Tam Sürümünü Görmek İçin : FireWorks Mx 2004 ve gif
DotNetKid
27/12/2006, 08:20
grafik için fireworks mx kullanıyorum. fakat cozemediğim bir sıkıntım var. mesela transparan ozelliği olan bir gif'i export etmeye çalışıtıgım da, açılan export penceresinde, değişik gif özellikleri var. fireworks çalışma ortamında güzel görünen gif i export ettiğimde bozuluyor. bozulma az oluyor. fakat sonucta kalite düşüyor. ben bunu istemiyorum. ordaki ayarlarını hepsine(!) baktım. en kaliteli export edebildiğim ayarlar:
format: gif
palet: websnap Adaptive
loss: 0
renk: 256
dither: 100%
ama olmuyor. istediğim şey, başka bir program kullanmadan, fireworks te yapılabilir mi..
DotNetKid
05/01/2007, 13:03
fikri olan yok mu?
doronty37
05/01/2007, 13:18
gif 256 rengi desteklediğinden, fazla renk barındıran resimlerde mutlaka bozulma olacaktır.
eğer transparan özelliğini kullanmak istiyosan, png formatını dene. firefoxta sorunsuz çalışıyor, ie'de transparan png için javascriptler mevcut.
Palet bölümünde Websnap Adaptive yerine bir de Exact'ı deneyebilirsin. Fakat Dither seçiliyse zaten en iyi çıktısını veriyordur, büyük ihtimalle resimde 256'dan daha fazla renk bulunmakta..
fireworksta hatırlayamadım ama 16bit renk çalışma durumu varsa belirttiğin sorunun gayet normaldir
DotNetKid
07/01/2007, 18:18
anlamıyorum. millet gif formatında ne güzel grafikler hazırlıyor. rengarenk. eminim onların grafiklerindeki renk sayısı benimkilerden cok daha fazladır.
peki işin içine photoshop u katsak düzeltme yapabilir mi?
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.