Tam Sürümünü Görmek İçin : windows format sorunu
arkadaşlar benim sorunum;(windows xp home türkçe)yüklemeyi windows'tan yapıyorum fakat haliyle format atamıyorum.Yüklemeyi cd den başlatıyorum,önyüklemeyi yapıyor.kur için enter diyorum"bilgisayara bağlı sabit disk bulunamadı.sabit disklerin açık ve bilgisayarınıza doğru şekilde bağlanmasını, diskle ilgili donanım yapılandırmasının doğru olmasını sağlayın" diyeileti veriyor.Bana yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler:aglama:
Predator
05/01/2007, 16:02
Büyük bir ihtimalle sata disk kullanıyorsun ve normal kurulum yapmaya çalışıyorsun yükleme ekranında yazdığı zaman F6 ya basıp anakartının yanında verilmiş olması muhtemel diskti takıp devam et.
dediğin gibi sata deniycem sağol (cd yi bulabilirsem)
:hey:
Predator
05/01/2007, 16:29
Diskten kastım disketti yanlış anlamışsın, bulamazsan anakart üreticisinin sayfasından modeline göre indir.
ok seni geç anladım ama bende (DİKET VAR AMA DRİVER) disket yuvası yok şimdi anakarta bakıcam ve cd ye indirip ordan deniycem.sanırım doğru yapıyorum.sağol
Predator
05/01/2007, 18:36
Fazla aramana gerek yok ihtiyacın olan cevaplar cevizde daha önce tartışılmıştı.
Disket sürücü olmayan bilgisayara SATA Disk tanıtmak. (http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=33846)
Kısaca sistemini yükleyene kadar satayı disable edip, kurulum bittikten sonra enable edip sürücüsünü yükleyeceksin, Bu yolu yapamazsan seni ilgilendiren cevap bu (http://forum.ceviz.net/showpost.php?p=244341&postcount=5) olacaktır.
Dediğin şekilde yaptım ama aynı yerde aynı söylemi veriyor.önceki forumu da okudum fakat ordsada çözüm yok.yanlız bir arkadaş orada bios ta fast write yi disable edip yüklediğini söylemiş onu deniycem artık yarın.çaban için teşekkürler
vıasata/ıde raid driver (MSI) cd yi buldum f6 yapıyorum fakat cd yi okumuyor bulunama dı diyor.ne yapmam gerek bifikrin varmı bios la ilgili olabilirmi?
doğru sürücüleri diskete atman gerek. 2. seçenek cd ye entegre edebilirsin www.nliteos.com nlite kullanarak entegre işini kolayca yapabilirsin.
3. seçenek BIOS' tan eğer IDE moduna geçebiliyorsan, bu modda kurup sürücüleri Windows' u kurduktan sonra yükleyebilirsin.
AhmetBSD
06/01/2007, 03:25
cd okumazki cd nin icinde sata driveri var driverin icinde oemsetup.txt dosyasi olur onu diskete aktarip disket gostereceksin bunu yapmaya zamanin yoksa
bios dan disk modunu Raid yerine ide ye cevir bu sefer ide modda disk calisacaktir senden driver istemez windows u da kurarsin ayni durum linux icinde gecerli
arkadaşlar ilginize teşekkür ederim.biostan ıde yapıp deniyecem.şu an başka yerdeyim pazar günü neticeyi yazarım.(DİSKET YUVAM YOK .DİSKETTEN YÜKLEYEMİYORUM.IDE DE YÜKLEMEYİ YAPIP DRİVERLERİ YÜKLEDİKTEN SONRA.SATA RAID YAPSAM SORUN OLURMU?
driverları yükledikten sonra artık IDE modunda açılmaması gerek zaten.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.