PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Msn Messenger ile Hack Saldirisi

civciv
05/01/2007, 16:15
Arkadaslar, 30dk evvel bir hack saldirisiyla karsilastim.

Msn'imi hactigimda bi kisinin beni kaydetmis oldugunu farkettim, daha kabul et/reddet butonlarina basmamistim ki bilgisayar birden cok yavasladi, firewall yazilimim msn messenger ve bootstramp.exe dosyasinin udp portu uzerinden cikis yapmak icin izin istedi.Izin vermedim.

Izni vermeyince msn messenger acik kaldi ama hic kimseyle yazisamadim.bana mesaj yazanlarin mesaji ulasmadi, benim yazdiklarim gitmedi.

Nasil oluyosa, msn'i kapatip tekrar actigimda da ayni kisi beni yeni eklemis gorunuyor ve kabul et/reddet penceresi geliyor. O pencere gelince de firewall'um udp portundan cikis yapmak isteyen dosyalar tespit ediyor.Ayrica tcp portundan cikis yapmak istedikleri de oluyor.

Simdi msn messengeri kaldirdim ancak hala tedirginim, ne olup bittigi konusunda hicbir fikrim yok.Tum belgelerime bir virus/trojan bulasmis olabilir mi?

Benim tahminim ezik bir arkadas sifremi calmaya ugrasiyor, konu hakkinda bilgi verip yol gosterirseniz sevinirim.

Predator
05/01/2007, 16:33
Enteresanmış, uzaktan yapılan bir saldırı olduğunu sanmıyorum.

Priapos
05/01/2007, 16:44
Büyük İhtimalle Önceden Trojan Yedin.
Başka Pc de Dene.
Sonucu Yazarsan Bizde Öğreniriz.

Meteryus
05/01/2007, 22:25
Bence derhal güncel bir antivirüs ile tarama yap.

hmustak
05/01/2007, 23:10
şu MSN dondurucu dedikleri şey olmasın? Bir araştır istersen

berkan52
09/01/2007, 16:20
şu MSN dondurucu dedikleri şey olmasın? Bir araştır istersen

onla alakası yok. önceden bi trojen yemiş. bence iyi bir anti-virüsle sistemini tara.