PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : havhav şamarı yedi

Bozo
26/05/2003, 20:49
geçen hafta cumhuriyet gazetesinde m. balbay tarafından hazırlanan (yani kurgulanan) ve manşetten verilen "genç subaylar hükümetten rahatsız" gibi bir haber bugün genelkurmay başkanı tarafından yalanlandı. ve bu haberi hazırlayanların bundan sonra haberi iyi araştırmasını istedi.

ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu günlerde ortaya çıkıp darbe söylentileri ve bu gibi yalan haberleri yayan şeref fakirlerini nefretle kınıyorum...

muharrem_tac
26/05/2003, 22:59
+1

Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök’ün düzenlediği basın toplantısının tam metni. (http://www.ntvmsnbc.com/news/217435.asp)

JARGON
26/05/2003, 23:19
Oyumu akp ye vermedim, açıkçası önyargılı bakıyordum. Ama adamlara gercekten haksızlıklar yapılıyor... Gazetelerde televizyonlarda akp yi yıpratıcı birüsürü haksız haber görüyorum..

yok efendim 19 mayıs kutlamalarını kaldırmak istiyorlarmış
yok kadrolaşıyorlarmış yok oymuş yok buymuş...

gerçi seçimden önce vaat ettiklerinin birçoğunu halen yapamadılar ama Türkiyenin ekonomik ve sosyal düşüşünü durdurmayı başardılar bana göre.. Dolar bir gecede 300000 lira artmıyor, hatta şu sıralar düşüyor bile. Ekonomik ve sosyal reformlar yapılıyor kanun düzeltmeleri ekleri vs. yapılıyor..

Sahin
27/05/2003, 00:19
Doların işine akıl sır ermez ne olacağı hiç belli olmaz yarın uyanırsın hiç yoktan 3-5 zengin daha çıkar ortaya şaşırmazsın bile.

Ama kim olursa olsun, hangi gazete olursa olsun böyle ucuz böyle adi oyunlar yapmamalı, haber bile değil bu düpedüz oyun. Ortada milletin büyük çoğunluğunu temsil eden tek partili bir hükümet ve en güven duyduğumuz kurumumuz ordunun ismi dönüyor. Başarılı veya değil iyi ya da kötü bunların cevabı seçim zamanı gelince sandıkta verilir ama kimsenin ortalığı bulandırıp bundan çıkar sağlamaya hakkı yok.

Yapıyorsa bunu kesinlikle araştırılmalı casusmudur, ajanmıdır belirlenmeli en adil mahkemede yargılanmalı ve gereken ceza mutlaka verilmeli. Devletin en önemli iki kurumunu karşı karşıya getirmeye çalışmak kesinlikle cezasız bırakılacak bir suç olamaz ve bu bir iki kınama ile geçiştirilemez.

Ortada böyle bir gerçek olsa bile bu asla haber olamaz. Milletin, devleti ve ordusu arasında husumet oldugunu düşünmesi ya da bilmesi kime ne yarar sağlar. Habercilik bu kadar ucuz bu kadar adi, bu kadar kokuşmuş, duygusuzlaşmış, çıkarcı olamaz...

Reti
27/05/2003, 01:14
Evet haberi yalanlıyor. Ama ortada bir rahatsızlık yok değil.
Bence bu açıklamayı TSK'nın genç subaylar, yaşlı subaylar gibi bir ayrımla lanse edilmesini doğru bulmadığı için yapmış.

Yazıdan bir alıntıyı aşağıya yapıştırıyorum..

" ’TEDİRGİNLİK VARSA TSK’NIN BÜTÜNÜNDEDİR’
Şimdi gençler tedirgin konusuna tekrar dönersek, şayet Türk Silahlı Kuvvetleri’nde bir tedirginlik varsa bu bir kesimde değil, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bütünündedir. Türk Silahlı Kuvvetleri çeşitli konularda derin kaygı ve duyarlılıklarımız gayet tabii vardır. Bunların bir bölümünü 8 Ocak tarihli basın toplantısında açıkça dile getirdim. Ben bu toplantıda söylediklerime tekrar göz atmanızın faydalı olacağı kanaatindeyim."

ASA
27/05/2003, 05:09
Orjinal mesajı gönderen JARGON
gerçi seçimden önce vaat ettiklerinin birçoğunu halen yapamadılar ama Türkiyenin ekonomik ve sosyal düşüşünü durdurmayı başardılar bana göre.. Dolar bir gecede 300000 lira artmıyor, hatta şu sıralar düşüyor bile. Ekonomik ve sosyal reformlar yapılıyor kanun düzeltmeleri ekleri vs. yapılıyor..

Sen dolarin du$mesinin nedenini bizimkilerin ba$arisi olarak mi goruyorsun? Oyle ise anlatayim, dolarin du$mesine Amerika izin veriyor, istiyor. Neden mi?

Cunku Amerika'nin mallari boylece Avrupa toplulugu mallarina gore ucuzlami$ oluyor ve surumden bolca kazanc sagliyorlar, oyle bolca ki 1 ay gibi kisa bir sure icerisinde %40 oraninda di$ borclarini kapatmi$ oluyorlar.

Ben Turkiye'nin halinde pek bir degi$iklik goremiyorum.

Bunu sokaktaki insanlarin yuzlerine bakarak anlayabilirsiniz, Allah'tan ara sira milletimizin yuzunu guldurecek $eyler de ya$aniyor (eurovision, dunya kupasi, be$ikta$in $ampiyonlugu vb) da, toptan depresyona girmiyoruz.

:cool:

noNick
27/05/2003, 07:54
Benim ençok sinirlendiğim ve içime sindiremedğim şey ise: kimileri sırf entel görünmek, belli bir gruba girebilmek ve hocalara yalakalık olsun diye o gazeteyi ellerinde dolaştırmaları. Eğer geniş çaplı kamuoyu anketi yapsanız göreceksiniz ki o şeyin itibarı diplerde gezecek.

Dahası onlar "Atatür tüccarlığı" yapıyorlar. Yani değerli bir insanın arkasından yürüyoruz diyerekten şahsi düşünceleri Atatürk'e mal ediyorlar. Hav hav dedinizde bu adamların ağızlarından hep salya geliyor. Hiç gülümseme, iyi bir haber yok. Tezkip yemedikleri haftları da yok neden acaba?

Bozo
27/05/2003, 08:51
Orjinal mesajı gönderen Reti
Evet haberi yalanlıyor. Ama ortada bir rahatsızlık yok değil.
Bence bu açıklamayı TSK'nın genç subaylar, yaşlı subaylar gibi bir ayrımla lanse edilmesini doğru bulmadığı için yapmış.

Yazıdan bir alıntıyı aşağıya yapıştırıyorum..

" ’TEDİRGİNLİK VARSA TSK’NIN BÜTÜNÜNDEDİR’
Şimdi gençler tedirgin konusuna tekrar dönersek, şayet Türk Silahlı Kuvvetleri’nde bir tedirginlik varsa bu bir kesimde değil, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bütünündedir. Türk Silahlı Kuvvetleri çeşitli konularda derin kaygı ve duyarlılıklarımız gayet tabii vardır. Bunların bir bölümünü 8 Ocak tarihli basın toplantısında açıkça dile getirdim. Ben bu toplantıda söylediklerime tekrar göz atmanızın faydalı olacağı kanaatindeyim."

burada "varsa" diye bir kelime geçiyor. yapılan bu haberde tsk için en önemli nokta genç subaylar, ve haber gerçek olsa bile bunun dışarı nasıl sızdığıydı. çünkü emir komuta düzeni çok sağlam. genç subaylar böyle bişey demiş olsa bile bu resmen tsk ya hakaret manasına geliyor. tsk nın bazı uygulamalardan rahatsız olması normal. aynı şeyler ecevit zamanındada olabilir. ama bu haberin amacı başkaydı, ve de sonuca ulaşamadı

Bozo
27/05/2003, 08:55
buda yetmezmiş gibi haber yapan ******** kişi bu basın toplantısına katılıyor, trt de çıkıp aynı şeyleri söylüyor, basın toplantısından sonrada gidip gazete ve ajanslara haber geçiyor. son haber de diğeri gibi "genç subaylar değil tsk rahatsız"
alsana bir taş daha.nasıl çıkarırsan çıkar

Mingitau
27/05/2003, 10:07
Anlaşılan o ki, 'genç subaylar' sözünden herkes rahatsız.
Aslında haksızda değiller, genç adam duygularının önüne geçmekte güçlük çekebilir, ılımlı olmayabilir. Bu yüzden her kesimden siyasetçi için korku unsurudur.

Ancak benim anlamadığım 'Atatürkçü' ve 'Cumhuriyet' yanlısı Cumhuriyet' in neden böyle bir habere yer verdiği.
Zira Şeyh, Cemaat, Tarikat çokgenlerinde zaten yeterince ordu yıpratılmak isteniyor. Yok ordu dine karşı, yok ordu size karşı filan falan diye... Bir kaçta gencin kendilerini dengeleyememeleri sonucu iyice açılması, hiç kimsenin işine gelmez. Ordunun ve onu oluşturan halkın...
Son zamanlarda yapılan dış mihraklı ve iç mihrraklı açıklamaların içerisinde acaba ikinci bir Germonofil harekatı duruyor olabilir mi? Tabii şu an kimin yaptığını bilmiyoruz, ama Cumhuriyet (gazete olan değil) ilk 20-30 yılında dış kaynaklardan yararlanan bir çok gazete vardı(Sanki şimdiyok! Peh...).
Dikkatli olmak, her denileni araştırmadan sert tepki koymamak lazım.

JARGON
27/05/2003, 12:09
Bu olayin en kötü yanı bir cezasının olmaması. Şahininde dediği gibi adamlar en önemli iki kurumu karşı karşıya getiriyorlar ama hiçbir ceza söz konusu değil veya ben şu ana kadar böyle birşey duymadım.

fixman
27/05/2003, 14:08
Silkelenip kendimize gelmemiz gerekiyor...

Mustafa Balbay çok değerli bir kişidir ve bana göre şu anda Türk
medyasında gerçek araştırmacı-gazeteci sıfatını hak eden tek yazardır...

Eğer o böyle bir iddia ortaya atıyorsa bir bildiği vardır... Kaldı
ki ben yazılarını her gün takip ediyorum ve bahsi geçen haberini de
okumuştum.. Herhangi bir abartma ve karalama göremedim...

Ancak sizin de değindiğiniz gibi ortamın bu kadar gergin olduğu bir
dönemde orduyu zor duruma düşürecek böyle bir haberi kendine saklamalıydı...
Gazetecilik görevini yaptığını düşünüyordur, o ayrı!

Genelkurmay bu haberi doğrulamadı...
Çünkü bana göre hem genç subaylar - komuta kademesindeki yaşlılar gibi bir
ayrımcılığın doğmasını istemiyordu hem de sessizce yürüttüğü faaliyetlerinin
bu kadar göz önünde olmasından rahatsızlık duymuşlardı...

Ne derseniz deyin Ordu, bu vatanın bu ulusun tek güvencesidir... Ama bunu
dikta rejimleriyle karıştırmayın; çünkü bu ülkeyi kendisi de bir asker olan
Mustafa Kemal Atatürk ve ordusu kurtarmış ve ulusa egemenlik hakkını armağan
etmiştir... Bu yüzden rejimin bekçisi de bütün kurumlardan önce Türkiye
Cumhuriyeti'nin Silahlı Kuvvetleridir!

Şimdi kabul edin ya da etmeyin AKP kadrolaşması rejim için ciddi tehditler
barındırıyor ve gerçek vatanseverleri, Cumhuriyet'in ve Atatürk devrimlerinin
savunucusu olan bizleri ve tabii ki ordumuzu rahatsız edici hareketlerde bulunuyor...

Örneğin devletin üst kademedeki kadrolarına şeriat faaliyetlerinde bulunmuş
olan kişileri getiriyor, yolsuzluk davalarından sanık kişileri bakanlık koltuğuna
oturtuyor...

Milli görüşü meşrulaştırmaya çalışıyor ve bazı gözü yaşlı emekli imamların şeriat
özlemi içindeki faaliyetlerini gizliden gizliye destekliyor...

Bugün burada bu kadar rahat bir şekilde fikirlerimizi ifade edebiliyorsak bunu
Cumhuriyet'e ve aydınlanma devrimine borçluyuz... 50 yıldır bu devrimin köklerine
kibrit suyu dökülmeye çalışıyor ama halkımız o kadar çok benimsemiş ki Cumhuriyet'i,
tam bağımsızlığı ve demokrasiyi... Kendi egemenliğe o kadar sahip ki... Bu alçakça
rejim karşıtı hareketlere geçit vermiyor... Tabii ulusun arkasında kocaman güçlü
bir Cumhuriyet ordusunun olduğunu da unutmamak gerekiyor!..

Eğer bugünler de birilerine dua etme ihtiyacını hissederseniz...
Yolunuzun Ankara'ya, başkentimize düştüğü bir vakit Anıtkabir'e de bir uğrayın...
Orada yatıp kalkıp dua etmeniz gereken bir kurtarıcı, bir lider, bir ATA var!

Sevgiler...

Not 1 : Bozo kardeşimi, kullanacağı sıfatları daha dikkatli seçmeye davet ediyorum...

Sahin
27/05/2003, 15:39
Ben söylenenler doğru olsa bile dedim, söylenmemesi gerekirdi...

Mustafa Balbay kim olursa olsun ya da bu ülkede yaşayan başka biride olsa kim olursa olsun buna hakkı yoktur...

- Bomba haber yakaladım, hehe açıklayayımda görsünler büyük gazeteci nasıl olurmuş...
- Vicdanın sesi: Yaw ülke kaosa girebilir, her türlü denge bozulabilir, millet tedirgin olabilir, şu şartlar altında bu haberin ülkeye çok zararı olabilir vs...
- Ama bu haber bomba benimde adım Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, Çetin Emeç gibi anılacak ilerde...

Asla anılmayacak. Haberin doğruluğunu ıspatlamaya çalışırken işi daha olmadık noktalara götürüyor Mustafa efendi...

Bende Cumhuriyet'in doğru, tarafsız, gerçekçi haber yaptığına inanırdım ama buna müsade edilmemeliydi...

AKP'nin yaptıklarıyla ilgili yazdıklarına ise katılmıyorum fix olabilir belki ama sen burda bu şekilde yazınca sadece iddia olarak kalır...

Atatürk ise yerinde huzur içinde yatsın bu ülke hiç bir zaman onun arzulamadığı bir şekilde olmayacaktır...

Mingitau
27/05/2003, 16:05
Bu olaya ceza koymaya kalkmanız halinde olacakları tahmin bile edemiyorum :) (Ki gereksiz birşey...)

Sahin
27/05/2003, 16:20
Bu olaya ceza verilmeyecekte hangi olaya verilecek ki? Basın özgürlüğüne sonuna kadar katılıyorum ama basında özgürüm diye haddini aşmamalı. Burda devlet çıkarları, devlet güvenliği, devlet bütünlüğü, devlete karşı bir tutum söz konusu. Buna kim dur diyecek?

Bozo
27/05/2003, 21:14
eyvallah fixman, bundan sonra kullanacağım tüm ifadeleri sana sorarım, okey ?

olayı lastik gibi sündürüp istediğiniz tarafa çekmede üstünüze yok. çünkü bu ülke sizin babanızın malı, biz uzaydan geldik.
bu ülkeyi sevmek için cumhuriyet okumak, balbaya şakşakçılık yapmak gerekiyor. onun gibi olamayanlar hain oluyor.

biz balbayın çölaşanla yaptığı programlarıda biliriz. yazısınıda, gazetesinide v.s.

cumhuriyet gazetesinin 45 bin tirajlı olduğunuda biliriz, bunların %80 inin devlet tarafından alındığınıda.

Bozo
27/05/2003, 21:22
mini bir ceza;
------------------
Bu yorumlar karşılığında belli bir ücret alan Balbay, yaptığı haberin bedelini ağır ödedi ve TRT'den uzaklaştırıldı.
Balbay, her Pazar sabahı TRT’de yayınlanan "Pazar Panoraması" isimli programa yorumcu olarak katılıyordu..
Balbay, devletin televizyonunda yayınlanan özellikle son haftalardaki yorumlarında mevcut hükümete yönelik ağır hakaretlerde bulunmasıyla şimşekleri üzerine çekiyordu.. Balbay’ın program için TRT’den aldığı ücret, sır gibi saklanıyordu (not: saklanacak ne varsa, halkçı, devletçi birine yakışırmı bu? )

Mingitau
27/05/2003, 22:30
Aslında TRT den daha önce atılması gerekenler var, haftalık 4 milyara magazin programlarına danışmanlık yapanlar gibi...

Cumhuriyet' in tirajı beni hiç ilgilendirmiyor, ancak onun %80 i ni devlet kurumları alıyorsa, zaman, yeni şafak akit filan falan ın da % 80 ini herhalde almak zorunda kaldığı için alan insanlar alıyordur. Hele bir şey daha varki, bu alımların tavsiye edildiği mekanlarda okuma yazma bilmeyen masonların(!) sırf destek olsun diye dergi aldıklarından bahsedilir. (Hala anlamış değilim niye bunu da yaparlar.)

Oturup herkes kendi pisliğini temizlese bu gün ne Cumhuriyet yazarı onları yazar, ne de öteki basın(!) orduda öyle insanlar var ki dine karşı çıkıyor der. Bunları gazeteye yazamazlar dost sohbetlerinde söylerler, en azndan neredeyse onlarca sahneye tanıklık ettim.
Bu arada konu ilgilendirdiği için:
Resim (http://www.ikdm.hho.edu.tr/hho/bay/untitled4.jpg)

Yani toplumla kucaklaşması gereken bir kurum, zorla da yıpratılmaz ki, çok yönden.

@ Şahin,
Abi delirdin mi? Sizin orda basının susturulması suç değil mi? Allah korusun hangi basın mensubu olursa olsun(hangi kesimden olursa olsun) AİHM e götürür böyle bir cezayı...:D
Zaten böyle bişi olunca onlarca vakıf(!) destek çıkar :D

Reti
27/05/2003, 23:12
Devamlı aldığın bir gazete varsa eğer, onunla birlikte yarın bir Cumhuriyet al. Köşe yazılarını, haberleri, araştırmaları ciddiyet ve gerçekçiliklerini, hafta sonu hafta içi verdikleri ekleri. aklını, fikrini, mantığını kullanarak tarafsızbir şekilde karşılaştır Bozo. sonra normal olarak şu şekilde düşünmen lazım.
" İyi ki Türkiye'de böyle bir gazete hala var. İyiki Cumhuriyet var"

Bozo
28/05/2003, 09:16
cumhuriyeti zamanında aldım okudum ve bu görüşlere sahip oldum. ilk sayfadan son sayfaya kadar mutlaka irtica ile ilgili bir haber yada köşe yazısı mevcuttur. aslında mesele bunların içeriğidir. ne yazdıklarınıda biliriz.
45 bin tirajı olduğu için nasıl bir gazete olduğunuda biliriz.
anlamadığım başka şeyde 330 bin tirajlı zaman,200 binden fazla satan tercüman (ılıcak) tsk tarafından akredite sayılmıyormuş. ama yalan haberin kaynağı olan cumhuriyet akredite imiş. yani insanın ordu hakkında eleştiri yapmasıda kaçınılmaz oluyor bu durumda. ve cumhuriyet dışında hemen her gazeteden bir veya daha fazla yazar, bu akredite uygulamasının kaldırılmasını istedi. çünkü azda olsa demokrasiyi herkes için isteyebiliyorlar, sadece kendileri için değil.

Memduh Sarac
28/05/2003, 10:09
Merhaba dostlar,

Mustafa Balnay!ı hiç tanımam, hiç okumam. Ancak şunu merak ediyorum. Bu kişi bu haberin kaynağı olarak kaç tane genç subayla görüştü? Ya da bilmediğimiz genç subayların bir derneği falan mı var onlar söyledi. Yani şunu anlayabilmiş değilim. Bir sohbet sırasında herhangi bir genç subay "ben bu iktidardan rahatsızım" dediği için mi bu haberi yaptı?
Bu çok doğal değil mi? Yani bir elin parmakları bile bile eşit değil. Ya da genç subayların rahat olduğu bir iktidardan ya yaşlı subaylar rahatsız olursa...

Kaldı ki, varsın rahatsız olsunlar, netice itibarı ile bu iktidar çoğunluğu temsil etmiyor mu?
Daha seçim zamanından beri aynı şeyler söyleniyor. Yolsuzluk iddiaları... Artık birileri bu iddiaları kanıtlasın (mesela Mustafa Balbay. Araştırmacı gazeteci ya). Ya da ortalığa çamur atmasın.

Bana hangi iktidarın kadrolaşmadığını söylermisiniz? Olmaaaaz bunlar irticai faaliyetler yürütüyor. İrtica, masonluktan veya ateizmden daha mı tehlikeli?
Biliyormusunuz, Ordunun 90'lı yılların başında birinci dereceden tehlike arz ettiği faaliyet yahudi lobisi idi (kaynak: armageddon, aydoğan vatandaş). Ancak bir kaç yıl sonra israil ile savunma sanayinde gizli bir anlaşma yapıldı (neden gizli olduğunu kimse bilmiyor). Ve daha sonra irtica 1. tehlike oldu!!
Yazılı ve görsel basının kimlerin elinde olduğunu herkes çok iyi biliyor. İmam-hatiplilerin kapatılması sırasında Ankara'da binlerce kişi yürüyüş yapmıştı. Yürüyüş sırasında bir KAHRAMAN! çıkıp Atatürk'ün resmini onlara gösteriyordu. Orada kameramanın "resmi biraz sağa çevir, biraz ilerle" gibi komutlarıyla ne yaptığının farkında olmayan kadıncağız, binlerce kişiyi susturan obje oldu.

Volkan Uzun
28/05/2003, 10:24
memduh sarac, seçim öncesi anket yaparken, tüm tc vatandaşlarına mı soruyorlar ? yada tc vatandaşlarının bir derneği var onun mu görüşü alnıyor ?
hangi iktidar irticai faaliyetten atılan emniyet görevlilierini terfi ettirdi ve ordudan irticai faaliyetten atılanları partide ve devlette göreve aldı ?

Memduh Sarac
28/05/2003, 10:50
:)

Pek anlaşılmamış galiba..

muharrem_tac
28/05/2003, 11:01
Tarih tekekerrür etmeye devam ediyor anlaşılan.Ülkemiz yine kutuplaşmaya başladı.Bir yanda ülke menfaatinden başka hiç bir kaygısı olmadığından adım gibi emin olduğum ve bir dönem mensubu bulunmakla onur duyduğum Ordumuz,öte yanda yıllarca alt kadrolarında omuz omuza çalıştığım bir siyasi parti...

Bu ikisi şu anda birbirleri ile şiddetli geçimsizlik içindeler ve maalesef bu sorunların tam nedenini bulamadığımız sürece bu meseleler dün olduğu gibi bugün ve yarın da başımıza çoraplar örmeye devam edecek.Ortak menfaatler doğrultusunda birlikte çalışmak için Sayın Genel Kurmay Başkanımızın daha önce de dile getirdiği gibi orkestra uyumu gerekiyor.Sazlardan biri Mozart'ın bilmem kaçıncı senfonisini çalarken bir diğerinin Anadolu Türküsü patlatması bu orkestranın uyumunu bozuyor...Fakat buradaki sıkıntı uyum sıkıntısından ziyade bir önyargı ve şartlanmışlık sıkıntısı gibi görülüyor.Taraflardan biri bir diğerini irticacı olarak görürken bir diğeri de berikini dinsiz siyonist ve mason olarak addediyor.
Ben bu durumu anlayamıyorum...Taraflardan hiç mi biri gidip karşı tarafın içine karışmamış,hiç mi oturup konuşmamış?İki insan gibi hiç mi dertleşmemiş hiç mi bir çayını kahvesini içmemiş?Nasıl olur da karşısındakinin bu kadar alçalacağını düşünür nasıl bu kadar önyargılı olur?

Sayın Genel Kurmay Başkanımıza bakınız,konuşmasını birkaç kere okuyunuz bu sözlerden Türkiye'nin kötülüğünü isteyen bir anlam çıkarmaya darbe geliyor çığırtkanlığı yapmaya imkan var mı?Ya da Sayın Başbakan'ın veya herhangi bir AKP'linin?Bu aydınlık insanların her sözünde bir çapanoğlu aramanın ne anlamı var?Tabanının şiddetle karşı olduğu bir Avrupa Birliği için bu kadar koşan bir siyasetçinin gerici bir yobaz olduğuna inanmak için nasıl bir önyargı gerekiyor?

Benim gözümden böyle bir önyargı bombardımanını yapsa yapsa haberciler yapabilir.Çünkü ben bu haberci taifesinin hiç içlerine girmedim ve ne tip insanlar olduklarını da hiç bilmem.Onların gözündeki bomba haber patlatma ışığını sadece bir kere çok yakından gördüm.O sahne de iki silah arkadaşımın parçalalarını görmemek için başımı onlardan birine çevirmemle ortaya çıktı.Tam karşımda kahkahalar atarak patronuna yaptığı çekimi anlatan bir insan müsfettesi bulunuyordu.

Allah'tan tek dileğim bir gün bu basın denilen müessesenin yediği naneleri açıklamak için bir basın toplantısı düzenlediğini görmeyi bana nasip etmesidir.

Bozo
28/05/2003, 11:39
akşam ntv de balbay, çölaşan ve sunucunun konuşmalarını dinledim. yok böyle bişey. adamlar resmen darbe diyorlar ya. balbay diyorki gazetecinin biri sormuş; başkanım rahatsız olduğunuz durumlar devam ederse ne olacak? o da; bunları konuşmak bile istemiyorum demiş.yani darbe yaparuk manasında söylüyor balbay bunları. aynı toplantıda aynı g.k. başkanı darbe lafını bu çatı altında söylemek bile istemiyorum dedi diye haberler vardı. yaw hangisine inanacağız? yalancı balbay'a mı? diğerlerine mi?

Mingitau
28/05/2003, 18:34
@ muharrem,
bir gün anlatayım mı? :D

muharrem_tac
29/05/2003, 01:26
Yaw bir sana bir de Hüseyin Gönüllü'ye ; bir de haberci sayarsak Umut Aydın'a ayıp oldu ama ne yapalım.Hal böyleyken böyle...