Tam Sürümünü Görmek İçin : c++ borland mi eclipse mi? yoksa ikisi de mi degil? peki ne?
selamlar!
:)
c++ ögrenmeye baslamam lazim, ama nerede yazmaliyim? borland ücretsiz degil snirim, sitesinden indirmeye calistim eclipse gibi kolay olmadi, simdi sorum, eclipsede de c++ calistirilabilecegini duymustum, cidden mi? ne tavsiye edersiniz?
selamlar..
senn
acehreli
23/12/2006, 01:06
Benim bildigim kadariyla Eclipse cok gelismis bir metin duzenleyicidir. Kaynak kodda kullanilan tUrlerin, nesnelerin, vs. nerede tanimlandiklarini hemen gostermek gibi bir cok yetenegi vardir. Ama derleyici degildir...
Eclipse ile yazip Borland gibi bir derleyicide derlemek gerekir. Borland'in ucretsiz derleyicisi de var; ama o derleyici, gorsel gelistirme ortamini icermiyor.
Amac C++ ogrenmekse, ben g++'i iceren Dev-C++'i oneririm.
Ali
eclipse'de plug-in ekleyerek c++ ile çalışabilirsin.
cdt; eclipse ile c++ geliştirmek için kullanılan bir plug-in
http://www-128.ibm.com/developerworks/opensource/library/os-ecc/
selam,
:p
cevaplariniz icin cok tesekkürler. Ben Dev-c++ yükledim ama eclipsele alakali sorularim var, simdi normal eclipse.org adresinden eclipse yükleyince, onunla direk java calisabiliyorum ama plug-in de yükleyince ayni zamanda c++ da mi calisabiliyorum? Yoksa C++ icin özel eclipse yüklemem mi lazim? Ben bu konularda cok cok yeniyim o yüzden simdi plug-in ne demek diye sorarsam bana gülmeyin :kuul: eclipse plug-in yüklemek demek ne demek? simdiden cevabiniz icin tesekkürler! Ayrica söyle bir sorum var, teknik zor mu bana mi zor geliyor? ben mi abartiyorum? cok mu komplex düsünüyorum?
selamlar
senn
eclipse +
CDT +
mingw (windows için ) +
msys( windows için ) +
gdb
mingw , msys ve gdb nin exe leri sistem path üzerinde ise
eclipse bunları kullanabiliyor.
değil ise eclipse içerisinden ayarlanabilir.
Pek tabii ki CodeBlocks
Kullanımı kolay
ücretsiz
Windows,Linux yada MacOs de çalıştırabilirsiniz
C++ ile yazılmış //DevCpp Delphi ile yazılmıştır
Bakınız (http://derindelimavi.blogspot.com/2006/10/code-blocksa-giri.html)
Bence programlama ile uğraşacaksanız Direk Linux a geçin. Bütün derleyicilere ve Geliştirme ortamlarına ücretsiz erişebilirsiniz. Üstelik Linux altında programlama öğrenirseniz borland vs. geliştirme ortamına bağlı kalmadığınız için her ortamda kod yazabilecek durumda olursunuz...
BloodShed DecCPP windows ortamında çalışan çok iyi bir derleyici arkdaşlarımızdan biri önermiş zaten. Güzel yanı LINUX taki gcc derleyicisi ile uyumlu (zaten onun üzerine kurulmuş.) bir derleyici. Yani gcc de derlerken ne hata alırsanız bu derleyici de alabilrsiniz. Daha da güzel yanı DDK içeriyor microsofttan parayla alsanız dünya para tutar. (SDK değil DDK Driver Development Kit). Ücretsiz daha ne olsun.
OpenGL den Windows API ye kadar basit örneklerle geliyor. Şiddetle tavsiye ederim
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.