Tam Sürümünü Görmek İçin : Kivilcim Istanbulluoglu
bir domainin sahibi kimdir diye merak ettiğimda hemen kimlik bilgeleri için tarayıcıma yazıyorum siteyi. çıkan sonuç buyuk bir ihtimalle hep aynı kişi: "Kivilcim Istanbulluoglu (kivilcim@noktala.com)".
Bu kadar domaini kendi adına kayıt altına alması yanında bunları da satmadığını okudum bir kaç yerde. Sanırım 10-15 sene içinde tukenecek olan com uzantıları iyi bir paraya satmayı düşünüyor. (Tabi internet teknolojisi bir devrim yaşayarak com lu adresleri terk etmezse ya da kanun çıkıp domainler alınmazsa)
.com petrol değilki rezerve edip 50 yıl sonra muhtaç kalınıcağı için daha fazla paraya satalım artı petrolün bile gelecekte ihtiyaç duyulucağını düşünmiyen ben .com u rezerve edip satmak çok saçma hadi dünya üzerinde .com sadece kullansa diğer uzantılar yasak olsa anlarım fakat her sene yeni bi uzantı çıkıor bu sene mesela .mobi çıktı diğer sene .kobi çıkar bu böyle sürer gider
her geçen gün bir şeyler değişir, buna bağlı olarak elinde bulundurması saçma bence
Telefonda 532'li numaralarin tercih edilmesi gibi ileride de koklu firma/kuruluş olduğunu göstermek isteyenler icin .com uzantisi ekstra önem kazanabilir.
domain alıp satmak bir sektör. Bu konu ile ilgili çok güzel bir makale (http://www.r10.net/makale-ceviri-yazilar/7200-domain-piyasasina-yon-verenler.html) okumuştum. Size de tavsiye ederim. Ayrıca bu konudaki kişisel görüşüm de domainleri toplayıp, web sitesi yapmamayı ahlaksızlık olarak görüyorum. Bir kütüphanedeki bütün sandalyeleri sahiplenip gelenleri oturtmamaya benziyor.
http://whois.domaintools.com/indir.com
elinde bulundurması saçma olurmu. gün geçtikçe bu domainler değerleniyor.
.com ilk domain uzantısıdır ve en çok register edilen en çok bilinen uzantıdır. insanlar explorer çubuğuna akıllarına gelen ya da bildikleri ismin ilk önce .com uzantısını yazıyor. kolay akılda kalıyor. büyük siteler de genelde hep .com olduğundan insanların akıllarına kazınıyor.
bu M3 kullanmakla Doğan kullanmak arasındaki fark gibi birşey.
adam indir.com u satsa 30-50 milyara satar ve bu domain 1-2 yıla kalmaz o parayı çıkartır rahat rahat.
benim elimde de 18.000 ytlye kadar teklifler aldığım fakat daha fazla edeceğine inandığım bir .com domain ile yine iyi para edecek bir kaç domain var.
baya bir yatırımları var diye duydum sanıryorum...blokcu.com ve izlesene.com almışlar..yatırım yapmıyorlar diye birşey yok..sanırım fazla göz önüne çıkmıyorlar..gerçi her domainin altından noktanın çıkması benimde sinirimi bozmuyor değil:)
bencede com depolamak iyi bir fikir değil mesela biz gibi daha niceleri cikacaktir
zaten depolanan alan adlari,
sdfjdfjdsjfıodsjofısdf.com veya
asldadasd.com
veya saasjduhfuısdhfsd.com gibileri degil.
zaten su anda da satilsa cok guzel paralara satilabilen domainler alinmis ve saklanmis..
Hiç mübalasız 100'e yakın domainde gördüm bu ismi,
Kıvılcım İstanbulluoğlu,
bi gün üşenmeyip arayıp bu kadar domaini niye aldığını sorucam.
Ayrıca bu konudaki kişisel görüşüm de domainleri toplayıp, web sitesi yapmamayı ahlaksızlık olarak görüyorum. Bir kütüphanedeki bütün sandalyeleri sahiplenip gelenleri oturtmamaya benziyor.
kesinlikle katılıyorum..
deli dana
18/02/2007, 18:29
ileride jenerik domainlere çok ihtiyaç duyulacak ve Kıvılcım köşe olacak :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.