PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Com.tr Alandalari Hakkinda

nurikaraman
07/01/2007, 22:25
Merhaba arkadaşlar bir sorum var sizlere ?

Ufak bir sorum var sizlere.
Bizim firmamız var ünvanı mesela dekorasyon tic. ltd. şti.
Biz kapı ismini yani (normal kapı, çelik kapı, mutfak kapısı, bahçe kapısı gibi....)
Yani www.kapi.com.tr alanadını satın almak istiyoruz. bu durumda kapı kelimesini tescil ettirmek istiyoruz.
kapı kelimesi şirketin ünvanı arasında mesela dekorasyon kapı tic. ltd. şti gibi mi olmalı ?
kapı kelimesi genel bir isim olduğu için yani masa, sandalye gibi.. genelde kullanılan ve bir marka ismi olmayan bu kelimelerin
tescil edilebilmesi mümkün mü yoksa böyle bir şart, zorunluluk yokmu.
bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
yoksa;
Kapı mesela dekorasyon tic. ltd. şti gibi mi olmalı ?

istrn
07/01/2007, 22:53
Eğer belirtmiş olduğun alan adı alınmamış işe ; kapı dekorasyon tic ltd şti. gibi bir şirket kurarak veya şirketin var ise o alan adını alabilirsin
2.nci yol ; Marka tescil yaparak.. mesela Bilgisayar Donanım Sistemleri BDS.com.tr bu şekilde alabilirsin yani.. K A P i acılım uydurur markam bu benim diye alabilirsin..

yesilvadi
07/01/2007, 23:47
ya ben ille de com.tr alan adı almak isteyenlere şaşıyorum, .com olsa olmaz mı? ya da bir sürü güzel uzantı var onlardan alın. hem yakında muhtemelen (olması gerektiği gibi) .tr uzantılar da verilmeye başlanır com.tr ler demode olur :P

ille de com.tr istiyorsanız şirketin isminin ya da şirketi ifade eden bir kelimenin kullanılması mümkün yalnızca, yoksa ben kapı işi yapıyorum arkadaş kapı.com.tr yi bana ver deyincevermiyorlar bildiğim kadarıyla

dvdbil
08/01/2007, 03:26
istediğiniz kelimeyi com.tr olarak alabilirsiniz bunun için kelimeyi marka yapmalısınız ve patentini almalısınız.
com.tr alırken marka ve patent enstitüsü tescil belgesi gerekiyor.