PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Google Takvim

oneil
14/01/2007, 11:30
Temmuz 2006' da duyurulan ve yine her zaman ki gibi Beta seviyesinde olan Google'ın Calendar hizmeti Ekim ayı itibariyle Türkiye'deki telefon operatörleri ile de uyumlu hale geldi. Turkcell, Vodafone ve Avea operatörlerine yapılan hatırlatma mesajları ücretsiz. Bu servisten yararlanmak için Google hesabınız olması gerekiyor.

Google Calendar hesabınızı aktif hale getirmek için www.google.com/calendar adresinden kendimize özel olan girişimizi yapıyoruz. Daha sonra üstteki Settings bağlantısına tıklayıp ayarlar sayfasına geçiyoruz. Menüden Notifications sekmesini seçiyoruz.Öncelikle GSM ayarlarımızı yapıyoruz, Country bölümünden ülkemizi seçiyoruz.Phone Number kutusuna Telefon numaramızı giriyoruz.

Kısa bir sürede telefonuma bir aktivasyon kodu geliyor. Bu kodu gerekli yere yazdıktan sonra hatırlatmaları SMS ile de istiyorum seçeneğini işaretliyoruz ve Finish Setup butonuna tıklıyoruz.

Herhangi bir zamana olay eklerken alttaki Options menüsünden ne kadar zaman önce hatırlatması gerektiğini belirtiyoruz.

Türkçe destek de eklenmiş durumda..

Kaynak: http://www.csharpturk.net/

exedat
14/01/2007, 17:23
güzel bi hizmet daha artık google şaşırtmıyo kaliteli herzaman...

C-Nem
14/01/2007, 18:18
sms'i ücretsiz mi gönderiyor yani?
suistimal edilmesin sonra :D

oneil
14/01/2007, 22:37
sms'i ücretsiz mi gönderiyor yani?
suistimal edilmesin sonra :D

Evet ücretsiz gönderiyor.. Üstelik tam zamanında geliyor mesajlar..

ACS
17/01/2007, 21:57
Güzel bi hizmet

DynaWing
23/01/2007, 23:54
Merhaba,

Şu aralar türkçe versiyonuda çıktı (artık nerde kiminle ne yaptımığımıza bilecekler). Ama cep telefon olayına ben sıcak bakmıyorum zaten adamlar tüm interneti indeksliyorlar birde ceplarimiz olmasın adamlarda :)

İyi çalışmalar.

Ansugo
23/01/2007, 23:58
Birsey mi sakliyorduk ki?

DynaWing
24/01/2007, 01:06
Birşey sakladığım yokta :) her şeyi kayıt ediyorlar ya takvim için yazarken aklıma geldi.

C-Nem
24/01/2007, 17:51
Birşey sakladığım yokta :) her şeyi kayıt ediyorlar ya takvim için yazarken aklıma geldi.
e istemeyen uye olmaz.

Mingitau
24/01/2007, 18:32
Ben uye oldumda tek sorun planlarıma uyamamam hiç bi zaman :D

yesilvadi
24/01/2007, 22:12
ben aylardır kullanıyorum. hep "şuanda şunu yapman gerekiyor" şeklinde uyarılar koyuyorum ama mesajı alınca eeeh deyip kestirip atıyorum. sanırım sırf kullanmak için bir de google gıcıklık olsun diye kullandım. artık özel durumların dışında bakmıyorum ama onun orada durduğunu bilmek güzel, her an lazım olabilir :)

ha bir de cia, interpol le falan aranız iyi değilse bence "falanca saatte filan ile buluşacaktın" gibi bir uyarı koymayın, ne olur ne olmaz :P

selfblood
24/01/2007, 23:30
Google'dan güzel bir hizmet daha. Ben de kullanıyorum. Ama sırf kullanmış olmak için...:)

oneil
04/02/2007, 22:13
walla benim işime yaradı gerçekten. Sınavları, ödev teslim tarihlerini koydum oraya hatırlattı süper oldu.tavsiye ederim.

Nefsim
05/02/2007, 05:19
faydalı bilgiler için teşekkürler arkadaşım