Tam Sürümünü Görmek İçin : acil yardım! Pc açılmıyor...
Arkadaşlar ben bi okulda öğretmenim.
okulumuzdaki bilgisayar açılmıyor.Güç düğmesine bastıktan sonra bios ekranını geçiyor ama disk okuma hatası var diyip yeniden başlatmak için ctrl+alt+del tuşuna basın diyor. orjinal xp kurulum cd sini takıp yeniden başlatınca da önyükleme için tuşa bas diyor basıyorum ama ilerlemşyor öyle kalıyor. format disketi takıp format atmak istedim ama ntfs olduğu için c yi görmüyor ayrıca cd yi de görmüyor. pardus cd si taktım onu yükleyip çalıştırabildim ama bir türlü eski haline getiremedim. sorun nedir acaba bana yardım edermisiniz.
sorun da şu şekilde başladı. pc çalışırken donmuştu ben de power düğmesinden kapatmıştım. ondan sonra böyle yapmaya başladı.
lütfen yardım...
windows 98 cd si bul boot lu cd rom destegi ile baslat de sonra fdisk at bilmiyorsan kurcalama direk format c: yaz sil baştan kur
windows 98 cd si bul boot lu cd rom destegi ile baslat de sonra fdisk at bilmiyorsan kurcalama direk format c: yaz sil baştan kur
iyi de arkadaşım başlangıç disketiyle denedim. format c: bir işe yaramaz. çünkü c yi görmüyor. format biçimi ntfs. ayrıca cd sürücüyü de görmüyor.yani 98 cd sini taksam göreneyeceği için çalıştırmaz.
başka bi çözüm yolu önerir misiniz.
Başka bir bilgisayar varsa şuan açılmayan bilgisayarın Sabit diskini sök ve diğer bilisayara Slave ayarlı olarak bağla. Ardından bilgisayarını aç ve bir disk okuma ve düzenleme programından bağladığın sabit disk üzerinde değişiklik yapabilirsin.
Norton Disk Doctor: Önemini isminden de anlayabileceğiniz gibi, bu fonksiyon, Disklerdeki problemleri teşhis edip (Diagnose), tamir etmeyi (Repair) amaçlıyor. Buraya girdiğiniz taktirde, önünüze ilk olarak işlemi hangi sürücü veya sürücülerde başlatmak istediğinize dair bir seçenek girin. Burada dikkat edilmesi gereken husus, hemen soldaki Automatically Fix Errors seçeneğinin aktif olmasıdır. Daha sonra işlemi başlatmak için Diagnose seçeneğine basmak ve beklemek yeterlidir. İşlem bitince, size rapor gelecektir.
Birde disk bölme birleştirme vs gibi işlemler için http://www.turk3.com/2007/01/13/paragon_partition_manager_v80328_enterprise_server .html programı bir incele.
haziran69
19/01/2007, 21:53
bilgisayarınız eski nesilmi.işlemcisi nedir.normalde ntfs ve xp kullanabiliyormuydun.sonradan mı oldu.
win 98 başlangıç disketleri yerine win 2000 başlangıç disketlerini deneyebilirsin.ntfs için çözüm olabilir.
çalışır durumda başka bir bilgisayara bağlama fikride iyi.ancak ben nortonla sorun aramaya uğraşmaktan ziyade partion magic le fdisk i tavsiye ederim.
tüm bunların haricinde aslında bence sorun hard diskten kaynaklanmakta.muhtemelen ya bozuk sektör var yada diskte mekanik bir arıza var.sanırım hard diskinizde eski harddisklerden.umarım içinde önemli bir bilginiz yoktur.kurtarmanız zor gibi.
eğer sonuç alırsanız bizede burda bilgi verin.
AhmetBSD
19/01/2007, 22:59
okulda isen orda bi bilgisayar daha vardir diski cikart diskin arkasindaki jumper i da cikart cdromu olan bi makineye git cdromun kablosunu cikart tak hardiski orya jumper bağlama ona bilgisayari ac bilgisayara sağ tikla yönet de disk yönetimine gir
DISK1 onundeki tüm partition lari sil sonra hardiski tak eski yerine kur windows cik
bilgisayar eski değil yeni, exper marka.
AhmetBSD valla senin dediklerini yapabilecek kadar pc yi açıp kurcalamaya cesaretim yetmez. sanırım pc yi servise gönderip ilgilenmelerini sağlayacaz.
cevaplarınız için teşekkürler...
en iyisi servisi cagır sen kim nedese yapamayacaksin
bilgisayar eski değil yeni, exper marka.
AhmetBSD valla senin dediklerini yapabilecek kadar pc yi açıp kurcalamaya cesaretim yetmez. sanırım pc yi servise gönderip ilgilenmelerini sağlayacaz.
cevaplarınız için teşekkürler...
Hocam sizin sorununuz kabloda. Başlangıç ekranı gelipte Disk okunamıyor hatası veriyorsa kablolarda sorun var demektir.
Hatta Windows XP CD sini takıpta bir tuşa basın dedikten sonra hiçbir işlem yapmaması ya da reset atmasıda bunun bir numaralı kanıtıdır.
Eğer diskiniz SATA ise Sata kablosunu, IDE ise güç kablosunun bozuk olup olmadığından emin olunuz.
SATA kullanmıyorsanız ve Diskten garip sesler geliyorsa buda Diskinizin bozuk oldğunu gösterir.
Eğer Disk bozuk olsaydı Windows okunamadı ya da disk okunamadı mesajı gelmez. Bilgisayar Windowsu okuyamaz böylece böyle bir tükçe mesaj veremez. belliki okuyor fakat iletişim problemi var ;)
Saygılarımla...
Teşekkür ederim.
Kablo ile ilgili olup olmadığını anlamak için bi daha bakacağım. Olmazsa servise gidecek..
Hard diskiniz Sata ise bazı bioslar açılışta bunu tanımıyor. ana kart Cd sini takıp sata hd için disket oluşturmanız gerekli. Daha sonra win xp cd si önyükleme yaparken F6 tuşuna basıyorsunuz. ek aygıt tanıtarak oluşturduğunuz disketten Hd yi tanıyorusunuz..
Ancak daha önce sorun yoktu diyorsunuz. Kasanın yerinden oynatılmasıi sarsılması türü bir nedenle HD kablosu yerinden oynamış olabilir. Sata HD lerde buna sık rasladım.
HD kaplosunun ana kart ve hd ye giren kısımlarını yerlerine iyice oturtup tekrar deneyin..
kahramans
15/03/2007, 00:56
hocam "pardus cd si taktım onu yükleyip çalıştırabildim" demişsin.
bu demek ki kabloda yada bios da problem yok
olsa pardusu nasıl kuracaksın değil mi
şu an için aklıma bişi gelmiyor
ama çözersen nasıl çözdüğünü buraya yazarsan sevinirim
çok merak ettim
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.