesin" demek için değil elbet. diğer isim koyuculara hayret ettiğimi belirtmek için.
Bende sana hayret ediyorum.
Çünkü ilk mesajı okumadan yazmışsın bunları.
arkadaşlar noktabilgi.com net vss de karar kıldık herkeze teşekkür ederiz saolun ean saol bana icq veya msn od aolmadı mail adresini yazsana :)
:D
ICQ>> #61218658
E-Posta>> ersin@btturk.net
okumuştum ilk mesajı. iş târif edilmiş bile diyemem. isim koymak mühim bi şeydir benim gözümde. atmosferini bilmediğim, kokusunu almadığım bir şeye isim koymayı beceremem, koyabilenlere hayretle bakarım. ağzım bir karış açık... kınamadım kimseyi, sâdece hayret ettim.
mustafa abi dedimya bildiğin gibi bir bilişim firması ve dış ticaret firması
Peki çocuğunun kokusunu almayan ve sadece 9 ay sonra doğacağını bilen anne veya baba nasıl ona daha önceden hiç onu hissetmeden isim bırakabiliyor?
Sadece bir isim kitabına bakıp hoşuna giden ismi bırakan anne babalar bile var. Ya da dedesinin ismini alan çocuklar. Muhtemelen bunlara da hayretle bakıyorsundur.
Ben kınandığım için değil. Bana hayretle bakıldığı için bu satırları yazıyorum.
Eğer bu mantıkla hareket edip herşeyi kutsal bir kervana yüklemeye kalkarsak, sonumuz ya osmanlı olur ya da ..
Neyse uzatmanın anlamı yok.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.