PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Corel Draw ipucu

busy
20/05/2003, 09:33
Acik Nesnelere Dolgu Uygulamak

Kare, Dikdortgen, Daire birer kapalı nesnedir ve dolgu rengi uygulayabiliriz.

Acik nesnelerde ise durum farklidir, Bu uygulama genelde clipartlarda kullanilsada , bir cok calısmada kullanabiliriz.

Corelde Herhangi bir yolla acik hale getirdigimiz ( Bezier Tool, Freehand Tool vb. ) bir nesneye dolgu uygulamak icin

Tools - Options ( Ctrl + J ) Menusunden
"Document" bolumunun altındaki "General"i tiklayin.
Pencerenin sag kismindaki "Fill Open Curves" secenegini onayladiktan sonra acik nesnelere dolgu uygulayabiliriz.

Corelin ikinci seferki acilinda bu secenek deaktif oluyor.

ab
21/05/2003, 14:03
Güzel. :)

kursad
21/05/2003, 22:29
sağlam bir corelci var aramızda :p

maestromik
21/05/2003, 22:36
kim var..?

ArkHe
21/05/2003, 22:44
<$aka>
bir de sağlam kör var :D
</$aka>

maestromik
21/05/2003, 22:46
ben kuzey egeden zeytin ülkesinden..

Disconnecting
15/07/2004, 22:34
busy saol bu gün başıma gelmişti bu olay bende dış contur lerini çizip en üste bir dolgu çizerekte onun altına atıp olayı yapmıştım ama senin dediğin çok güzel deniycem saol :)

Yüksel Ünal
20/07/2004, 12:23
(Sağlam bir corelci var aramızda - kursad) benden söz edildiğini duyunca geldim hemen

kursad
21/07/2004, 19:31
Ve bir sağlam corelci daha... hoşgeldin Yüksel

cajans
24/10/2004, 18:12
slm corelci arkadaşlar.sizlerden çok şey öğreneceğim galiba :))

h.ibrahim
09/05/2007, 11:10
Arkadaşlar Corel Draw da bayrak çizdim ve dalga şekli vermek istiyorum. Bunun Photoshopda yapıldığını biliyorum fakat Corel Draw da nasıl yapılır. Yardımcı olurmusunuz.

h.ibrahim
09/05/2007, 11:31
arkadaşlar Corel Draw da bayrağa dalga şekli vermek istiyorum. yardımcı olurmusunuz.

G-Ö-L-G-E
09/05/2007, 18:04
Ctrl + G tuşuna bas. Bayrak seçiliyken. Bayrak normalde siyahla kırmızı bir geçiş sağlar. (Liner, Radial vs seçenekleri var) Buradan Edit Fill seçeneğini işaretler ordan, Custom Optionunu işaretleyerek göreceğin renk geçişleri çıkar. Tabloda bu renk geçişleri üzerinde çift tıklama yaparak noktacıklar oluşturabilirsin. Noktacıklara Renk atayarak ve koordinatlarını belirleyerek ayrıca açısını vererek ayarlayabilirsin. Bunun yanında bayrak yine kare şeklinde kalmaya devam eder. Bunu önlemek için, Bayrağın yamuk durması gereken yerlerine elips veya vektör çizerek sonra bayrağı kes. Bu şekilde bayrak kare olmaktan çıkmış dalgalı bir görünüm almış olur. ... Umarım faydamız dokunmuştur. Saygılarımla. ...

Hikmet
12/05/2007, 18:50
Registration Color

Bilindiği üzere CorelDraw programı yanlızca cmyk değil aynı zamanda spot (ekstra) renk ayrımı yapabilmekte.

Fakat bazı kullanıcılar için özellikle desinatörler için Corel'in uyguladığı Aks-Cros uygun olmayabiliyor.

Bu sebeple Kullanıcı kendisi her renk için ayrı ayrı renklerde akslar atmak durumunda kalıyor bu sorunu kökünden halleden bir çözüm... Registration Color

İstenilen aks istenilen boyutta şekilde vs. çizildikten sonra

-Shift+F12 tuşlarıyla renk paleti açılır.
-Model bölümünde (Şuanda aktif olan bölüm) kutu açılır ve en altta Registration Colar seçilir.
-Uygulandıktan sonra bu renge sahip aks bütün renklerde gözükecektir. Pantone Kullanan kullanıcılar için idealdir...

Dağdeviren
12/05/2007, 22:22
Bir sağlam daha var şimdilik takipte

mehmetyakup
17/02/2008, 14:53
arkadaşlar, süpersiniz. hepinize teşekkürler

beceriksiz
21/02/2008, 23:26
selam arkadaşlar bende öğrenmek istiyorum ve aranıza yeni katıldım, inşallah beni de kabul edersiniz. bana tavsiyeleriniz nelerdir ? kolay gelsin herkese.....