PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : dedicated server ve e-ticaret fikir öneri

serser
04/01/2007, 16:40
Merhaba Arkadaşlar.

Uzun süredir ceviz forumun aktif bir okuyucusuydum. Arama yapmam gerekti üye oldum ve ilk sorumu sormaya artık hazırım :)

bir firma için e-ticaret sitesi kuracağız. tabi kendi serverlarında olmasını istiyorlar.
Bu zamana kadar hep reseller hesaplarla çalışmış birisi olarak biraz araştırma yapmak istedim ve o andan itibaren kafam çok karıştı. en iyi çözüm için sizlerinde fikrini almaya karar verdim. Çünkü 59$ aylık fiyat diyen firmalardan bir windows bir plesk istediğimde fiyat 150$ olmakta. ve VPS denen sistemin de varlığı beni iyice kazıklanırmıyım düşüncesine itti.

Nede olsa hayatta alınabilecek en ucuz şey başkalarının deneyimleridir.

aslında sormak istediğim şey 1 adet e-ticaret sitesi ve belki 1-2 de firma ile ilgili web sitesini barindirabileceğim hızlı ve kap-kaççı mantıkta olmayan firmalar nasıl bulunur?

güvenlik ve hızlı bir site için nasıl bir dedicated paket olmalı?
mesela web araştırmalarımda

Windows Plesk 2400
Amd 2400 XP İşlemci
512 MB DDR-RAM
80 GB HDD
5 Adet IP
Aylık 1000 GB BW
Windows 2003 Web
Plesk 7.6.1 For Windows Türkçe *
Kurulum Ücreti: 0 $
Aylık Ücret: 125 $
* Sınırsız Domain Hakkı

verirken başka bir firma

INTEL P4 Dual OEM Dedicated Server
INTEL Pentium 4 Dual 2.8 Ghz
- 800 Mhz, 2x1 Mb Cache
- 1024 MB DDR2 667 Mhz Ram
- 80GB/7200 Rpm SATA2 8MB C. HDD
- Micro-Atx Form
- 512 Kbit/Sec Bağlantı

aylık 89$ +windows+diğerleri olarak ayda10$ ek ödemeyle 1 yıl sonuda sunucuya sahip olabilirsiniz demekte. bunlar tabi yerli firmalar.
isimlerini reklam yapıyormuş gibi görünmemek için vermedim. yurt dışı piyasasından zaten örnek vermeye kalksam sanırım herkez çıldırır. p3 servera aylik 150$ ++++ diyen firmalar mı ararsınız ben işin içnden çıkamadım.

Sizlerden daha önceki tecrübelerinize dayanarak baş ağrıtmayacak sunucu sorunları yaşatmıyacak ve tabi şunun için para bunun için para demiyecek bir yerli/Yabancı firmaya ihtiyacım var.

fikirlerinizi Paylaşmak dileğiyle

Saygılarımla

dvdbil
05/01/2007, 02:03
Yerli sunucularda biliyorsun hat kapasitesi oldukça pahalı öncelikle bu konuya değinmen gerektiğini düşünüyorum VPSler gün geçtikçe hızlı bir şekilde artmakta özelliklede fiyat uygunluğu son kullanıcılara cazip geliyor ama dediğim gibi VPS veya dedicated yerli olacaksa senin ilk sorun hat kapasitesi bant genişliği olmalı.
yerli sunucular için eminim biliyorsundur hostbul.net en iyi kaynak ama sana tavsiyem var ki yerli olacaksa hangi ildeysen olduğun ildeki sunucu firmalarıyla birebir görüşmen olacaktır.
yabancı sunuculara gelince, bir türk firmasından yabancı sunucu alacaksan tavsiyem şu ki direk yabancı siteleri incele hem daha uygun fiyat alırsın hemde sunucu için teknik destekle birebir direk görüşme sağlarsın önerebileceğim iki site var lunarpages.com ve özellikle godaddy.com.
bu iki sitede güvenilirdir godaddy lunara göre daha kalitelidir ve çok müşterisi var.
kolay gelsin

exedat
09/01/2007, 23:52
dünyanın en iyi dedicated firmaları içerisinde lunarpages ve godady yok hosting diyebilirsiniz ki dreamhost hostingde trendi yakaladı ama dedicated ap ayrı bi konu daha fazla bilgi için irtibata geçebilirsin.burda tüm firmaları ayrı ayrı anlatamam

aokocax
10/01/2007, 05:03
yabancı
layeredtech

yerli
labina/radore

bakarak fikir edinebilirsin. ayrıca windows 2003 web edition ile sql server harici bir çözüm düşünmen gerekir.

AhmetBSD
10/01/2007, 22:13
e-ticaret dedicated sunucularda yapilmaz..

bosco
10/01/2007, 23:26
eticaret niye dedicated sunucuda yapilmaz?