PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : ekrandaki görüntü donuyor

cemali135
04/01/2007, 19:41
arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim...
sistemim xp profesyonel türkçe, celeron 2.66, 256 ram, 40 hdd, 128 erkan kartı
bilgisayarımla internete girdiğimde ve bir kaç internet sitesini aynı anda açtığımda ev açtığım bu siteler arasında hızlı geçişler yaptığımda bilgisayarım donuyor yani ekran donuyor fare çalışıyor ama hiç bir işlem yapmıyor birde kasadan kesintisiz bir biiiippppp sesi geliyor bilgisayarı kapatmak için reset atıyorum ve bilgisayar tekrar açıldığında normal olarak açılyıyor ancak yine aynı şekilde zaman zaman bilgisayarım donuyor, ancak nete bağlanmadığımda diğer proğramlarla çalışırken bilgisayarımda herhangi bir sorun olmuyor. bunun üzerine benim denediklerimi anlatayım...
1-xp yi yeniden kurdum... aynı sorun
2-internet explorer 7 yi kurdum... aynı sorun
3-virüs proğramı kurdum taradım (avast)... aynı sorun
4-ram i yerinden çıkartarak diğer slota taktım çalıştırdım...aynı sorun
5-ram temizleyen proğramı kurdum çalıştırdım... aynı sorun
başka yapmam gereken bişi varsa lütfen söyleyinde onuda deneyeyim sinir krizi geçirmek üzereyim...

Predator
04/01/2007, 23:15
Kasadan kesintisiz sinyal sesi alman zaten sorunun çok büyük bir ihtimalle donanımsal olduğunu gösterir, Anakartının marka/modeline göre kendi sitesinden sinyallerin anlamlarına bakarsan belki spesifik bir sorundur ancak kesintisiz sinyal genelde power problemlerinde duyulur.

eRDem®
07/01/2007, 07:48
büyük ihtimalle İşlemcimde, İşlemci fanında sorun olabilir. Deneyebilcen başka işlemci varsa deneme yanılmayla bulabilirsin :D

AntiOksidan
08/01/2007, 19:31
BIOS seslerinde uzun süreli (tabi BIOS'a göre değişir) ses işlemci de ki sorunu gösterir.
yuvasına iyi oturmamış veya çok ısınmış olabilir

nercan07
09/01/2007, 16:29
Donanımsal olduğuna bende katılıyorum fakat işlemci veya ram dışında ses kartı ethernet kartı yada ekran kartı veya bunlardan herhangi birinin slotunda da sorun olabilir eğer işlemci ve ram de sorun olmadığından emin olduysan birde bunları kontrol et derim

paul
15/04/2007, 18:26
arkadaşım öncelikli olarak belirtmeliyimki bu sorunu ben bi süredir yaşıyorum
bir arkadaşımın bilgisayarı senin dediğin şekilde donuyor ve bazen reset atıyor bazen donup kalıyor
bazende ekran kapanıyor kasa çalışmaya devam ediyor
sorunun tam olarak aynı şekilde işliyorsa
hatanın kaynağı şu
( aygıt çakışması )
bunun için masa üstüne sağ tıkla özellikler/ayarlar/gelişmiş/bağdaştırıcı/ bu pencerede ekra kartını göreceksin tekrar özellikler/kaynaklar
açılan pencerede altta çakışan aygıt listesi adında küçk bi pencere var
eger orda bi liste sunmuşsa sorunun aygıt çakışması
çözümü: denetim masası/yönetimsel araçlar/bigisayar yönetimi/aygıt yöneticisi/
bu pencereyi acıkken tekrar masa üstüne dön sağ tıkla özellikler/ayarlar/ &
( ilk işlemi tekrarla )
çakışan aygıtın yada yada aygıtların isimlerini al ve aygıt yöneticisinde bul onları
aygıtın üzerine çift tıkla açılan pencerede " aygıt kullanımı " adı altında küçük bir pencere var
son olarak aygıtı devre dışı bırak ve bu soruna hoşcakal de ..
saygılarımla