PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Corel'da sayfayı jpeg olarak kaydetme

arxabe
23/12/2006, 13:07
mrb arkadaşlar
ismim yaşar siteye yeni üye oldum , bir dergi çıkaracağız tasarımını ben aldım, biraz araştırdıktan sonra dergiyi corel draw ile yapmaya kara verdim :kuul:
benim şöyle bi sorum var
mesela bir kapak yapıyorum ,kapağı bitirdim kaydedicem.Ama ilginç bir formatta kaydediyo işte uzantısı .crd .Şimdi bunu matbaaya verince bu formattaki bi dosyayı matbaacı açamayacak yanılmıyosam .Mesela dosyayı jpeg olarak kaydedersem gayet güzel olur hemde anlaşılır en azından matbaada sorun yaşamam diye düşünüyorum .Tasarımı bitirdikten sonra nasıl jpeg olarak kaydedebilirim acaba ?:garip:
yardımcı olursanız sevinirim ...

busy
23/12/2006, 19:42
hoşgeldin yaşar, işi bitirmeden matbaa ile görüşürsen daha doğru olur. Matbaaların farklı uygulamaları olur kimi belgeyi tiff olarak ister kimi cdr

Matbaadan önce dikkat etmen gereken şeyler var. Çalışmanı CMYK olarak hazırlamalısın. Çalışmanda kullandığın resimler yüksek çözürnükte olmalı. Çalışmanda kullandığın fontları da convert etmen gerekir.

Fikir vermesi açısından buraya (http://www.webdersleri.com/sayfa.asp?id=469) ve buraya (http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=10134&highlight=matbaaya) bakabilirsin.

arxabe
23/12/2006, 23:35
hoşbulduk busy ,verdiğin bilgiler için teşekkür ederim :super: ,
daha bi kaç saat öncesine kadar şöyle bir yöntem deniyordum ,
önce corel drawda tasarımı yapıyor daha sonra printscreen tuşuna basıp dosyayı jpeg olarak kaydediyordum :hiohahoha pratik zeka işte ,sağol kardeş verdiğin bilgiler işe yaradı ...

kutluay
24/12/2006, 01:15
"dosyaadi.jpeg" yazarak kaydet, şimdiye kadar işe yaramadığını görmedim.

xxsiyahxx
24/12/2006, 19:05
kardeş, aslında corel o matbaa da yüklü olması lazım ve çalışmayı convert ettikten sonra bi problem olmaz. Ama daha genel bir çözüm istiyorsan önerim şu; file> Publish to PDF

Oradan da alttaki PDF Style bölümünden PDF For Prepress i seç sağda settings var ona tıkla

objects sekmesinde sol alttaki değerleri 300 olduğundan emin ol (300 dpi=baskı kalitesi)

advanced sekmesibde cmyk renk değerlerinde olduğunundan emin ol

ve gönül rahatlığı içinde yolla :)

efems
29/12/2006, 02:16
kardeş, aslında corel o matbaa da yüklü olması lazım ve çalışmayı convert ettikten sonra bi problem olmaz. Ama daha genel bir çözüm istiyorsan önerim şu; file> Publish to PDF

Oradan da alttaki PDF Style bölümünden PDF For Prepress i seç sağda settings var ona tıkla

objects sekmesinde sol alttaki değerleri 300 olduğundan emin ol (300 dpi=baskı kalitesi)

advanced sekmesibde cmyk renk değerlerinde olduğunundan emin ol

ve gönül rahatlığı içinde yolla :)

TÜM BU İŞLEMLERDEN SONRA RESİMLER İÇİN EMBED ETMEYE GEREK VAR MI?
(advanced sekmesinde ki embedded files ın aktif veya pasif olması önemli mi? PDF de)
Teşekkürler.