PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Dmoz - (!) Türkçe (!)

HunTürk
06/01/2007, 21:14
Esenlikler,

Dmoz Türkçe bölümünü denetleyen bir merci yok mu? Ya da diğerleri gibi Türk düşmanlıklarıyla mı dolular.

http://dmoz.org/World/T%c3%bcrk%c3%a7e/Toplum/Sorunlar/Ter%c3%b6rizm/Ter%c3%b6r_%c3%96rg%c3%bctleri/PKK_-_KADEK/

Yakında pkknın resmi yayın organları da eklenirse şaşırmayız. Türkçe bölümün başına Türk olamayan pkklı birinin geçmesi bunun doğal sonucu. İki yıldır editörlik başvurusunda bulundum. Şikayet e-postalarına cevap bile vermediler. Bu zaman içinde başvurduğum bütün sitelerim başarısız.Sonuçta, dmoz'da listelenen sitenin yeri farklı.

reachable
07/01/2007, 21:27
Türkçe: Toplum: Sorunlar: Terörizm: Terör Örgütleri: PKK - KADEK

olaya duygusal yaklaşmamak lazım bir yerde türkiyenin en büyük sorunlarından biri teror ü tanıtmak için linkler verilmiş..

<duygusal>
daha faydalı linkler varken böyle linkler veriyorlar!!
</duygusal>

ama sonucta dmoz editorlerin düşüncelerini okuyamaz herkes editor olabilir.. Baştaki editorde türk olmadığına göre olabilir böyle şeyler

Ansugo
08/01/2007, 06:05
Ya da diğerleri gibi Türk düşmanlıklarıyla mı dolular.
..
Türkçe bölümün başına Türk olamayan pkklı birinin geçmesi bunun doğal sonucu.

Ben de editorum. Boyle bir site bana gelse ben de eklerdim. Eklenmemesi icin mantikli bir gerekce yok.

MoonWolf
08/01/2007, 18:30
Ben de editorum. Boyle bir site bana gelse ben de eklerdim. Eklenmemesi icin mantikli bir gerekce yok.
Muhakkak eklersin ona kesinlikle eminim :) benim merak ettiğim birşey var bir peKAKA'lı gelse bu sitede kendi sitesinin tanıtımını yapsa yahut bir konu hakkında ( web dizayn veya kodlama.. ) fikir istese,yardım edermisin ? ( bence edersin gibi geliyor..... )

bosco
08/01/2007, 19:00
ya ben neyi tartistiginizi anlayamadim. dmoz pkk'yi teror orgutu olarak gostermis ve icerisinede kendi sitelerini degil karsit siteleri koymus. dunya pkk'yi teror orgutu olarak bile gormuyor en azindan dmoz gormus siz gelmissiniz laf ediyorsunuz. editoru bilmiyorum nedir ne degildir ama ben burda pek yanlis birsey goremedim. pkk **** bi teror orgutudur ve dmozda aksini soylemiyor.

acemi
08/01/2007, 19:11
Bizim zaflarımız ve sorunlarımızdan Dmoz'a ne ki? Büyüklerimiz bu meseleyi kendi aralarında konusup hallederler, herkese ilan etmenin ne geregi var?

Dünya ve Internet alemi ya bizim istediğimiz gibi davranır ya da onları hizaya getirmesini biz biliriz.

:sallananTurkBayragiSmileyi:

MEHMET
08/01/2007, 19:13
...

Yakında pkknın resmi yayın organları da eklenirse şaşırmayız. Türkçe bölümün başına Türk olamayan pkklı birinin geçmesi bunun doğal sonucu...
Bu iddaanızı 1 gün içerisinde somut delillerle ispatlayınız.
+
bende dmoz un pek aktif olmasa da bir editoruyum. Sizin bu ithamlardan renci de olduğumu bilmenizi istiyorum.

turker
08/01/2007, 19:47
kimine göre filistinliler, kimine göre çeçenler, kimine göre irlandalılar, kimine göre basklılar,..... terörist. Olaya nerden(coğrafi olarak) baktığınıza göre değişiyor o grubun terörist veya özgürlük savaşçısı olması.

Çeçenler çoğumuza göre özgürlük için savaşıyor ama rusyaya göre teroristler. biz pkkya terör örgütü diyoruz, rusya onlar da kim ki diyor...

Dmozdaki durumu arkadaşlar açıklamış ama olaki başka yerde terör örgütünü öven sitelerin listelendiğini görürseniz buralara gelip yakarışta bulunmayın boşa. "bak kardeşim bu örgüt terör örgütüdür, bilmem kaç tane insan öldürmüştür, şu kadar ülke bu grubun terörist bir grup olduğunu kabul etmiştir..." şeklinde şikayetinizi siteye iletirsiniz. Baktınız düzelmiyor gidip dava açarsınız. yok bunlarla uğraşamam diyorsanız bizi de rahatsız etmeyin bi zahmet. bir şeyi savunacaksanız adam akıllı savunun, arkasında durun gerektiği gibi. yoksa buralarda atıp tutmanın kimseye faydası olmuyor.

Ansugo
08/01/2007, 23:16
Muhakkak eklersin ona kesinlikle eminim :) benim merak ettiğim birşey var bir peKAKA'lı gelse bu sitede kendi sitesinin tanıtımını yapsa yahut bir konu hakkında ( web dizayn veya kodlama.. ) fikir istese,yardım edermisin ? ( bence edersin gibi geliyor..... )

Konu kapanmis lakin imkanim varken cevap hakkimi kullanayim.

Bir PKK'liya PKK'li oldugunu biliyorsam yardim etmem. Zira bu teror orgutune yardim etmek oluyor ve bir suc. Ama kim oldugunu bilmeden teroristlere de yardim etmisizdir. Hatta bu site burada oldukca ne cok terorist ya da destekci gelip perl, php, sql filan ogreniyor degil mi? Aslinda siteyi kapatmak lazim, degil mi?

Ikinci soruya da cevap vereyim. Turkiye aleyhtari olmayan bir PKK sitesi varsa gelip sitelerini tanitabilirler. Aksi forum kurallarina aykiri olur. Buna izin veremeyiz.

Ilk yorumuna cevaben. Dmoz'un kurallar zinciri ceviz.net gibi siki kanuni yaptirimlara bagli kurallardan olusmuyor. Dmoz'a eklenen siteler haliyle uygunsa yayinlaniyor. Ornegin cogu zaman bes para etmeyecek siteler gorebiliyoruz. Ama bu bizim gorusumuz, herkesin gorusu degil. Haliyle o siteyi mantikli ve pozitif dusunerek yayinlamak durumunda kaliyoruz. Zira bize bos gelen uc sayfalik bir site bir baskasi icin cok yararli olabilir. Ayrica herkesin sitesini ekleme hakki var. Adam kayirmacilik yapilabilse de adam ayirmacilik yapilmiyor.

Yani DMOZ'da bir kategori altinda "yahu bu site bu kategoriye nasil eklenmis ki?" diye soruyorsaniz bilin ki dmoz'un ne oldugunu, ne ise yaradigini filan tam kavrayamamissinizdir.

Dmoz'da editorler genelde su isi yapar : Site sahibi sitesini eklemek ister. Dmoz editoru siteyi acar, bakar, inceler (ki bu cogu zaman oldukca kisa surelerde gerceklesen bir olay) site uygun kategori altinda istekde bulunulmamissa uygun kategoriyi bulur, uygun kategoride ki editor tekrar inceler, kategori uygunsa siteyi kendi kategorisine ekler, degilse baska kategoriye yollar.... diye gidiyor. Ornegin uygun kategori bulunamayip 5 kere bana geri donen siteler olmustur, neredeyse tum dmoz'u gezmistir.

Bence yukaridaki siteler icin kategoriler cok uygun olmus. Ayarlama yapan editorun eline saglik.

Dmoz konusu da boyledir iste, bilginiz olsun.