Tam Sürümünü Görmek İçin : Domain transfer (Authorization code)
Goddady.com' dan domain transfer başvurusunda bulundum. İlgili domainlerimin her biri için ayrı mail geldi. Gelen maillerde;
Transaction ID: #######
Security Code: #######
gibi iki farklı kod geldi ve goddady'nin paneline girerek işlemleri onaylamak istedim. Öncelikle benden yukarıdaki kodlar istendi ancak daha sonra "Authorization code" denen bişey daha istediler ve maalesef bulamadım. İnternet üzerinde biraz araştırdım. Burada (http://forum.zoque.net/www/23191-domain-transfer-authorization-code/) işe yarar bişeyler buldum ancak domainleri ilk aldığım firma iletişime geçtiğimde bu kod ile ilgili bilgi sahibi olmadıklarını söylediler. Kod tam olarak nedir yada nasıl bulurum? Bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
Teşekkürler,
İyi çalışmalar...
hangi domain firmasından aldın domainleri?
Benım Bıldıgım kadarıl ıle domaınlerı aldıgın fırma ılk önce transfer kilidini kaldıracak sonra sen transfer isteğinde bulunacan kodlar gelecek gireceksın peşine o domain hangi maile bağlı ise ona bı mail gelecek sen de ona tıklayacakasın ondan sonra belli süre sonra transfer tamamadır godaddy ye baska bi firmadan transfer etmek bu şekilde oluyor yani sen o maile bak inşallah anlatabildim
Goddady.com' dan domain transfer başvurusunda bulundum. İlgili domainlerimin her biri için ayrı mail geldi. Gelen maillerde;
Transaction ID: #######
Security Code: #######
gibi iki farklı kod geldi ve goddady'nin paneline girerek işlemleri onaylamak istedim. Öncelikle benden yukarıdaki kodlar istendi ancak daha sonra "Authorization code" denen bişey daha istediler ve maalesef bulamadım. İnternet üzerinde biraz araştırdım. Burada (http://forum.zoque.net/www/23191-domain-transfer-authorization-code/) işe yarar bişeyler buldum ancak domainleri ilk aldığım firma iletişime geçtiğimde bu kod ile ilgili bilgi sahibi olmadıklarını söylediler. Kod tam olarak nedir yada nasıl bulurum? Bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
Teşekkürler,
İyi çalışmalar...
xxxx.com diye bir domain'i transfer etmek istiyorsun diyelim.
1.)
Godaddy'den transfer etmek istediğinde Domain'in admin e-postasına
Transaction ID: ve Security Code: kodlarını gönderir.
2.)
Transfer etmek istediğin domain'inin admin postası o andaki kayıtlı register firmasından Authorization code almalı
Veya
Posta ile Authorization code talep etmeli. (yani o andaki kayıtlı register'da bu kod)
3.)
Belli bir tarihten sonra Domain lock olayına girildi. Ayrıca transfer işlemi yapmadan önce domain kilidi açılmalı.
Bu iki madde'deki işlemleri yaptıktan sonra;
Godaddy.com 'den Pending transfer'den 3 bilgiyi girerek ve domain kilidinin açıldığından emin olarak transfer işlemini gerçekleştirebilirsin.
Authorization code yanlış girmen durumunda tekrar transfer işlemi gerçekleştirmek için ortalam 7 gün beklemek zorunda kalıyorsun (Yaşadım)
Cevaplarınız için çok teşekkürler, öğrenmek istediğimi tam olarak öğrendim sanırım. Domaini ilk aldığım firmaya başvurdum şimdi cevap bekliyorum. Sonucu tekrar paylaşırım.
İyi çalışmalar...
aynı sorun godaddy de 2 defa geldi benim başıma, A firmasından domainimi transfer edecektim 3 gün devamlı ticket açmak zorunda kaldım firmada. adamlar neyin ne olduğunu bilmiyolar daha. ne istediğimi anlatana kadar göbeğim çatladı. ne deseler beğenirsiniz: bizde öle bi numara yok dediler. sonra 2 gün geçti bi baktım mail gelmiş: Authorization code'unuz budur diye :)
diğer bir sorunu B firmasıyla yaşadım, onlardaysa hiç bi cvp alamadım. kaldı öle domain orda :)
bu iki firmada Türk firması bu arada, çağın çok gerisinde ilerliyoruz :mad:
Heyy heyy burada ki yeni bir mesaj. :hey:
Yeni bir başlık açmak istemedim buradan devam edilirse konu bütünlüğü bozulmaz diye düşünüyorum.
Godaddy'e iki tane domain transfer etmeyi düşünüyorum.
Tüm araştırmalarımı yaptım ancak kafama takılan bir soru var?
Ben transferi yaptıktan sonra eski domain sahibimin üstünde olan hosting anlaşmam devam mı edecek ?
Şöyle de sorabilirim;
Ben transferi yaptıktan sonra godaddy'den yeni bir hosting alırsam oradan devam edebilirmiyim?
Demek istediğim !
Hem domain'i hemde dosyalarımı ( tılımı pırtımı herşeyimi ) godaddy 'e görütmek istiyorum ?
Doman transfer tmm ama yaa dosya hosting geçişi nasıl olacak?
Konuya ilginizden dolayı şimdiden çok teşekkürler.
Belki cok basit bir cevabı var ama bu ilk defa oluyor o yüzden heyacanlıyım :utangac: yaa taşıyamazsam elimde kalırsa dosyalar ? Milli olacaz godaady'de :super:
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.