PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : İnternet Explorer Sunucu ya da DNS Bulunamadı Hatası

turansoylu
06/01/2007, 21:41
MErhaba arkadaşlar çok ilginç bir dertle boğuşmaktayım. sorun şöyle bir site var benim bilgisayarımda açılmıyor başka bilgisyarlarda açılıyor. ve site daha yeni yayına girdi ama sadece ben de hata veriyor .

omerkaratan.com site ismi. tıklayınca şöyle bir hata veriyor.. bu arada bir arkadaşımda da explorerdan açmıyor firefoxdan açıyor, daha sonra explorerdan açmayı deneyince açıyor. ama restart yapınca yine explorer açmıyor firefox açıyor.. Ben de denedim aynısını ama ben de çalışmadı başına böyle bir şey gelen var sa yardım ederse sevinirim..

res://shdoclc.dll/pagerror.gifSayfa görüntülenemiyor

Aradığınız sayfa şu an kullanılamıyor. Web sitesi teknik sorunlar yaşıyor olabilir ya da tarayıcınızın ayarlarını değiştirmeniz gerekebilir.Lütfen bunları deneyin:
<LI id=instructionsText1>res://shdoclc.dll/refresh.gif (javascript:location.reload()) Yenile (javascript:location.reload()) düğmesini tıklatın veya daha sonra yeniden deneyin.
<LI id=instructionsText2>Sayfanın adresini Adres çubuğuna yazdıysanız, doğru yazdığınızdan emin olun.
<LI id=instructionsText3>Bağlantı ayarlarınızı doğrulamak için Araçlar menüsünü sonra da Internet Seçenekleri'ni tıklatın. Bağlantılar sekmesinde Ayarlar'ı tıklatın. Buradaki ayarlar, yerel ağınızın (LAN) yöneticisi ya da Internet servis sağlayıcınız (ISS) tarafından yapılanlar ile eşleşmelidir. <LI id=list4>Internet bağlantı ayarlarınızın algılanıp algılanmadığına bakın. Microsoft Windows'un ağınızı inceleyip, ağ bağlantısı ayarlarınızı otomatik olarak algılamasını sağlayabilirsiniz (ağ yöneticiniz bu ayarı etkinleştirmişse). <LI id=instructionText6>Araçlar menüsünü sonra da Internet Seçenekleri'ni tıklatın. <LI id=instructionText7>Bağlantılar sekmesinde, LAN Ayarlarını tıklatın.
Ayarları otomatik olarak algıla'yı seçin, ve sonra Tamam'ı tıklatın.<LI id=instructionsText5>Bazı siteler 128-bitlik bağlantı güvenliğini zorunlu tutmaktadır. Yüklü güvenlik güç derecenizi belirlemek için önce Yardım menüsünü sonra da Internet Explorer Hakkında'yı tıklatın. <LI id=instructionsText4>Güvenli bir siteye erişmeye çalışıyorsanız Güvenlik ayarlarınızın bunu desteklediğinden emin olun. Araçlar menüsünü sonra da Internet Seçenekleri'ni tıklatın. Gelişmiş sekmesinde güvenlik kısmına kayın ve SSL 2.0, SSL 3.0, TLS 1.0, PCT 1.0'a ilişkin ayarları denetleyin.
Başka bir bağlantı denemek için res://shdoclc.dll/back.gif Geri (javascript:history.back(1)) düğmesini tıklatın.

Sunucu ya da DNS Bulunamadı Hatası
Internet Explorer

dvdbil
07/01/2007, 00:36
ping at siteye eğer atmıyosa ve yeni açılış dedin sabaha girer.. olduğun adsl pop bağlantısının bilmem neyi tazeledikten sonra girebilirsin..
(sadece 1 ihtimal)

TreeDY
07/01/2007, 04:39
Modeme restart attınmı peki?

bosco
07/01/2007, 10:12
site yeniyse telekomun dns'lerinin guncellenmesinde bir aksaklik olmus olabilir. diger bilgisayarlarin dns'i ile seninki farkli olabilir. ya da direk senin bilgisayarindaki kayitlar yenilenmiyordur. sana tavsiyem butun programlari kapatip baslat>calistir bolumune ipconfig -flushdns yazarak dns cache'ini temizle. restart edip tekrar dene..

alikeskin
07/01/2007, 10:46
C:\WINDOWS\system32\drivers\etc klasörü içindeki host dosyasını notpad la aç.
orada

127.0.0.1 localhost
127.0.0.1 www.siteadı.com (http://www.siteadı.com)

satıralrı var

oradan senin girmeyen sitenin bulunduğu

127.0.0.1 www.siteadı.com (http://www.siteadı.com) satırını sil

büyük bi ihtmalle sorun ortadan kalkacaktır.

turansoylu
07/01/2007, 18:29
arkadaşlar çok sağolun ben host firmasını aradım local sorun yaşanıyordur , düzelir dediler.. bu sabahtan itibaren sorun yok.. çok teşekkür ederim hepinizden..