Tam Sürümünü Görmek İçin : Corel 12 - Sayfa Kenar Boşluğu
Predator
06/01/2007, 09:56
Merhabalar,
Bulunduğum ortamda kalite ve hız ihtiyacıma göre birden farklı yazıcılardan çıktı alıyorum. Ancak yazıcıdan yazıcıya ön izlemede kullanamayacağım sayfa aralığı değişiyor.
Ekte değişken kısmı kırmızı çizgi ile belirledim bu alanı nasıl 0 yaparım yada hepsinde aynı yapılabilecek en kucuk degere getiririm?
Farklı yazıcılardan aldığım çıktılarda mm.lik hatalar/farklılıklar oluyor.
Predator
06/01/2007, 11:13
Yeni bir konu açmayayım,
Resimlere stroke yapamıyorum? Nasıl yapabilirim acaba
Predator
06/01/2007, 13:13
Resimlere stroke yapamıyorumdan kastım, vektörel objelerdeyken object properties bölümünde stroke gözüküyor yada tools dan outline toola bastığımda çerçeveliyor ama bitmaplerde bunu yapmıyor yokmu bilen?
Bitmapleri bir nesnesinin içine yerleştirip kenarlık verebilirsin. Örnek olarak resmin ebadı kadar bir kare çiz resmi sağ tuş basılı haldeyken karenin üzerine taşı, fareyi bıraktığında açılan menuden PowerClip Inside seçerek resmi karenin içine yerleştirebilirsin. Daha sonra istediğin kenarlığı verebilirsin.
Yazıcı ile alakalı kesin bir cevap veremiyeceğim ama şöyle bir bilgi vereyim.
Corelde, çalışma alanının (A4 vs) dışında kalan nesneleri yazdıramıyorsun fakat alanın dışında kalan nesneler yazdırma seçeneklerinde sorun oluyor. Bahsettiğim olayı çalışma alanının dışına bir nesne çizip Print Prewiev den görebilirsin. Print Prewiev de iken aynen çalışma alanındaki gibi nesnelere elle müdehale edebilirsin taşıyıp yerleşimlerini yapabilirsin fakat bu değişiklikler çalışma alanında geçerli olmaz. Çalışma alanının dışında bir nesne varsa söylediğin ayarlamaları yapamıyor olabilirsin.
Predator
06/01/2007, 13:47
Bir defaya mahsus yapıyormuşuz bu özellik güzel teşekkürler, Birde yukarıda belirttiğim layout problemim var.
yukardaki cevaba yazdırma seçeneklerini de ekledim.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.