beterman
16/01/2007, 12:09
class Kart
{
public:
Kart(string r,string s);
~Kart();
void fonksiyon1();
private:
string renk;
string sayi;
};
class SkatGame
{
public:
SkatGame();
~SkatGame();
void shuffle(); // Kartlari karistir
void print(); // Kartlari göster
void deal(); // Kartlari oyunculara dagit
Kart *getSkat() { return skat};
private:
Kart skat[2];
};
void main()
{
//Burada 2 tane "Kart" nesnesini icinde tutan "skat" Arrayini geri döndüren
// getSkat() fonksiyonunu cagirmak istiyorum...
}
Arkadaslar bir program yaziyorum.Programda kullandigim iki sinifi basitce ayrintisiz yazdim.Bu iki siniftan teki "Kart".Bu sinif belirli bir sayida karti üretiyor.(sinek 8,kupa 10 ve karo papaz gibi 3 kart mesela..)
"SkatGame" sinifi ise olusturulan kartlari sirasini karistirir,ekranda gösterir ve belirlenmis oyunculara dagitir."SkatGame" bunu istenilen kart sayisi kart "Kart" sinifindan nesne olusturarak yapar.mesela ben "skat[2]" ile iki tane Kart nesnesi yani kart üretmek istedim.Benim yapmak istedigim main() bölümünde "getskat()" fonksiyonunu cagirip "skat[2]" icindeki Kart sinifina ait nesnelerine ulasmak istiyorum...
Bunu nasil yazabilecegimi söyleyebilecek bir arkadas varmi acaba???
Tessekkürler...
{
public:
Kart(string r,string s);
~Kart();
void fonksiyon1();
private:
string renk;
string sayi;
};
class SkatGame
{
public:
SkatGame();
~SkatGame();
void shuffle(); // Kartlari karistir
void print(); // Kartlari göster
void deal(); // Kartlari oyunculara dagit
Kart *getSkat() { return skat};
private:
Kart skat[2];
};
void main()
{
//Burada 2 tane "Kart" nesnesini icinde tutan "skat" Arrayini geri döndüren
// getSkat() fonksiyonunu cagirmak istiyorum...
}
Arkadaslar bir program yaziyorum.Programda kullandigim iki sinifi basitce ayrintisiz yazdim.Bu iki siniftan teki "Kart".Bu sinif belirli bir sayida karti üretiyor.(sinek 8,kupa 10 ve karo papaz gibi 3 kart mesela..)
"SkatGame" sinifi ise olusturulan kartlari sirasini karistirir,ekranda gösterir ve belirlenmis oyunculara dagitir."SkatGame" bunu istenilen kart sayisi kart "Kart" sinifindan nesne olusturarak yapar.mesela ben "skat[2]" ile iki tane Kart nesnesi yani kart üretmek istedim.Benim yapmak istedigim main() bölümünde "getskat()" fonksiyonunu cagirip "skat[2]" icindeki Kart sinifina ait nesnelerine ulasmak istiyorum...
Bunu nasil yazabilecegimi söyleyebilecek bir arkadas varmi acaba???
Tessekkürler...