PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : BiLmiyOrdum[Okuyunuz]

ÖgrenCi
23/12/2006, 00:26
ÖnceLikLe biraz önce üyeLiğim ban yedi sebep: Lütfen yardım diye basLık açmışım fakat şu varki sabaha yetişmesi gereken bi ödevim var ve ben ne yapacağımı şaşırdım aciLiyetini beLLi etmek için rica ettim.

biLmiyOrdum öyLe bir yasağın oLduğunu ki siz yöneticiLer şuan en azından beni banLamadan önce keşke uyarsaydınız yada en azından önce ödevim için destek oLsaydınızda sonra yine banLasaydınız çünki çok zor durumdayım!

ben yine ödevimi buraya not düşücem yardım etmek isteyen arkadaşLarın insifiyatini bekLiyOrum..Teşekkür Ederim.

Daha önce C'de yazıLmış bir programın içindeki C kodLarını ekrana yazdıran programı yazınız??

perlci
23/12/2006, 00:40
Derlenmiş C kodumu? Assembly denmi bahsediyorsun? Yoksa editörmü?

ÖgrenCi
23/12/2006, 00:43
bunun ayrıntısını söyLemedi hocam fakat derLenmiş C Kodudur gaLiba sağoL iLgin için.

perlci
23/12/2006, 00:47
Derlenmiş c kodu yani bildiğimiz exe dosyalarını Assembly ile açıp bakabiliyoruz,fakat tekrar C kodu olarak geri dönüşüm yapamıyoruz. Assembly ile kaynak üzerinde değişiklik yapmak mümkündür. Bunun için aşağıdaki linkten daha fazla bilgi alabilirsin.
http://forum.ceviz.net/forumdisplay.php?f=49

ÖgrenCi
23/12/2006, 00:50
Peki Editör Kod ise naparım ? ben bu programı nasıL yazıcam ?

perlci
23/12/2006, 00:58
Çok sayıda editör var ama hangisi? ayrıca bu tür kodları yazıp derleyebileceğin örneğin Microsoft Visual Studio gibi programlarla hem kod hemde derleme yapabilirsin. Dedim ya bu daha çok senin ne yapmak istediğine bağlı.
Arıca ödevinin konusunu sanırım sende bilmiyorsun.Böyle sana kimse yardımda bulunamaz.

Ansugo
23/12/2006, 01:00
siz yöneticiLer şuan en azından beni banLamadan önce keşke uyarsaydınız

İyi uyarıyorum. Konu başlığında konuyla alakalı anahtar kelimeler yazmalısın.

Ve Türkçe yazmalısın. Abuk sabuk bir dille değil.

Gerek olmadığı sürece yazıları ortalayıp kırmızı filan yapmıyorsun.

...

Gerçi senin her yerin uyarı. Nereni uyarıcağız anlamadım.

acehreli
23/12/2006, 02:11
Bence derlenmis bir programin kodlari olamaz. OgrenCi'nin cok yeni basladigi anlasiliyor. Kolay bir odev olmasi icin bence kaynak kod dosyasini acan programdir.

OgrenCi, bunun icin fopen islevini ogrenmek gerek. Ondan sonra fgets ile dosyayi satir satir okuyup istedigin yere gonderebilirsin:

1) Dosyanin adini komut satirindan oku (argc ve argv'yi bilmen gerekiyor)
2) fopen ile dosyayi ac
3) Dosya sonuna gelene kadar fgets ile satir satir oku
4) Okudugun satirlari ekrana printf ile yazdir

Ali

acehreli
23/12/2006, 03:24
Ansugo'nun soyledigi gibi, konu basligini lutfen konu hakkinda bilgi verecek sekilde secelim. Yoksa bu konuda oldugu gibi, biz basligi "BiLmiyOrdum[Okuyunuz]" olan bir konuya devam etmis oluyoruz. :)

Ali