PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : video düzenleme

ulucay_1
18/12/2006, 19:58
selam arkadaşlar ben kendi profesyonel kameram ile film çekiyorum sony dv cam ama çektivim videoları düzenlemek için güzel bir program bulmadım...
ne denediysem ya yetersiz ya da videoların görüntüsünü bozuyor yani ben kameramda çektiğim görüntüler üzerinde netlik bozulmadan oynamak istiyorum...
güzel bir program tafsiye edeniniz olursa sevinirim...:aglama:

msconfig
18/12/2006, 23:02
selam dostum,

çektiğin videoyu mpeg formatına çevirip TMPGEnc Plus programıyla üzerinde istediğin değişikliği yapabilirsin. kesme ve birleştirme işlemi de çok basit.
zaten avi olarak üzerinde değişiklik yapan bir program duymadım, bilinen bazı programlar ise ses ve görüntünün birbirinden hızlı veya yavaş gitmesine sebep oluyo.

kolay gelsin.

kaan_2000
19/12/2006, 11:51
ulead video studio 10 dene ama senin net görüntü alman birazda kaydederken sececerğin format önemli kaydederken dvd veya mpg2 dene.

shell
08/04/2007, 20:25
tmpgenc plus programını bir yürlü indiremedim:(

ao772520
08/04/2007, 20:42
videoyu mpeg formatına hangi programla yapmamızı tavsiye edersiniz?

vbtarık
11/04/2007, 10:57
arkadaşlar ya hepiniz ilk mesajınızı bana mı yazdınız? ne gzl :)

ben hâlâ bulamadım

kursad
14/04/2007, 16:14
Merhaba, video işleme konusunda bir zamanlar çok uğraşmıştım. Çok dertli bir iştir (özellikle windows'ta) yani işin detayı çok fazla. Fakat sen sadece amatör klipler hazırlayacaksın. Tavsiyem kesinlikle düzenleme, kurgu, vs yaparken kodlama işine girme. Elinde bir DV kamera varsa görüntüleri DV olarak işleyebilirsin. Hem kalite düşmez hem de zamandan kazanırsın. Bugün hemen hemen bütün video işleme programları DV kurguyu destekliyor. Adobe Premiere ve AvidExpress aklıma ilk gelenleri.

Bu arada şunu da söylemeliyim; videoyu bilgisayara aktarırken Firewire (d-link) kullan. USB arabirimini kullanırsan mecburen akış çalıştığı için bir şekilde koldamak zorunda kalacak ve kalite düşecek. Fakat Firewire kullanırsangörüntü kaybı sıfır olacak ve kurgunu da hızlı yapabileceksin. Hatta kameranda "firewire in" özelliği bulunuyorsa bir montaj masasına da sahipsindir demektir. Burada ya da başka forumlarda (tam hatırlayamıyorum) bu konularla ilgili detaylı yazılar yazmıştım...

Kolay gelsin.

dozuarap
14/04/2007, 22:40
vegas ya da premier 2.0 derim...

tarzan45
15/04/2007, 00:15
GÖrüntüleri mpeg yapma fikri bana pek mantıklı gelmedi arkadaşlar. Zira o zaman görüntü kaybını baştan kabullenmiş oluyorsunuz. Ben de premiere 2.0 derim ama birazcık after effects bilmek de fena olmaz...

hmustak
15/04/2007, 10:22
ben kişisel amatör video çalışmalarımda ;
editing düzenleme için : Windows Movie Maker'ı
Görsel düzenleme için : Adobe Premiere
Kamera Tracking için : Realviz MatchMover'ı
kullandım, kullanıyorum, fırsat bulursam da tekrar kullanmayı planlıyorum.

bburax
15/04/2007, 15:13
EdiusPro tavsiye ederim .. istediğin şekilde düzenleyebiliyorsun . kesip böle biliyorsun.bir çok efekt'lere sahip
alanında profesyonel bi program denemelisin