Tam Sürümünü Görmek İçin : şifrelenmiş klasör
nercan07
05/01/2007, 16:31
Bir adet klasör var bu klasör üzerinde sağ tuş yapıp genel tabında gelişmiş dediğimde karşıma çıkan penceredeki 'Veriyi korumak için içeriği şifrele' alanı seçili durumda bu seçeneği kaldıramıyorum.
Not:Bilgisayar domaine bağlı ve bağlı olduğu server değişti bununla beraber o klasörü şifreleyen kullanıcının SIDID side değişti.Ve o tiki sadece eski kullanıcı ile kaldırabiliyorum mantıken. Ve eski kullanıcının SIDID sinide bilmiyorum.
Umarım derdimi anlatabilmişimdir...
Yardımlarınızı bekliyorum....
Teşekkürler
Predator
05/01/2007, 18:45
Bilgisayarı yeni domainden çıkarıp lokal yönetici hesabı ile denedin mi?
Ayırca yeni dc eklense bile eski dc olmadan eski kullanıcı ile sisteme giriş yapabilmen gerekiyor?
Ayrıca kullanıcının değil sistemin SID'i olur. SID'ı değiştirecek özel bir işlem yapadıysan değişmez. Yaptıysanda şifrelenmiş klasörlerin silinir gider. Bence sorununu düzgün anlatamadın yada birşeyleri atladın.
yok lokalden olmaz. eski hesaplada giris yapabilmesi policy'lere gore degisir. default olarak dc'ye ulasamadan 10 defa giris yapabilirsin ama deneyebilirsin. bu arada predator sid kullanicinin olur hocam sen karistirdn onu bence.. eski dc tamamen silinmisse o dosyayi acmak icin birsey gelmiyor aklima ama eger eski dc duruyorda sadece hesap silinmisse domain'deki file recovery agent kullanicilari ile (genelde administrator) bu dosyayi acabilirsin..
birde eger bir klasor uzerinde paylasim vs hakki verdiysen bu eski kullaniciya o klasorun guvenlik ayarlarinin bulundugu yerde eski kullanicinin sid'sini bulabilirsin veya adminin filan sid'si biliniyorsa asagidaki programla sid'ni degistirebilirsin.
http://download.sysinternals.com/Files/NewSid.zip
Predator
06/01/2007, 01:34
Bosco haklı SID'de yanlışım var o zama konuyu dağıtmadan kafama takılan birşeyide ben sorayım,
SID kullanıcıya özel birşeyse image ile klonlanan pclere neden sysprep yapıyoruz sadece yeni bir kullanıcı açtığımızda eklediğimizde sıd değişmezmi? Neyle ilgili o zaman
kullanıcı, grup ve pc' lerin SID' i olur. ayrıca sysprep' i sadece sid değiştirmek için yapmıyoruz ki...
evet hocam sysprep'i sadece sid degistirmek icin degil bilgisayar ismi vs gibi herseyi kolay bir sekilde degistirmek icin kullaniyoruz. aslinda her bilgisayarda yukarida soyledigim newsid programini calistirsak ve bilgisayar ismini elle degistirsekte sorun cozulur. sysprep daha saglikli ve hizli cozum..
nercan07
08/01/2007, 10:39
Arkadaşlar durum şu şekilde biz sever i yedinen kurduk ve system backuplarını daha önceki arkadaşlar almamış bu yüzden eski sidid leri bilmiyorum anladığım kadaryla o klasörü ve içindekileri unutmaktan başka çare yokk
redkit35
14/01/2007, 18:58
Kardeşim bence uğraşma çünkü olması imkansız.Bunu eski sisteminde kullanabilrdin.Artık çok geç.Kolay gelsin.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.