Tam Sürümünü Görmek İçin : Access Denied Uyarisi
audi1038
14/12/2006, 21:20
Bir süre önce C:/ deki bazı dosyalarımı D:/ e aktardım. Fakat şimdi buradaki dosyalara girmek istediğimde Access Denied uyarısı alıyorum. Lütfen bana bu durumdan kurtulmak için adım adım ne yapmam gerektiğini açıklayabilirmisiniz. Bilgisayar kullanımında çok iyi değilim ve ayarları tamamen bozmak istemiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.:aglama:
Predator
14/12/2006, 22:51
Access Denied Uyarısını nerede alıyorsunuz?
Sisteminiz hakkında detaylı bilgi veriniz
Bir süre önce C:/ deki bazı dosyalarımı D:/ e aktardım. Fakat şimdi buradaki dosyalara girmek istediğimde Access Denied uyarısı alıyorum. Lütfen bana bu durumdan kurtulmak için adım adım ne yapmam gerektiğini açıklayabilirmisiniz. Bilgisayar kullanımında çok iyi değilim ve ayarları tamamen bozmak istemiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.:aglama:
Sisteminiz hakkında bilgi vermemişsiniz ama xp olduğunu varsayıyorum.
1 nci ihtimal : Windows xp'de atıyorum AHMET kullanıcı ile girip dosyaları şifreledikten sonra MEHMET kullanıcı ile müdahale etmeye çalışıyor olabilirsiniz. Bunu kontrol edin. ve doğru kullanıcı ile sisteme giriş yapın.
2 nci ihtimal : Yine dosyalar şifrelenmiş olabilir.
Başlat ---> Çalıştır ---> cmd yazıp enter'a basın açılan siyah ekranda
cipher d:\*.* /N /U yazıp enter'a basın ve ulaşmak istediğiniz dosyalar şifrelenmişmi bilgi verin.
Eğer şifrelendiyse yine siyah ekranda (Dos'ta) "Tabi kullanıcı yetkisi varsa"
cipher d:\*.* /d /a
Konu hakkında fazla detaylı bilgi olmasada olabilme ihtimali olan seçeneklerden biride kullanıcı yetki kısıtlaması olabilir
Daha önce benzer bişi bi tanıdığımın başına gelmişti Windows Xp Pro da;
Önce girmek istediğin dosya veya partition'ın user yetkilerine bak everyone'ın yetkisi warmi die aynı zamanda Pc'nin yönetimsel araçlarındaki yetkilerde değişiklik yapilmişmi yetki kısıtlamasına gidilmişmi diye bi kontrol et.
audi1038
15/12/2006, 23:05
Access Denied Uyarısını nerede alıyorsunuz?
Sisteminiz hakkında detaylı bilgi veriniz
Windows XP home edition kullanıyorum. User account olarakta administrater olarak görünüyorum. ekte çıkan problemin print screen dosyası var. teşekkür ederim
audi1038
15/12/2006, 23:11
bu arada diğer tavsiye ettiğiniz yolları denedim. Run dan dediğiniz gibi yazdım kabul etmedi.
Ayrıca user accountları da kontrol ettim ben administrator olarak gözüküyorum ve tüm yetkilerim var görünüyor
Bu arada dosyanın üzerinde onu açmaya yetkim olup olmadığını nasıl bulabilirim. Sadece Pproperties den giriş yapıyorum ama oradaki ayarlar girişe engel birşey olmadığını gösteriyor
Sizi sıkmış olabilirim ama gerçekten beceremedim. Teşekkür ederim
Predator
16/12/2006, 07:07
Bir şekilde windowsunuzun SID'i değişmiş ve sürücüye ait "owner" yetkinizi kaybetmişsiniz sanırım, Çözüm için;
(Ekran görüntünüzde sistemin ingilizce olduğu gözüküyordu)
My Computerı açın.
Tools menüsü altında Folder Options seçin
View tabının altındaki "Use simple file sharing" tikini kaldırın, ok diyiniz.
Daha sonra açamadığınız bir klasörün üzerine girip sağ tıklayıp Properties girin.
Security Tabının açıldığını göreceksiniz. O bölümde Advanced ayarlara girin, Owner tabını göreceksiniz. Owner tabına kullandığın kullanıcıları ekleyeceksiniz.
(Administrator kullanıyorsanız onu ve administrators group haricinde bişi eklemeyin)
Alt kısımda "Replace owner on subcontainers and objects" göreceksin bunu tiklersen alt klasörlerede yaptığı değişikliği uygular.
audi1038
18/12/2006, 22:29
Tekrar merhaba,
Öncelikle verdiğiniz cevaplardan dolayı teşekkür ederim. Ancak sorunumu bir tüelü çözemedim. Ekli dosyada gösterdiğiniz yollardan gittiğimi gösteren print screen görüntüleri var ancak maalesef problem çözülmüyor.
Ekteki görüntülere bakarak farklı bir yol önerebilir misiniz?
Bu arada bilgisayarın tarihini geri alırsam problemin çözülebileceğini söylediler. Acaba bilgisayarın tarih ayarlarını (BIOS tan sanırım) nasıl geri alabileceğimi tarif edebilir misiniz?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Predator
19/12/2006, 00:26
Home edition kullandığınız dikkatimden kaçmış, Home editionda bahse konu menüye ancak safe modda ulaşabiliyorsunuz.
Windowsunuz açılırken F8'e basıp safe mode seçin.
Açıldığında safe modda çalıştığınıza dair bir uyarı alacaksınız buna "yes" seçiniz.
Administrator hesabıyla login olun.
Daha sonra yukarıdaki yönergeleri izleyin.
audi1038
19/12/2006, 21:49
Merhaba Predator
Yardımların için çok teşekkür ederim. Problemi çözdüm.
Sabrın için saol
:hey:
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.