Tam Sürümünü Görmek İçin : ya arabadan ya paradan
Geçen ay yahoo nun small business sitesinde öylesine domain aratıyordum.Arattırdığım domain beklemediğim bi anda avaible çıktı ve şaşırdım hemen aldım.Çünkü aldığım domain bi araba parası eder (106 alim yeter:) )sedo dan baktığım şekilde.Buraya kadar herşey güzel sevinç çığlıkları atıyorum ve aldığım domainin exp. date yane bitim tarihi 28 eylül 2006 aldığım zamanda tam 3 ay dolmamıştı ama dolduktan sonra yahoodaki domain status hala pending beni tabi şüphelendirdi çünkü yahoo melb. IT le anlaşmalı yani godady gibi registerant değil ben tabi 3 ay dolduktan 1 hafta sonra artık yahooyla konuşma zamanın geldiğini düşündüm ve support teamle baya bi mail trafiği yaşadım (pending statusunu active yaptılar ama domain gene bende değildi) hernekadar aynı şeyi söylediler herseferinde "hala domain yerel(public) durumda olmadığından birşey yapamıyolardı" benim burda size sormak istediğim domain yerel olur olmaz sizce yahoo bu domaini bana teslim edicekmi etmezse ne olur yargıya götürsem? çünkü domaini transfer etmedim direk avaible yazınca aldım.yahoonun bazı denyo personeli sanki ben transfer etmişim gibi bi irtiba bırakmaya çalıştı ama yemzler.Önerilerinizi görüşlerinizi bekliyorum domainin eski registrant firmasına mailmi atiyim yeter elinizde tuttunuz diye napiyim fikirleriniz bekliorum bakalım işin sosnunda domaine kavuşabilicekmiyim.
yazı uzun olunca cvp yok heralde :)
yesilvadi
27/01/2007, 22:44
belki de fikir beyan etmek isteyenler benim gibi bişey anlamamışlardır :) gerçekten yardım etmek isterdim ama o kullandığın terimlerin karşılıklarını bilmiyorum. sen şimdi diyeceksin, madem yardım yok neden boş boş yazıyorsun diye. bilmiyorum, belki birilerinin cevap vermemesine ben de içerlemişimdir.
umarım sorunun her neyse halledersin
sorun kısaca yahoonun sitesinden domain almaya kalktığımda alabilirsiniz yazısı çıktı zaten çıkmasa alamam.domaini aldıktan sonra domainin eski sahibi koreli bi firma hala serbest bırakmadılar domaini domainin süresi çoktan bitti ama yahooda bişey yapamıo nasıl işse domainin 28 eylül 2006 ve whois de hala böyle gözüküo ne yenilediler domaini ne transfer ettiler nası böyle bi hakları var bilmiorm domain hala onlarda...bende yahooya para ödedim sonuçta bu domain için serbest bırakır bırakmaz yahoo alıp bana vericekmi bu domaini merak ediorm
Scorpion
31/01/2007, 16:35
sorun kısaca yahoonun sitesinden domain almaya kalktığımda alabilirsiniz yazısı çıktı zaten çıkmasa alamam.domaini aldıktan sonra domainin eski sahibi koreli bi firma hala serbest bırakmadılar domaini domainin süresi çoktan bitti ama yahooda bişey yapamıo nasıl işse domainin 28 eylül 2006 ve whois de hala böyle gözüküo ne yenilediler domaini ne transfer ettiler nası böyle bi hakları var bilmiorm domain hala onlarda...bende yahooya para ödedim sonuçta bu domain için serbest bırakır bırakmaz yahoo alıp bana vericekmi bu domaini merak ediorm
karşı taraf domaini bırakmaz sa? bence sadece para iadesi alırsın bu işten... Ama umarım bırakır ve işler yoluna girer.
bu işler özellikle bana yapılıyor ******.com u aldım godady den avaible yazdı aldıktan sonra eror geldi.alınamıyor die bekliyceksiniz tekrar reg etmeye çalışcaz yada paranızı geri iade etcez dediler.düşen domianlerin işte böle çilesi var maalesef
Scorpion
31/01/2007, 17:52
henüz tam düşmemiş demekki :)
düşmüş olupta renew edilmeyi bekleyen (yani registrar'ın elınde olan) domaini almış olabilisin, adamda renew edince sana gecmemiştir.
veya halihazırda kullanılan bir domain için sıraya girmişsindir.domain düştüğü an senin adına register edilir.
ama tabi yahoo bu tarz şeyleri kenarda köşede ufakta olsa belirtir, bilemiyorum.ama domain şuan başkasının elindeyse en azından whois bilgilerine baktığında şuan bir sahibi var, o kişinin rızası olmadan senin veya bir başkasının alması imkansız.yahoo'da alamaz yani, problemi aranızda çözeceksiniz =)
işin pis tarafı düşmüş yane alınabilir(avaible) yazıyolar aldıktan sonra alamadık diolar. ilk konuda belirttiğim ***.info domaini 28 eylül 2006 da bitti ve üzerinden 3 ayıda geçti hala yesnic die bir kore şirketinde kafayı yicem nasıl icann anlaşması var bunların bunuda geçtik godady nasıl böle birşey yaptı onu anlayamadım en güvendğim firmaydı.bakalım paradanda zamandanda domainde de oluyoruz :(
Senin olayi tam anladigim soylenemez. Ama ben tkdx.com'u alirken domain dustukten sonra 45 gun mu ne beklemistim. Her yerde available yaziyordu ama degildi.
Ama gene bir domain almak icin baya ugrasmis alamamistim. Domain dusmustu, aylar olmustu, her yerde available'di, whois bilgisi bile yoktu. Kayit edememistim bir turlu. Sonra nasil olduysa domain eski sahibine donmustu, vs.
Ikinci el domainlerin bazilarinda cekisme filan oluyor sanirim. Tam cozemedim olayi.
avaible yazıo yazdıktan sonra parayı verip alıorm üstelik.sonra olanlar bu şekilde gerçekleşiyor.registrant firmaların bencilliiğinden başka birşey değil bu.
Sorun su ki yukarida yazdigim 2. domain bazi registrant'lardan yapilan whoisler de sahibi var gozukuyordu. Ornegin benim kullandigim firmada available yazmiyordu; ama baska bir firmadan available cikabiliyordu. Ben usenip yeni bir firmaya uye olmamistim.
godady parayı geri verdi. bakalım diğer domain için yahoo nasıl bi davranışta bulunucak herkenadar 1.99 dolara aldığım bi domain ama değeri çok yüksek bnm için parayı geri vermesi değil diğer regis. ***.info yu alması önemli.
*Ansugo bide bişi sorim sana eğer yesnic co ltd. firması ***.info domaini serbest bırakırsa ki 3 aydan fazla oluo (alma hakları varmı bilmiorm)... serbst kaldığı anda yahoo onu alıp bana vericekmi dnsler bana geçicekmi yani çünkü smallbusiness hesabımda panelimde domain gözüküo ama dnsleri değişemiorm normal olarak
domain şuan esas sahibinde ve hakikaten kıymetliyle kolay kolay serbest kalmaz.
2. el domainlerde, cogu domainle alakalı firmaların "acquire it" hesabı, düşmemiş domain için kayıt alma olayları oluyor.yani ansugo'nun da dedigi gibi bir cekişme var.
en iyi ihtimal yahoo'da paranı öder, bence o domain için fazla ümitlenme..
domaini öğrenebilir miyiz?
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.