PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : click klack gibi ilginç bir ses

gok_tengri
13/12/2006, 20:56
bilgisayarımdan ara sıra hatta günde hemen hemen en az bir defa click klack gibi acayip bir ses tonu geliyor.bazen internette gezinirken bazen msn kullanırken bazen müzik dinlerken bazen de hiç bişey yapmazken oluyor bu. az önce yine oldu,işlemleri gösteren tabloyu resim olarak ekicektim ama resim yükleme limitim dolmuş,o sorunu çözemediğim için resim yükleyemedim.Benzer bir sorunu olan ya da konu hakkında bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim. Herkese kolay gelsin.

sis651
17/12/2006, 15:34
Bu ses PC kasası vb. bir yerden mi geliyo yoksa hoparlör vb. den mi?Yüksek işlemci kullanımına sahip bir işlemin var mı?Bu sesler kasadan ise disket, sabit disk, optik vb. sürücülerden gelebilir.Çalışan fanlara kablo vb. birşeyler takılıyo olabilir.

karflake
17/12/2006, 16:34
Büyük bir ihtimalle BIOS'un verdiği hata mesajıdır. İşlemcinin fazla ısınması vs. durumlarda BIOS sesli uyarı verebilir. Buraya (http://www.webfaresi.net/bios.sesli.hata.mesajlari.asp) bir bakın.

gok_tengri
18/12/2006, 21:57
Büyük bir ihtimalle BIOS'un verdiği hata mesajıdır. İşlemcinin fazla ısınması vs. durumlarda BIOS sesli uyarı verebilir. Buraya (http://www.webfaresi.net/bios.sesli.hata.mesajlari.asp) bir bakın.

Bilgisayarımı ilk açtığım zamanlarda da bu sesi çıkarıyor bazen.

Bu ses PC kasası vb. bir yerden mi geliyo yoksa hoparlör vb. den mi?Yüksek işlemci kullanımına sahip bir işlemin var mı?Bu sesler kasadan ise disket, sabit disk, optik vb. sürücülerden gelebilir.Çalışan fanlara kablo vb. birşeyler takılıyo olabilir.

Bu hatayı dizüstü bilgisayarda veriyor. şuanda 76.748 firefox,msn messengeR 10.160,svchost.exe 21.276(bu svchost.exe den yedi tane çalışıyor görünüyor ikisi NETWOORK SERVİCE dört tanesi SYSTEM biri de local system kullanıcı adları bu yani.bunlardan sadece bir tanesi az önce yazdığım gibi yüksek,diğerleri düşük.)explorer.exe 21.200

gok_tengri
07/01/2007, 23:39
Bilgisayardan gelen bu ses,tıpkı şişe kapağı açarken bir ses çıkar ya işte aynen öyle. Ayrıca bu sesin hoparlörden gelen bir ses olmadığını anladım. Hoparlörler kapalıyken,ses kısıkken bilgisayarın içinden gelen donanımdan,parçalardan gelen bir ses olduğunu farkettim.sis651 senin dediğin gibi, çalışan fanlara kablo takılıyo olabilir ancak,laptop olduğu için açma imkanım yok. Açarsam bilgisayar kökten elden gider:D
İlerde büyük sorunlara sebep olur mu garantiye göndereyim mi acaba?

Fobus
08/01/2007, 03:19
Cd kapağı açık veya cdromu tamamen çıkarıp denermisiniz (Laptolarda Fana dokunacak kadar uzun kablo pek olmuyor.)

Eğer sorun cd rom dan degilse Hard disk ihtimali kaliyor ki bu kotu bi ihtimal, sizin söylediğinize yakın sesler gelen harddiskler gördüm hepsi bozuldu.

gok_tengri
08/01/2007, 20:32
Cd kapağı açık veya cdromu tamamen çıkarıp denermisiniz (Laptolarda Fana dokunacak kadar uzun kablo pek olmuyor.)

Eğer sorun cd rom dan degilse Hard disk ihtimali kaliyor ki bu kotu bi ihtimal, sizin söylediğinize yakın sesler gelen harddiskler gördüm hepsi bozuldu.

Sorunun cd romdan kaynaklandığını sanmıyorum. Çünkü ses cd roma çok uzak olan bir yerden geliyor. Mesela laptopu önünüzde gibi düşünün,sağında cd rom, ses ise tam olarak sol taraftan geliyor.

En iyisi dediğiniz gibi garantiye göndereyim,zaten ekranda ışık da kendiliğinden azalıp çoğalıyor arasıra. Titreme gibi birşeyler oluyor ışıkta yani. Korkum şu ki bu her zaman tekrarlayan bir hata değil.(Işığın titremesi ve bahsi geçen ses)Bu ışık sorunu yüzünden daha önce göndermiştim ama adamlar sorun yok diye geri göndermiş. Ama sorun hala devam ediyor.:mad: Alıyorsan garantisiz mal alacan arkadaş,en azından servis maceralarından dolayı sinirlerin bozulmaz:)