Tam Sürümünü Görmek İçin : ADSL kotanın kendiliginden artmasi problemi
(arkadaşlar başlığı buraya açtım açıkcası ağ güvenliğinde mi burda mı açılmalı çelişkide kaldım yazılımla alakalı olduğundan dolayı buraya açtım. )
Sorun şu ; bir arkadaşım kotalı adsl hesabı kullanıyor. Lakin hiç bir download yapmasa bile kota sürekli download açısından artıyor 80 ile 300 mb arasında. Yakınında olamadığım için sadece çeşitli tavsiyelerde bulunabildim. Spybot, ad-ware, kaspersky ile taramalar yaptik. Hijackthis i de kullandık ama yinede bu artma sorunu devam ediyor. Modemi wireless modemde değil.
Bir çözüm yolu ya da sorunun ne olduğu konusunda bir fikri olan var mı ?
Şimdiden çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
AhmetBSD
16/01/2007, 05:51
arka planda acik braktiği bi paylasim programi
windows güncellemeleri antivirus güncellemeleri..
neden olabilir
Son zamanlara kadar kullanici adi ve parolasini bilen diğer kişiler, başka bir hattan, abonenin hesabini kullanabiliyordu. ADSL parolarini tahmin etmek genellikle cok kolay oluyor.
Çözümü, kota sayfasindan parolasini değiştirmesi:
http://adslkota.ttnet.net.tr/adslkota/login.jsp
iki cevap içinde teşekkür ederim. lakin @AhmetBSD arka planda çalışan bir paylaşım programı olmadığı söylendi (yani yokmuş, kullanmıyor) güvenlik güncellemelerini tamamlattım. antivirüs güncellemelerinide aynı şekilde.
@acemi ; bunu bende sordum hatta standart şifremi kullanıyorsun dedim. fakat o da değil şifresi basitte değilmiş (doğum tarihleri felanda değilmiş yani).
Sorun hala devam ediyor. bir çok yere baktım ama hala bir çözüm bulamadık :(
En son çare format sanırım...
Ne marka modem kullanıyorsun? Modem ayarlarına girişteki şifreyi değiştirdin mi?
Ne marka modem kullanıyorsun? Modem ayarlarına girişteki şifreyi değiştirdin mi?
Bilmiyorum ne kullandığını ama doğru o aklıma gelmemişti. Yarın bir de onu değiştireyim
IcenGuard
18/01/2007, 09:13
Belkide kapattığı p2p download programı sebep oluyordur veya benzeri. 1~2kb/s parazit pekte önemli değil gerçi.
arkadaşlar modemin markası pikatelmiş 4 portlu bu modem hakkında bir bilgisi olan var mı ?
Şöyle bir şey olabilir. Son bağlantınızın verilerini bir sonraki bağlantınızda göreibilrsiniz. veya bir kaç saat sonra bu sizi yanıltıyor olabilir. Eğer sorunun bu olmadığına eminseniz. bilgisayarınızı kapatıp 3-5 saat bekledikten sonra tekrar kotanıza bakın bilgisayarmı veri çekiyor modemmi çekiyor anlarsınız.
teşekkürler bir de o şekilde deniyelim. herkese yardım ve fikirlerini için çok teşekkür ederim arkadaşlar.
En son durumu görmek isterseniz modeminizi kapatıp tekrar açın ve ondan sonra ADSL Kota sayfasına girin.
En son durumu görmek isterseniz modeminizi kapatıp tekrar açın ve ondan sonra ADSL Kota sayfasına girin.
teşekkürler bunu biliyorum aslında üstteki öneriyide yapmıştık. lakin sınav zamanına tekabül edince bilgisayarı sürekli kullanmak zorunda kaldı. ben dün gece o mesajı atarken arkadaşım aslında tatile gitmiş :) haliyle geçen sürede bir artma olucak mı o nu merak ediyorum şimdi.
teşekkürler bunu biliyorum aslında üstteki öneriyide yapmıştık. lakin sınav zamanına tekabül edince bilgisayarı sürekli kullanmak zorunda kaldı. ben dün gece o mesajı atarken arkadaşım aslında tatile gitmiş :) haliyle geçen sürede bir artma olucak mı o nu merak ediyorum şimdi.
izmirli_coder
20/01/2007, 12:36
Bilgisayarında trojan olabileceğini hiç düşündünmü?
Bilgisayarında trojan olabileceğini hiç düşündünmü?
evet düşündüm. kasperskyla (son güncellemesi yapilmiş) tarama yaptim yalniz "temiz" gibi bir sonuç verdi.
Bir Firewall kurarsan (windows firewall dışında, örneğin outpost firewall deneme sürümü) hem baglantiyi kullanmakta olan programlari görmüş olursun, hem de eğer bulunamayan bir spyware kalmışsa, onun internet bağlantını kullanmasını engellersin. Sadece izin verdiğin programlar (browser, IM) interneti kullanabilir.
Son zamanlara kadar kullanici adi ve parolasini bilen diğer kişiler, başka bir hattan, abonenin hesabini kullanabiliyordu. ADSL parolarini tahmin etmek genellikle cok kolay oluyor.
Çözümü, kota sayfasindan parolasini değiştirmesi:
http://adslkota.ttnet.net.tr/adslkota/login.jsp
artık her adsl hesabı telefona bağlı başkasının accountunu kullanamıyosunuz
Bir Firewall kurarsan (windows firewall dışında, örneğin outpost firewall deneme sürümü) hem baglantiyi kullanmakta olan programlari görmüş olursun, hem de eğer bulunamayan bir spyware kalmışsa, onun internet bağlantını kullanmasını engellersin. Sadece izin verdiğin programlar (browser, IM) interneti kullanabilir.
@Vincent te$ekkürler. $uanda arkada$ tatile gitmi$ti ben benimde kullandığım comodoyo kurdurmayı dü$ünüyorum.
izmirli_coder
25/01/2007, 16:15
Bence birde Spyware Doctor ile tarama yap.Antivirüs taraması temiz çıktıysa spyware ile spyware ' leri kontrol edebilirsin.Bana sorarsan bilgisayarındaki kötü yazılımlardan(virüs,spyware,trojan ... ) birisi yüzünden problem yaşıyorsun.Spyware doctor' u tavsiye ederim.Onlada kontrol et.Eğer hala problemin devam ediyorsa donanımsal bir problem olabilir...
gok_tengri
25/01/2007, 20:32
Son Gelen Kayıt Zamanı 25-01-2007 14:26:14
ttnet te son kayıt zamanına baktığımda bir terslik olduğunu görüyorum. çünkü ben bu saatlerde hafta içi her gün işteyim. Bu saatte açmama imkan yok. Bilgisayarım kapalı. ve bu ay da ilginç bir şekilde kota arttı ve limiti aştı. Virüs taraması yaptım. spyware denedim. bişey çıkmadı. Hadi kota aşımını biz yaptık yapmadık ama yaptık diyelim. iyi de bilgisayarımın kapalı olduğu zamanlarda nasıl oluyor da nete girmiş görünüyorum.
Son Gelen Kayıt Zamanı 25-01-2007 14:26:14
ttnet te son kayıt zamanına baktığımda bir terslik olduğunu görüyorum. çünkü ben bu saatlerde hafta içi her gün işteyim. Bu saatte açmama imkan yok. Bilgisayarım kapalı. ve bu ay da ilginç bir şekilde kota arttı ve limiti aştı. Virüs taraması yaptım. spyware denedim. bişey çıkmadı. Hadi kota aşımını biz yaptık yapmadık ama yaptık diyelim. iyi de bilgisayarımın kapalı olduğu zamanlarda nasıl oluyor da nete girmiş görünüyorum.
aynı sorundan müzdaripiz :)
Msnden dosya alışverişleri, mp3ler, paylaşım programları, arkaplanda çalışan spy/worm gibi yazılımlardan kaynaklanabilir fakat bilgisayar kapalıyken kotanın artması tuaf..
Telekom'un kendi sitesindeki yazıyı şöyle versek..
Açıklamalar:
1) Aylık transfer miktarı, limitli ya da limitsiz, tüm tarifelerdeki kullanıcıları
bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiden yararlanarak, limitli tarife kullanıcıları, limitlerini görebilir,
limit tarifede olmayan kullanıcılar ise, tarife seçim kararlarını alabilirler.
(Örn: Limitli tarifede olmayan bir kullanıcı, aylık download miktarının 3GB'ın altında olması
durumunda limitli tarifeye geçmeye karar verebilir.)
2) Upload miktarı bilgilendirme mahiyetinde olup, ücretlendirmeye tabi değildir.
3) Ay içerisinde, bağlantınız halen aktifse, son 12 saatteki transferleriniz bu rakama dahil olmayabilir.
Kesin rakam, bağlantınızı kapatmanız durumunda, yada ay sonunda ortaya çıkacaktır.
4) NetLimiter, DuMeter ve benzeri programlarla yapılan ölçümlerle transfer miktarınız arasındaki
farklılıklar bulunabilir. Bunun sebebi, bu programların %10-15 civarındaki TCP/IP başlık
fazlalıklarını (header overhead) ve tekrar transferleri (retransmission)
hesaba katmamalarından kaynaklanmaktadır.
Neticede, sistemdeki kayıtlarınız esas alınarak faturalandırma yapılacaktır.
5) Kota kullanımı aylık olarak ücretlendirilmektedir. İlgili ay için kullanılmayan kota miktarı, ertesi aya AKTARILMAZ.
6) Bu sisteme yapılan TÜM erişimler, TÜM işlemler kayıt altına alınmaktadır
2. ve 4. madde dikkat çekiyor sanırım.. Ayrıca evde yanlız değilseniz sizden başka oturupta mp3 tarzi yüksek boyutlu dosyaları download eden birileri var mı ki?
murattuf86
15/04/2007, 03:19
Arkadaşlar internet sayfalarının kapalı olması halindede, kota ölçme programında sürekli upload veya download görüyorsanız 2 nedeni vardır. 1.cisi : adsl parolanızı tt adsl kullanım bilgileri sitesine girerek değiştirin. çünkü bazı virüsprogramları bulaştıysa siz farkonda olmadan internet e girdiğiniz zaman altta şeffaf dosyalar açıyor ve herhangi bir şekilde şifre girerseniz bunu kod programlarıyla çözerek adsl inizi kullanıyorlar.(şifrenizi değiştirn bir zararı olmaz)2.cisi ise: domzost gibi bir virüsün bulaşması. görev yöneticinize baktığınızda sıradışı çalışan (örnek: domzost.exe ) bir virüs varsa onu regedit komutunuzla bulup (1 kere sildiğinizde gitmez2.ci kere bulup tekrar silmeniz gerekir) silmektir. bu tür virüslerin çoğunu engüçlü antivirüs programları bile bulanazlar. bu 2 seçeneği uygularsanız sorununuzun çözümleneceğine eminim.
oguz2434
28/05/2008, 13:12
ARKADAŞLAR KOTANIZ SÜREKLİ ARTIYORSA KESİNLİKLE BİLGİSAYARINIZDA AKTİVE KOTA ADLI YENİ ÇIKAN BİR CASUS VARDIR . BU CASUSU ATMAK İÇİN AVAST PROGRAMINI YÜKLEMENİZ GEREKİYOR AMA AVAST YÜKLEME İŞLEMİ ÇOK DEĞİŞİKTİR SİZE BİLGİ VERMEM İÇİN MSN ADRESİMİ EKLEYİN :(oguzsaritoprak@hotmail.com).ARKADAŞLAR BEN BİLGİSAYAR PROFESÖRÜYÜM VE AMERİKADAKİ ÜNLÜ NESTCAPE PROGRAMINI BEN ÇÖKERTTİM BELKİ BİLİRSİNİZ.
ayıp yafff..
hiç profesöre yakıştıramadım.
keşke bir şeyler yapsaydın yıkacağına...
Eğer internet bağlantısını sadece siz kullanıyorsanız, aynı modeme bağlı olarak başka internet hizmeti kullanan yoksa modeminizi kapatınız ve herşeyden önemlisi modeminizi belli aralıklarla yeniden başlatınız, eğer sıcak bir ortamdaysanız bunu mutlaka yapınız...
Onun dışında yağmur olabilecek zamanlarda modeminizi kullanmadığınız zamanlarda (kullandığınız zamanlarda bile bir izole aracı yoksa kullanmamaya çalışınız) modeminizi kapatınız, kapattıktan sonra mutlaka elektrik tesisiyle (güç) ilgisini kesiniz (fişini çekiniz), zira yıldırım ve benzeri gibi durumlarda modeminiz zarar görebilir...
Ayrıca bilgisayarınız ve modeminiz kapalıyken servis sağlayıcınızdaki erişim sağlayıcı donanımlarla iletişiminiz kesildiğinden herhangi bir şekilde trafik mevcut olmayacaktır, böyle bir durumda da kesinlikle herhangi bir şekilde kota işlemesi mümkün değildir...
benım arkadasında basına geldı aynısı
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.